Θλίψη: Πέθανε ξαφνικά ο πρόεδρος της Praksis Τζανέτος Αντύπας

0
1701

Ο ξαφνικός χαμός του σκόρπισε θλίψη σε χιλιάδες προσωπικούς του φίλους αλλά και φίλους της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που είχε ιδρύσει

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών από καρκίνο ο πρόεδρος της ΜΚΟ Praksis, Τζανέτος Αντύπας. Ο εκλιπών, άφησε την τελευταία του πνοή νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο. Ο ξαφνικός χαμός του σκόρπισε την θλίψη σε χιλιάδες προσωπικούς του φίλους αλλά και φίλους της οργάνωσης Praksis.

Ο Τζανέτος Αντύπας άφησε το δικό του στίγμα στον χώρο της κοινωνικής προσφοράς. Χάραξε νέους δρόμους για την υποστήριξη των αδύναμων και των κατατρεγμένων. Δρόμους που θα περπατήσουν χιλιάδες Έλληνες και ξένοι ανθρωπιστές ακολουθώντας το παράδειγμά του.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 15:30 στο Δημοτικό Κοιμητήριο Σχιστού (Λεωφόρος Σχιστού 102-104, Κερατσίνι – Αμφιάλη, ΑΤΤΙΚΗ».

Ποιος ήταν ο Τζανέτος Αντύπας

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1970. Εκεί τελείωσε το 3o Γενικό Λύκειο Πειραιά και ήταν άριστος μαθητής. Το 1987 εισάγεται στο ΤΕΙ Αθήνας στη Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης όπου με πολύ καλές επιδόσεις. Το 1991 εισάγεται πρώτος σε σειρά κατάταξης στο ΤΕΙ Αθήνας στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και το 1995 παίρνει το πτυχίο του με βαθμό 9,3 (Άριστα). Το 2006 πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Οικονομικό Τμήμα με γνωστικό αντικείμενο “Διοίκηση και Οικονομικά της Υγείας”.

Ο Τζανέτος Αντύπας ήταν Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου στο Σωματείο PRAKSIS το οποίο συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2004 και αποτελεί την συνέχεια των ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ελλάδας.

Ήταν Αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, Αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη και την Κατοικία, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Μέλος της Επιτροπής του Κοινωνικού Διαλόγου για το AIDS και Αντιπρόεδρος στην Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη.

Ξεκίνησε την ανθρωπιστική του δράση στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) Ελλάδας το 1996, όπου συνέβαλε στην ανάπτυξη της κοινωνικής και ιατρικής παρέμβασης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μέσα στην Ελλάδα. Δημιούργησε, εφάρμοσε και συντόνισε τα προγράμματα «Εντός Συνόρων» (Next Door Projects) των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Το 2000 από το πόστο του Διευθυντή Αποστολών των MSF Ελλάδας δημιούργησε προγράμματα αναπτυξιακά σε 9 χώρες (Μαλάουι, Ζάμπια, Παλαιστίνη, Αιθιοπία, Γεωργία, Αρμενία, Ρωσία, Ελλάδα, Σερβία), κάθετα προγράμματα άμεσης παρέμβασης (Λίβανο, Ρωσία), ενώ συμμετείχε σε παρεμβάσεις επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Σερβία (βομβαρδισμοί) στην Τουρκία (σεισμοί), Ελλάδα (σεισμός), Ινδία (σεισμός), Μοζαμβίκη (πλημμύρες), Ζάμπια (επιδημία ιλαράς).

Παράλληλα με την εθελοντική και ανθρωπιστική του δράση, από το 1995 συμμετείχε σε προγράμματα Συμβουλευτικής και εργασιακής αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, καθώς και σε προγράμματα που απευθύνονται σε Πομάκους, τσιγγάνους, παλιννοστούντες, μακροχρόνια άνεργους και αποσκοπούν στην επαγγελματικής τους ένταξη και αποκατάσταση. Ταυτόχρονα ήταν Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης ενηλίκων και άλλων ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων (πιστοποίηση ΕΚΕΠΙΣ), Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Στελεχών Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών (πιστοποίηση ΕΚΕΠΙΣ) και πιστοποιημένος εκπαιδευτής εκπαιδευτών από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων καθώς και από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

ΠΗΓΗprotothema.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ