Στάθης Σαββανής: Συγκινούν οι επικήδειοι της Αγγελικής Στρατικοπούλου & του Γιώργου Χρυσουλάκη

0
2566

Επικήδειος Αγγελικής Στρατικοπούλου

Αγαπητέ  Στάθη

Φίλε και συνάδελφε

Είναι μεγάλος ο πόνος και  η στενοχώρια  που πρέπει να σου πω  το τελευταίο αντίο.

Γνωριζόμαστε από τα φοιτητικά  χρόνια , τότε που εργαζόσουν ως βοηθός λιθογράφου στην εφημερίδα Έθνος και ταυτόχρονα φοιτούσες  στην Αρχιτεκτονική του Πολυτεχνείου.   Ήσουν  ανήσυχο πνεύμα,  συμμετείχες ενεργά από τα φοιτητικά σου χρόνια στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, μέσα από την ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος!

Ήρθες στην Κω  το 1989 για να υπηρετήσεις  την στρατιωτική σου θητεία και από τότε εγκαταστάθηκες μόνιμα στο Ασφενδιου!   Αγάπησες την Κω ως δεύτερή σου πατρίδα δέθηκες μαζί της .

Από όλες τις θέσεις που εργάστηκες  ως Αρχιτέκτονας Μηχανικός στον Δημόσιο τομέα, στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Κω, στην Μονάδα  Οργάνωσης της Διαχείρισης  του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΜΟΔ) Α.Ε,  στην  Υπηρεσία Διαχείρισης  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία –Πρόνοια»  του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, στην  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ ΚΩ, σε όλη την διάρκεια της επαγγελματικής σου σταδιοδρομίας  και από  όλες τις θέσεις που κατείχες, ήσουν   ακέραιος, ξεχώριζες το ουσιώδες από το ανούσιο, έβλεπες μακριά, ήσουν   ευσυνείδητος εργαζόμενος με υψηλό αίσθημα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος! Ήσουν ευγενικός,  προσηνής και προσιτός ! Δεν σε  ενδιέφερε η προσωπική προβολή και τα αξιώματα! Είχες καλοσύνη για τους ανήμπορους! Κατάφερνες πάντα  να βρίσκεις λύσεις στα δύσκολα,  να διακωμωδείς καταστάσεις, να είσαι πάντα ενημερωμένος  σε ποικίλα θέματα.

Με τον ίδιο τρόπο που ανταποκρινόσουν  στα εργασιακά και επιστημονικά σου καθήκοντα, με τον ίδιο τρόπο συμμετείχες ενεργά και δυναμικά  στα συνδικαλιστικά όργανα του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Κω!

Ο Νίκος Φίλης, πρώην υπουργός Παιδείας  αναφέρει για τον Στάθη « Ο Στάθης ήταν  πολύπλευρη προσωπικότητα. Δεν ξεχνώ μια πλευρά του όμως , ίσως την λιγότερο γνωστή : ήταν καλλιτέχνης! Όταν  έφτιαχνε προκήρυξη στον πολυγράφο, αφίσα ή πανό  με το χέρι , λυπόσουν να τα χαλάσεις . Ήταν ευφυής, ευαίσθητος  και είχε χιούμορ, συχνά ιδιόμορφο»

Ναι Στάθη,  ήσουν μια πολύπλευρη προσωπικότητα, ευφυής, οξυδερκής, δημιουργικός  ευαίσθητος, με χιούμορ, με καλλιέργεια και ευρύτητα πνεύματος.

ΣΤΑΘΗ ΕΧΕΙΣ  ΔΥΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ  ΚΟΡΙΤΣΙΑ . Την Σταματία και την Μαρία

σε αποχαιρετούν σήμερα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο .

 Στάθη ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ  θα  είσαι ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ 

 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΙΚΙΩΝΗ

Επικήδειος Προέδρου Μόνιμης Επιτροπής ΤΕΕ Κω Γιώργου Χρυσουλάκη

Ο Στάθης δεν είναι πιά μαζί μας .

Υπήρξε ένας άριστος επιστήμονας και ένας πολύ ευγενικός και ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος.

Έχαιρε της εκτίμησης όλων και ιδιαίτερα των συναδέλφων.

Συμμετείχε σε πλήθος μελετών ιδιωτικών και δημοσιων έργων.

Εργάσθηκε στις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κω και αργότερα αποσπάσθηκε στο Επαρχείο.

Εργάσθηκε με σοβαρότητα και ευσυνειδησία .

Αγαπούσε πολύ αυτό που έκανε, την Αρχιτεκτονική.

Το 2019 συμμετείχε στην επιτροπή καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών σε επιχειρήσεις του Δήμου Κω μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου του ιδίου έτους.

Πονούσε σαν να είχε πάθει ζημιά το ίδιο του το σπίτι.

Ο Στάθης αγάπησε το Ασφενδιού και για αυτό το επέλεξε και σαν τόπο της μόνιμης κατοικίας του.

Θυμάμαι με πόσο πάθος υπερασπιζόταν και υπεραμυνόταν για την διατήρηση της φυσιογνωμίας και της αυθεντικότητας του χωριού , τόσο στις ιδιωτικές συζητήσεις όσο και στις Γενικές συνελεύσεις.

Δεν άντεχε να βλέπει την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του νησιού να αλλοιώνεται χρόνο με το χρόνο , πόσο μάλλον του αγαπημένου του Ασφενδιού.

Δεν άντεχε να βλέπει τα παληά κτίρια (Ιταλικά και μη )  να γκρεμίζονται στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης τουριστικής ανάπτυξης.

Δεν τον ενδιέφερε το χρήμα αλλά μόνο οι ιδέες .

Ο Στάθης ήταν ιδεολόγος και για τις ιδέες του πάλευε και τις υποστήριζε με πάθος.

Γι’αυτόν το Ασφενδιού ήταν ιδέα και την υπερασπίσθηκε μέχρι το τέλος.

Αυτό ας το κρατήσουμε σαν παρακαταθήκη και ας βάλουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι στην διατήρηση της φυσιογνωμίας του ορεινού Ασφενδιού στη μνήμη του Στάθη.

Καλό ταξίδι αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Στάθη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κωακής γης που θα σε σκεπάσει.

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ