Στην κατάψυξη πάλι η Ελλάδα: Χιόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη του Αγίου Βαλεντίνου

0
1475

Τι καιρό θα κάνει του Αγίου Βαλεντίνου; Πού αναμένονται παγετός και χιόνια;

Εξαιρετικό είναι το ενδιαφέρον που αρχίζει να παρουσιάζει η τάση του καιρού για το δεύτερο δεκαήμερο του Φλεβάρη, καθώς από τις 10 του μήνα η Ελλάδα φαίνεται να μπαίνει ξανά στην… κατάψυξη, με χαμηλές έως και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Τα προγνωστικά στοιχεία σήμερα εμφανίζουν την ψυχρή μάζα που οργανώνεται στην περιοχή της Ρωσίας να παρουσιάζει τροχιά… καθόδου προς την Ελλάδα από τις 10 Φλεβάρη και από τις 13 του μήνα να εμφανίζει και διαστάσεις… Αριάδνης, εμπλουτισμένη με πολικές θερμοκρασίες.

Η τάση του καιρού αυτή, μπορούμε να πούμε ότι έχει ουσιαστικά κλειδώσει, ως προς την κάθοδο της ψυχρής μάζας, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κανείς ποιες περιοχές της χώρας θα είναι αυτές που θα δουν χιονοπτώσεις.

Τα σημερινά στοιχεία, πάντως, βάζουν μέσα στο παιχνίδι και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την Αθήνα, για σημαντικές χιονοπτώσεις από τις 13 Φλεβάρη και μετά.

Επαναλαμβάνουμε, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση, πως ακόμα είναι πολύ νωρίς και το μόνο που κρατάμε είναι την τάση του καιρού να χειμωνιάσει για τα καλά ξανά.

Άλλωστε, βρισκόμαστε -κυριολεκτικά- στην καρδιά του χειμώνα και η ανάπαυλα με τις υψηλές θερμοκρασίες αυτών των ημερών, ήταν βέβαιο πως θα δώσει τη θέση της σε νέους χιονιάδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ