Καθημερινή: Δικαστικά θα κινηθούν κάτοικοι της Κω

22
3543

Εντατικές είναι οι προσπάθειες από την πλευρά της κυβέρνησης, προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να συμφωνήσουν στη λειτουργία ΠΡΟΚΕΚΑ (προαναχωρησιακών κέντρων) στα νησιά. Την ίδια στιγμή, οι αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο λαμβάνουν περισσότερο οργανωμένη μορφή, καθώς ομάδες πολιτών αναζητούν νομικούς δρόμους, ώστε «να μη μετατραπούν τα νησιά που φιλοξενούν hotspots από τουριστικοί σε μεταναστευτικοί προορισμοί», όπως τονίζουν.

Χθες την Κω επισκέφθηκε κλιμάκιο του Διεθνούς Oργανισμού Mετανάστευσης (ΔΟΜ), το οποίο συνοδευόταν από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. εκπροσώπους της Europol και του Frontex, προκειμένου να ενημερώσει τις τοπικές αρχές για το πρόγραμμα εθελουσίας επιστροφής που εφαρμόζεται και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, μετανάστες που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους λαμβάνουν χρηματικό βοήθημα και άλλες διευκολύνσεις. Στην Κω, μάλιστα, βρέθηκε και εκπρόσωπος της πακιστανικής πρεσβείας, καθώς το 85% των μεταναστών που βρίσκονται στο νησί είναι Πακιστανοί.

Το κλιμάκιο του ΔΟΜ ενημέρωσε τον δήμαρχο του νησιού ότι ειδικά για τα νησιά προβλέπεται επιπλέον χρηματοδότηση. Ετσι, κάθε μετανάστης που επιθυμεί να επιστρέψει στην πατρίδα του θα λαμβάνει 1.000 ευρώ (αντί 500 που έως τώρα ήταν το ποσό). Αν και η Τοπική Αυτοδιοίκηση φάνηκε θετική στην εφαρμογή του προγράμματος, παραμένει άγνωστο αν τελικά θα συμφωνήσει και στη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου 500 θέσεων στο νησί. «Για να γίνουν οι επιστροφές, πρέπει οι άνθρωποι να κάνουν άρση του αιτήματος ασύλου και να βρίσκονται σε περιορισμένο χώρο έως ότου οργανωθούν οι αποστολές», επισημαίνει αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην «Κ».

Την ίδια στιγμή, πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ομάδα πολιτών από το νησί σκοπεύει να ακολουθήσει τη δικαστική οδό, προκειμένου να επιτύχει την απομάκρυνση των μεταναστών από την Κω.

Αποζημιώσεις «σε φυσικά και νομικά πρόσωπα του Δημοτικού Διαμερίσματος Μόριας του Δήμου Λέσβου», για ζημιές που υπέστησαν οι περιουσίες τους «από πράξεις προσφύγων ή μεταναστών» κατά το έτος 2015, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή ώστε να τεθεί προς έγκριση πιθανότατα αύριο. «Με την προτεινόμενη ρύθμιση αποκαθίστανται οι ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, εξοπλισμό και πάγιες εγκαταστάσεις που υπέστησαν ιδιοκτησίες, από την έλευση μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών», τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση. Το κόστος, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ανέρχεται σε «170.000 ευρώ» και τα χρήματα προβλέπεται να προέλθουν από τα «εισπραττόμενα έσοδα από τα παράβολα για τη χορήγηση και την ανανέωση των αδειών διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών».

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …..Και εαν δεν θελουν να επιστρεψουν στις χωρες τους?
    Και διατηρησουν το ασυλο σε ισχυ?

  2. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ» ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ 4 «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΟΥΣΕ ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!

    Έχουμε προκαλέσει πολλές φορές τα «αλληλέγγυα» κομμούνια να πάρουν στα σπίτια τους «πρόσφυγες» και «προσφυγόπουλα», αφού τους αγαπάνε και νοιάζονται γι’ αυτούς-ά. Αυτοί βεβαίως κάνουν το κορόιδο…
    Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που το έχουν κάνει, αλλά όχι για λόγους «συμπαράστασης» και «αλληλεγγύης».Όπως ένα 52χρονο «αλληλέγγυο» κομμούνι από την Γαλλία, ο οποίος «βρισκόταν στην Ελλάδα στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής» (τουτέστιν μέλος ΜΚΟ…), ο οποίος «φιλοξενούσε» τέσσερα ανήλικα αγοράκια από το Πακιστάν στο σπίτι του, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.Σύμφωνα, λοιπόν, με καταγγελία που έκαναν τα ανήλικα αγόρια, ηλικίας 14 έως 17 ετών, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη τους, ο 52χρονος τα μυούσε στα μυστικά του… οθωμανικού δικαίου.Έτσι, ο «αλληλέγγυος» κομμουνιστής-παιδεραστής συνελήφθη, ενώ σε έρευνα που έγινε στο άντρο της ακολασίας βρέθηκαν και ναρκωτικά.
    Τι δεν καταλάβατε;

  3. ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2017. ΔΗΜΑΡΧΕ ΡΟΥΦΑ ΚΑΜΑΤΕΡΕ .ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ.

    ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ . ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΩ.ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .ΟΣΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ .ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΛΙ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΧΩΡΙΑ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΙΛΛΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

    • Σήμερα δημοσιεύθηκε οτι προκηρύχθηκε διαγωνισμός για 529 διώροφα κρεββάτια για το κλειστό. 529 Χ 2 (αφού είναι διώροφα)= 1058. Και μάλιστα υπάρχει όρος στον διαγωνισμό , αν περισσέψουν λεφτά από αυτά που προβλέπονται για τα 529 κρεββάτια (τα δίνει η Τσεχία), να δώσουν και άλλα κρεββάτια. Αρα πάνω από 1060 άτομα, ενώ η Τσιριγώτη έλεγε για 150! Το θέμα είναι οτι μας τους φέρνουν από άλλα νησιά. Πάνω από 100 ήρθαν τις τελευταίες μέρες.Είτε από Καστελλόριζο είτε από απέναντι.

  4. Είναι αλήθεια ότι πριν 3 ημέρες,έγινε κλήση στα ΜΑΤ της Κω,να πάνε στο Ζηπάρι,όπου καμιά τριανταριά μελαψοί είχαν κατεβασμένα τα παντελόνια και κάποιοι απ αυτούς είχαν επιδοθεί σε ομαδικό αυνανισμό?Αν ανεβάσω φωτογραφία κ.Κιάρη θα λογοκριθεί?

  5. Οι φιλεύσπλαχνοι βολεμένοι ανθρωπιστές,αλληλέγγυοι ,κοιτούν μόνο το θέμα τροφή,νερό,υγεία σαν αναφορά στο θέμα μετανάστης ,που είναι και απογοητευμένος ,επειδή βλέπει να μην προχωράει προς το όνειρό του,αλλά μάλλον ή Ελλάδα θα μείνει,ή θα επιστρέψει..
    Όμως λίγοι ασχολούνται με την σεξουαλική τους πείνα,που είναι έκδηλη και ξεδιάντροπη για τα δικά μας ήθη.Και εφόσον οι φιλεύσπλαχνοι ,ούτε βεβαίως οι ΜΚΟ ,φροντίζουν να τους παρέχουν κάποια ‘εκτόνωση’ ή με πόρνες,ή ‘κάθοντας’ οι ίδιοι ,αν θέλουν …αποσιωπούν αυτό που όλες οι Κοινωνίες που υπάρχουν Hot-Spots παρατηρούν έντρομες.Πότε θα σκάσει δηλαδή το …θέμα!!!!Θέλω να δω ποιοι θα αναλάβουν ευθύνες,εγώ πάντως θα την ‘μπουμπουνίσω’ όταν δω παρόμοιο περιστατικό όπως 2 μήνες πριν σε παραλία στη Ζουρούδη!!!!!

  6. η κυβερνηση των νεοναζι δεν εφαρμοζει τις αποφασεις της δικαοισυνης.

    συνεργασια δημου αστυνομιας χρειαζεται για την καλυτερη αντιμετωπιση του μεταναστευτικου για να διασωθει ο τουρισμος.ο κυριτσης μονο βλακειες και αρλουμπες λεει και κανει.ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.

  7. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ.ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ.ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΙΑΝΙΟ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΔΩ.ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

  8. Απορία: Μας έχουν για μεγάλα κορόιδα ή είμαστε τελείως για τα πανηγύρια?

    Να τους δώσουμε και λεφτα για να μας προτιμάνε?? Φυσικά αυτό ακολουθεί όλη μας την συμπεριφορά ως χώρα αφου και εμάς προφανώς μας τα δίνουνε…! Πώς αλλιώς να δικαιολογηθεί το γεγονός οτι η Γερμανία και οι άλλες χώρες δεν θα τους επιστρέφουν απ’ ευθείας αλλά θα τους γυρίζουν μέσω Ελλάδος. Μηπως δεν έχουν αεροδρόμια??? Μήπως δεν έχουν λεφτά??? Ή μηπως δεν έχουν καλές σχέσεις με τις χώρες τους και κυρίως με την Τουρκία που θα κληθεί να τους παραλάβει πίσω???
    Τι έχουμε παραπάνω?????? Μάλλον Βλακεία!

  9. Πρόδωσε την πατρίδα, πρόδωσε το ΕΑΜ, αλλά δεν πρόδωσε τους Γερμανούς και τον όρκο του στον Χίτλερ

    Να το ξεκαθαρίσουμε, μια και καλή. Δεν υπάρχει οικογενειακή/συλλογική ευθύνη. Κανένα παιδί δεν μπορεί να είναι υπεύθυνο για τις πράξεις των γονιών του. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ανάμεσα στα διάφορα περίεργα φαινόμενα που μας προέκυψαν το τελευταίο διάστημα, όταν το ναζιστικό τέρας σήκωσε το άσχημο κεφάλι του, με αποτέλεσμα να μαθαίνουμε, σχεδόν σε καθημερινή βάση, γεγονότα και καταστάσεις που άλλοτε θα μας φαίνονταν απίθανα και ακατανόητα, υπάρχει και ένα πολύ αξιοπρόσεκτο φαινόμενο, το οποίο -αν μη τι άλλο- θα άξιζε να μελετηθεί από ειδικούς επιστήμονες, έστω για να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα την επίδραση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγαλώνει ένα παιδί επάνω στην περαιτέρω πορεία του.
    http://sioualtec.blogspot.gr/2017/02/blog-post_280.html

  10. προς.Αρχιφύλακας Γεώργιος Μιχαλολιάκος.πιστοι στην μερκελ- χιτλερ και στους γερμανοναζι ειναι

    ο τσιπρας μητσοτακης κλπ το συνταγματικο τοξο που δολοφονουν τους ελληνες με χιτλερικα -ναζιστικα μνημονια.ξυπνα καυμενε!!

  11. Ούτε Αλληλέγγυος ούτε Κομμουνιστής ήταν.
    Εκπρόσωπος της Καθολικής εκκλησίας της Γαλλίας ήταν. Κάποιος από σας ήταν, φασιστόμουτρα.
    Αχρείοι φασίστες διαστρεβλωτές κάθε έννοιας και της αλήθειας.

    https://www.thepressroom.gr/ellada/thessaloniki-gallos-toy-tagmatos-ton-fragkiskanon

  12. Μιλάνε για σεξουαλικη πείνα οι τρενακηδες…
    Όταν ρε ξομπλια έρχονταν οι Συροι και τους χρεωνατε 5 ευρώ το κατουρημα, 5 ευρώ το φορτισμα του κινητού και 10 ευρώ το νερό ήτανε καλά ? Για αυτό ρε βρωμομποχαλοι δε θέλατε το hotspot, για να εκμεταλλευεστε τον κόσμο! Μια ζωή παράσιτα….

  13. προς.Αρχιφύλακας Γεώργιος Μιχαλολιάκος.ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ

    ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΕΙ ΚΑΤΑΤΡΩΓΕΙ ΚΑΙ ΛΟΙΜΟΚΤΟΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΣ-ΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΛΠ.

  14. προς.Αρχιφύλακας Γεώργιος Μιχαλολιάκος.ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

    Και οι τρεις μάρτυρες επαναλάμβαναν στερεότυπα: «Οι Βουλευτές γνώριζαν, γιατί η Χρυσή Αυγή είναι ιεραρχική οργάνωση και όλα γίνονται κατόπιν εντολών».Σε ερώτηση του συνηγόρου Δ. Παπαδέλλη αν έχουν να παραθέσουν ένα συγκεκριμένο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι γνώριζαν, οι μάρτυρες απάντησαν αρνητικά, λέγοντας ότι δεν έχουν να πουν κάποιο συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό.«Άρα σε τι στηρίζετε αυτό που λέτε;» ξαναρώτησε ο Παπαδέλλης. «Η Χρυσή Αυγή», συνέχισαν οι μάρτυρες, «είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι παρακράτος, έχει τη στήριξη των ΜΜΕ(!!!), είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και δρα σε συνεργασία με την αστυνομία, όλοι οι θεσμοί της αστικής δημοκρατίας και η Δικαιοσύνη συνεργάζονται μαζί τους», είπαν αφήνοντας σύξυλο το Δικαστήριο.Δηλαδή, ελλείψει στοιχείων, οι μάρτυρες κατέθεσαν θεωρίες για αγρίους αποδεικνύοντας πόσο σαθρό είναι το κατηγορητήριο!
    Η δίκη συνεχίζεται αύριο στο Εφετείο Αθηνών.
    http://diki-xa.blogspot.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ