«Έφυγε» από τη ζωή η εκπαιδευτικός και πρ. Σχολική Σύμβουλος Κω, Μαρία Κουρούπη

1
29875

«Έφυγε» από τη ζωή λίγα χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή η εκπαιδευτικός και πρώην Σχολική Σύμβουλος Κω, Μαρία Κουρούπη.

Μια εξαιρετική εκπαιδευτικός και άνθρωπος, διακριτική, ευγενική, ευρυμαθής, με ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο και τους συνανθρώπους της.

Η Μαρία Κουρούπη γεννήθηκε στην Κέφαλο τελείωσε την Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία την σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών κ.α. Μετά την υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών φοίτησε στο μεταπτυχιακό τμήμα του Π.Τ.Δ.Ε. Τομέας Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.

Έχει δημοσιεύσει αρκετά βιβλία καθώς και μελέτες άρθρα και επιστημονικά περιοδικά. Εργάστηκε ως δασκάλα σε διάφορα δημοτικά σχολεία της επικράτειας και από το 1998 ως Σχολική Σύμβουλος, από το 2007 έως το 2018 στην Κω .MSc: Διδακτική Γλώσσας, Λογοτεχνίας – Θέατρο στην Εκπαίδευση. Dr: Φιλοσοφίας – Λογοτεχνίας.

Το 2019 κυκλοφόρησε σε βιβλίο η διδακτορική διατριβής της Μαρίας Κουρούπη, με τίτλο: Οδυσσέας Ελύτης: «Η Ισόβια Στιγμή» και ο «Προπατορικός Παράδεισος» Σπουδή Κοσμολογικού Μύθου.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της και σε όλους τους συγγενείς.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ EKΠ/KΩN Π.E

KΩ- NIΣYPOY

 

 

Συλλυπητήριο σημείωμα του Σ. Ε. Π. Ε. Κω-Νισύρου για την απώλεια της εκπαιδευτικού και σχολικής συμβούλου Μαρίας Κουρούπη.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κω-Νισύρου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο της αγαπητής πρώην εκπαιδευτικού και σχολικής συμβούλου Μαρίας Κουρούπη

και μεταφέρει τα θερμά συλλυπητήριά του στους οικείους της για την απώλεια.

Υπηρέτησε με αφοσίωση και επαγγελματισμό, υπήρξε πρότυπο με την ακούραστη προσφορά της στην εκπαίδευση και την αφοσίωσή της στους μαθητές και τους συναδέλφους της. Η συνεισφορά της θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας.

 

 

 

Κως,3-07-2024
Αρ. Πρωτ. 85

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για το Δ.Σ

 

Η Πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Μπίλλη Σεβαστή                              Τσότρας Δημήτρης

 

 

 


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ