Αλλαγή ηγεσίας στον Ροταριανό Όμιλο Κω με νέο Πρόεδρο τον Στ. Αξαρλή & εισδοχή νέων μελών (ΦΩΤΟ)

0
2104

ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ ΚΩ

Σε πανηγυρική συνεστίαση  στον μαγευτικό κήπο του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου η αλλαγή ηγεσίας του Ροταριανού Ομίλου Κω για την χρονιά 2021-22.

Ήταν μια βραδιά πλούσια σε περιεχόμενο, με την ανακοίνωση από τον απερχόμενο Πρόεδρο Αλέξανδρο Παπούλη, του απολογισμού του έργου και των βραβεύσεων και διακρίσεων του Ομίλου από την ελληνική και Διεθνή κοινότητα  Ρόταρυ (τα περισσότερα εφέτος από όλους τους Ομίλους της Περιφέρειάς μας) και την εισδοχή δύο νέων μελών, της εκπαιδευτικού κας Άννας Παρπούκια και του επιχειρηματία  κου Βασίλη Χατζηχριστοφή, καθώς και δύο νέων μελών στον Όμιλο Rotaract, της Μαρίας Χατζημιχαήλ και του Γιώργου Κούτσικα.

Στη συνέχεια ο παρευρισκόμενος Διοικητής της Περιφέρειας ρ. Γεώργιος Μαύρος βράβευσε το μέλος του Ομίλου ρ. Μηνά Χατζημιχαήλ με την διάκριση Paul Harris Fellow για την οικονομική του βοήθεια προς το Ροταριανό  ίδρυμα, ενώ στη συνέχεια παρέδωσε την επίσημη Κάρτα ϊδρυσης του νεοσύστατου Ομίλου Interact και τόνισε ότι το Interact δεν είναι άλλο από το πρόγραμμα προσφοράς υπηρεσιών του Διεθνούς Ρόταρυ για τους νέους. Ακολούθησε η εισδοχή των πρώτων μικρών μας μελών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι Όμιλος Interact Κω αποτελεί τον πρώτο πανελληνίως ιδρυόμενο Όμιλο Interact. Τους νέους ιντεράκτορες θα εκπαιδεύει και  θα συντονίζει ο ρ. Λεωνίδας Κούτσικας με την βοήθεια της ρ. Άννας Παρπούκια.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την ενδιαφέρουσα ομιλία του καλεσμένου μας ερευνητή-συγγραφέα κου Θεοδόση Διακογιάννη  με θέμα την «Ίπποκρατική Διατροφή»  και ακολούθησε παράθεση Ιπποκρατικού δείπνου με την μουσική συντροφιά  του Δημήτρη Καματερού στο πιάνο και του Στέργιου Πουλιέζου στο σαξόφωνο.

Ακολούθησε η αλλαγή της ηγεσίας του Ομίλου μας, με νέο Πρόεδρο για την περίοδο 2021-22 τον ρ. Σταύρο Αξαρλή. Ο νέος Πρόεδρος παρουσίασε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και περιέγραψε επιγραμματικά τους στόχους: Συνέχιση κοινωνικής προσφοράς, αύξηση μελών, εξωστρέφεια, καθολική συμμετοχή μελών στις επιτροπές του Ομίλου και ιδιαίτερες δράσεις με επίκεντρο τους μαθητές του λυκείου, το περιβάλλον και την ζωοφιλία.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την νέα χρονιά είναι:

Σταύρος Αξαρλής: Πρόεδρος

Τσαμπίκος Καματερός: Αντιπρόεδρος

Κατερίνα Γαβαλά: Γραμματέας

Γιώργος Αγρέλλης: Ταμίας

Χρήστος Κουτέας: Κοσμήτορας

Αλέξανδρος Παπούλης: Μέλος

Θάνος Χατζησάββας: Μέλος

Στέλλα Σούλη: Μέλος

Βασίλης Χατζηεμμανουήλ: Ειδικός Αντιπρόεδρος

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τον Διοικητή της Περιφέρειας Γεώργιο Μαύρο, ο τ. Υπουργός και Πρόεδρος του ΔΙΙΚ Αριστοτέλης Παυλίδης (ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του Ιπποκρατείου Ιδρύματος), ο Έπαρχος και μέλος του Ομίλου μας Γιάννης Καμπανής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδ/σου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδ/σου – Παράρτημα Κω κ. Δημήτριος Σαράντης, οι Πρόεδροι των Ροταριανών Ομίλων Ρόδος- Κολοσσός  Γεώργιος Βλαστός, Σαντορίνης-Οίας Αρσένιος Μούτσος , η Γραμματέας του Ομίλου Ηράκλειο- Ν. Καζαντζάκης Πόπη Πατεριανάκη και πολλοί φίλοι μας.

———————————————————————————————————————————-

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ 2470 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Την 24η Ιουλίου, η νέα  Διοικητής της Περιφέρειας μας Μαρίζα Οικονόμου, πραγματοποίησε την επίσημη επίσκεψή της στον Όμιλό μας. Την υποδεχθήκαμε στο ξενοδοχείο Summer Village of Hippocrates, του κοσμήτορά μας Χρήστου Κουτέα, στο Μαρμάρι, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει προσωπικά τα παρευρισκόμενα μέλη του Ομίλου και τις οικογένειές τους και να έχει μια φιλική συζήτηση μαζί τους.

Μετά το δείπνο η Διοικητής  έλαβε τον λόγο, συνεχάρη τον Όμιλό μας για το επιτυχημένο έργο του επί πολλά χρόνια με αποκορύφωση φέτος της βράβευσής του με τις περισσότερες διακρίσεις της Περιφέρειας. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ίδρυση στο νησί μας Ομίλων Rotaract και Ιnteract για τους νέους, οι οποίοι όπως τόνισε αποτελούν εγγύηση για την συνέχιση της επιτυχημένης πορείας.

Η Διοικητής ανέλυσε τις προτεραιότητες της Περιφέρειας για το 2021-22, οι κυριότερες από τις οποίες είναι: Η ενίσχυση  της θέσης της γυναίκας και των κοριτσιών  στην σημερινή κοινωνία, οι διεθνείς συνεργασίες, η διοργάνωση RΟTARY DAYS με ιδιαίτερη θεματολογία όπως το περιβάλλον και η ζωοφιλία. Στο τέλος της ομιλίας της και με ιδιαίτερα ανθρώπινο  τρόπο παρουσίασε τον μεγάλο στόχο της Περιφέρειας, που είναι η δημιουργία χώρου και η διάθεση εξοπλισμού σε Κρατικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο για την φιλοξενία των παιδιών με εισαγγελική  εντολή.  Ο στόχος αυτός συγκίνησε το ακροατήριο με αποτέλεσμα να δεχθεί πλήθος ερωτήσεων τις οποίες απάντησε λεπτομερώς. Ο Όμιλός μας υποσχέθηκε να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου.

Την άλλη ημέρα, μετά από πρότασή μας επισκεφθήκαμε τους χώρους του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος. Η Διοικητής ξεναγήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος από τον υπεύθυνο- ερευνητή κ. Θεοδόση Διακογιάννη, εντυπωσιάσθηκε  από τον πλούτο των Μουσειακών εκθεμάτων και την συνολική αύρα του χώρου, ζήτησε και συμπλήρωσε την σχετική αίτηση για να γίνει  μέλος του ΔΙΙΚ ενώ υποσχέθηκε ότι από κοινού με τον Όμιλό μας θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να βοηθηθεί  η ανάδειξη του Ιπποκρατικού ιδεώδους, κάτι που αποτελεί διαχρονικό στόχο του νησιού μας.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ