Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για την αγοραπωλησία ενός κιλού χασίς στην Κω!

3
3678

Στην υπόθεση αγοραπωλησίας ενός κιλού χασίς έναντι του ποσού των 5.000 ευρώ μεταξύ ενός 41χρονου Ροδίτη και δύο αστυνομικών στην Κω για λογαρισμό δύο αλλοδαπών Αλβανικής καταγωγής, κατηγορούνται ότι εμπλέκονται πατέρας και γιος που συνελήφθησαν με ένταλμα της ανακρίτριας Κω.

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος γιος και ο 53χρονος πατέρας φέρονται ότι ήταν αυτοί που μεσολάβησαν ώστε να γίνει η πώληση των ναρκωτικών από τον Ροδίτη στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2017 στην Κω και είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του 41χρονου Ροδίτη και των δύο αλλοδαπών Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 26 και 30 ετών αντίστοιχα. Και οι τρεις συλληφθέντες μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ η ανακρίτρια Κω εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον πατέρα και τον γιο. Έτσι, προχθές το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο και χθες το πρωί τον 53χρονο οι οποίοι και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες και τα στοιχεία της αστυνομίας, περίπου μία εβδομάδα πριν την σύλληψη του ο 41χρονος μετέβη από την Ρόδο στην Κω προκειμένου να «δουλέψει» για λογαριασμό των δύο Αλβανών ηλικίας 26 και 30 ετών αντίστοιχα.

Την ίδια περίοδο οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω άρχισαν να στήνουν την επιχείρηση για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Κατάφεραν λοιπόν δύο αστυνομικοί, να προσεγγίσουν τον 41χρονο Ροδίτη ως πελάτες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Μάλιστα υπήρξε και μία πρώτη συνάντηση με τον 41χρονο ο οποίος θέλησε να εξακριβώσει ότι υπήρχαν τα χρήματα. Οι αστυνομικοί πήγαν στο ραντεβού έχοντας μαζί τους προσημειώσει τις 5000 ευρώ.

Το επόμενο ραντεβού κλείστηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2017 στις 7.30 το απόγευμα σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε ο Ροδίτης στην πόλη της Κω. Εκεί οι δύο αστυνομικοί πήγαν με τα χρήματα και λίγη ώρα αργότερα ο 41χρονος έφυγε από το δωμάτιο και μετά από συνεννόηση με τους δύο Αλβανούς, οι οποίοι του υπέδειξαν σημείο «καβάτζα» απ’ όπου παρέλαβε την προς πώληση κάνναβη, βάρους ενός (1) κιλού και εβδομήντα τριών γραμμαρίων (1.073), επέστρεψε για να δώσει τα ναρκωτικά στους «πελάτες».

Αστυνομικοί που επιτηρούσαν την όλη διαδικασία, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αγοραπωλησία, συνέλαβαν διαδοχικά πρώτα τον 41χρονο Ροδίτη και εν συνεχεία τους δύο Αλβανούς, ενώ κατέσχεσαν και την ποσότητα κάνναβης.

Ακολούθησαν έρευνες με δικαστικό λειτουργό στις κατοικίες των Αλβανών, όπου βρέθηκε στην κατοχή του 26χρονου και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.050 ευρώ. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν συσκευές κινητών τηλεφώνων και κάρτες συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις μεταξύ τους επικοινωνίες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο Αλβανοί έχουν απασχολήσει και παλαιότερα τις διωκτικές αρχές της Κω και συγκεκριμένα ο 30χρονος είχε συλληφθεί στο τέλος Δεκεμβρίου 2016 έχοντας στην κατοχή του 30,8 γραμμάρια κοκαϊνης και μια ζυγαριά ακριβείας, ενώ ο 26χρονος φέρεται να εμπλέκεται στην μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών με τους 8 εμπλεκόμενους όπου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί το καλοκαίρι του 2016, συνολικά 36 κιλά χασίς και περισσότερα από 600 γραμμάρια κοκαΐνης, χρήματα και ζυγαριές ακριβείας!

Μάλιστα για την υπόθεση αυτή στον 26χρονο (τότε ήταν 25 ετών) έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΩ. ΚΑΛΥΜΝΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ. ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΝΙΟΙ ESCOBAR, ΚΩΟΙ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ………..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ