Στο εδώλιο 50χρονος Αλβανός για τη δολοφονία της 85χρονης Μαρίας Καπλανίδου στην Κω

1
2114

Τον επόμενο μήνα θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου,  ο 50χρονος Αλβανός που ήταν πριν μερικές μέρες στο νησί μας και κατηγορείται για την δολοφονία της 85χρονης Μαρίας Καπλανίδου το 1998 στην Κω.

Ειδικότερα, ο 50χρονος συνελήφθη στις 10 Μαΐου το μεσημέρι,  μετά από 19 χρόνια στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και συνεργασίας με τη Β΄ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις για τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας και τις κλοπές.

Ο 50χρονος ο οποίος κρατείται στις φυλακές, θα λογοδοτήσει ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου στις 19 Ιουνίου 2017.
Το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ο 50χρονος Αλβανός είχε σημειωθεί ξημερώματα στις 3 Ιουλίου 1998 στην Κω και είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης μπήκε στο σπίτι της Μαρίας Καπλανίδου το οποίο βρισκόταν στην οδό Βοροιο-πούλου 16 στην Κω, σκίζοντας την σίτα του παραθύρου στο πίσω μέρος της αυλής. Μπαίνοντας μέσα ο δράστης έγινε αντιληπτός από την ηλικιωμένη γυναίκα με την οποία και «πιάστηκε στα χέρια». Στη συνέχεια,  με τέμνον όργανο της επέφερε πολλαπλά χτυπήματα από τα οποία της προκάλεσε 7 θλαστικά τραύματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα από τα οποία επήλθε ο θάνατος για την άτυχη γυναίκα!

Η υπόθεση άρχισε αμέσως να απασχολεί τις αστυνομικές αρχές του νησιού, ενώ την επόμενη μέρα στην Κω μετέβη συνεργείο σήμανσης από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο ερεύνησε το χώρο του εγκλήματος και συνέλεξε αποτυπώματα ορισμένα εκ των οποίων ήταν με αίματα.

Αυτά τα αποτυπώματα (ένα δακτυλικό και ένα παλάμης) τρία χρόνια μετά και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2001 ταυτοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ότι ανήκουν στον 50χρονο Αλβανό. Ωστόσο,  ο αλλοδαπός ήταν καταγεγραμμένος με διαφορετικό όνομα από αυτό που τελικά συνελήφθη και έτσι δεν είχε εντοπιστεί.

Από τον ανακριτή Κω εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον αλλοδαπό δράστη,  το οποίο συνέχισε να ισχύει και με το βούλευμα που εκδόθηκε στη συνέχεια από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω,  με το οποίο και παραπέμφθηκε σε δίκη η υπόθεση.

Έτσι τον Δεκέμβριο του 2013 η υπόθεση προσδιορίζεται να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, το οποίο και διαττάσει την σύλληψη του δράστη. Η δίκη επαναπροσδιορίζεται δύο χρόνια αργότερα, στις 11 Μαΐου 2015 όμως και τότε η όλη διαδικασία ανεστάλλει και διατάχθηκε η σύλληψη του κατηγορούμενου και η προσωρινή του κράτηση.

Σημειώνεται πως ο 50χρονος Αλβανός έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση 10 μηνών για κλοπές που είχε διαπράξει στο νησί μας, στις 16 και 18 Μαρτίου 2006. Συνήγορος υπεράσπισης του αλλοδαπού είναι ο κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ