«Έφυγε» η αγαπητή συμπολίτισσά μας Σοφία Σαλαβάτη σε ηλικία 59 ετών

1
7660

Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου της αγαπητής συμπολίτισσάς μας Σοφίας Σαλαβάτη Κιοζακιώτη σε ηλικία 59 ετών, έπειτα από άνιση μάχη με ανίατη ασθένεια.

Μια ευαίσθητη και ευγενική και καλοσυνάτη ψυχή, είχε το θείο φωνητικό τάλαντο έχοντας ασχοληθεί με το τραγούδι στα νεανικά της χρόνια κι έψελνε πολλές φορές στο αναλόγιο της Παναγίτσας στην Κω, ιδιαίτερα στις παρακλήσεις του δεκαπενταύγουστου με πολύ ευλάβεια.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Πέμπτη 20/05 στις 16:30 στο ιερό παρεκκλήσιο Εγέρσεως του Αγίου Λαζάρου στο παλαιό κοιμητήριο Κω (αντί στεφάνων τα χρήματα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό).

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον αγαπητό σύζυγό της Μανώλη και τους λοιπούς συγγενείς.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η Σοφία μας … Ένας ωραίος άνθρωπος με ελεύθερο πνεύμα, γεμάτη καλοσύνη και ντομπροσύνη. Ήταν η βασική μας βοηθός για τα 7 από τα 9 χρόνια που ήμουν ψάλτης στην Παναγίτσα. Η Σοφία είχε κάτι πολύ ωραίο κι αυθεντικό πάνω της. Κάτι από τη ρεμπέτισσα Σωτηρία Μπέλλου και από την ιεραπόστολο του Χριστού. Δύο πλευρές του εαυτού της που ουδέποτε μ’ άφησε να μάθω πώς τις συνδύαζε. Ταπεινή γυναίκα. Χωρίς πολλά πολλά. Λάτρευε την ψαλτική και το τυπικό σαν να επρόκειτο για το μεράκι της ζωής της. Λαϊκός τύπος. Αν και πάμπτωχη, συμπεριφερόταν ως πάμπλουτη. Αρχόντισσα.
    Σοφία μου αγαπημένη, Χριστός Ανέστη. Καλή αντάμωση!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ