Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Σακελλαρίου – Συλλυπητήρια μηνύματα

2
2483
 

 

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΙΕΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΚΕ

 

 

Η κηδεία του συντρόφου Βασίλη Σακελλαρίου θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 13 Μαρτίου 2021, στις 13:00, στο νεκροταφείο Καρδάμαινας.

 

Κως, 12/03/21

 

ΚΟΒ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ  ΚΚΕ         

Η ΚΟΒ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθειά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συντρόφου Βασίλη Σακελλαρίου και στην μνήμη του προσφέρουμε το ποσό των 300 ευρώ, ως οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, το κόμμα που με αφοσίωση υπηρέτησε όλα του τα χρόνια! Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη Σύντροφε Βασίλη.

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Κω εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Προέδρου του Συλλόγου, Βασίλη Σακελλαρίου, ενός εξαίσιου ανθρώπου που με ήθος, σεβασμό και χαμόγελο πάλευε άοκνα και αδιάκοπα για το κοινό καλό, όχι μόνο για τον αγροτικό τομέα, αλλά για όλο το νησί, από όποιο μετερίζι και αν υπηρέτησε. Πάντα δραστήριος, συνέβαλε αποφασιστικά στη συσπείρωση του αγροτικού κόσμου και την ανάπτυξη του τόπου. Το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο, στα παιδιά και στα εγγόνια του. Καλό ταξίδι φίλε και συναγωνιστή, Βασίλη

 

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ αποχαιρετά τον αγωνιστή Βασίλη Σακελλαρίου

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ με θλίψη αποχαιρετά τον αγωνιστή Βασίλη Σακελλαρίου, πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Κω και στέλεχος του ΚΚΕ.

Ο Βασίλης, πιστός στους αγώνες και στο δίκιο των μικρών αγροτών, στήριξε και πάλεψε μαζί με το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ όποτε υπήρξε κινητοποίηση, αγώνας ή δράση των εργαζομένων, με πίστη στην λαϊκή συμμαχία αγροτών και εργατών για να αποτινάξουν από πάνω τους τον ζυγό των λίγων και ισχυρών.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην γυναίκα του, στα παιδιά του, στα εγγόνια του και στους συγγενείς του.

Β΄ ΕΛΜΕ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Το Δ.Σ. της  Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου εκφράζει  την  βαθιά  του  θλίψη για  τον  θάνατο   του Βασίλη Σακελλαρίου, πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Κω και στέλεχος του ΚΚΕ .

Ο Βασίλης, αγωνιστής της  αγροτιάς ,  πάντα  παρών σε  κάθε  αγώνα  της  περιοχής μας ,  δεν  έλειψε  ούτε   από  τους  αγώνες του  εκπαιδευτικού κινήματος αφού  πίστευε βαθειά ,  ότι  η αναβάθμιση  του  δημόσιου  σχολείου   και  το  δικαίωμα  στη  μόρφωση , είναι  υπόθεση όλου  του  λαού.   Έδωσε αγώνες μέσα  από  συλλόγους γονέων  και  κηδεμόνων   για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης ,  δίπλα  στους  μαθητές  και  τους  εκπαιδευτικούς.  Θυμόμαστε  την  συμπαράσταση  και  αλληλεγγύη που  βρήκε η  Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου στις  πολυήμερες απεργίες της  περιόδου  2013-2014 , από  τον  αγροτικό σύλλογο Κω , όταν  με  μπροστάρη  τον  Βασίλη , διέθεταν αγροτικά προϊόντα στους  απεργούς  εκπαιδευτικούς για να  αντέξουν  τις  οικονομικές δυσκολίες  του  απεργιακού  αγώνα. Ο  Βασίλης  πάλευε για τη   συμμαχία  όλων  των λαϊκών  στρωμάτων , όλων των εργαζομένων , απαραίτητη  προϋπόθεση  για  να  δίνονται αποτελεσματικά αγώνες για  την  λύση  των  λαϊκών  προβλημάτων.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην γυναίκα του, στα παιδιά του, στα εγγόνια του και στους συγγενείς του. Θερμά συλλυπητήρια και  στους  συναγωνιστές  του στο  αγροτικό κίνημα  της  περιοχής .

 

Η Διοίκηση,

12/3/2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΩ

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας εκφράζει την βαθύτατη λύπη του για την απώλεια του συναδέλφου αγωνιστή Βασίλη Σακελλαρίου, προέδρου Αγροτικού Συλλόγου ΚΩ.Η προσφορά του Βασίλη στο ταξικό κίνημα ήταν μεγάλη,πάλεψε με αφοσίωση και πίστη στις αρχές του και τις ιδέες του σε κάθε μετερίζι.Ακούραστος, πάντα με το χαμόγελο πρόσφερε την βοήθεια του και τις γνώσεις του σε όποιον το ζητούσε.Για μας τους συναγωνιστές σου Βασίλη, θα βρίσκεσαι  πάντα στην καρδιά και την σκέψη μας ,θα είσαι δίπλα μας στους αγώνες που έχουμε να δώσουμε.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους δικούς του ανθρώπους.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για σου Βασίλη! Με το ποίημα του Βαρναλη που τραγουδουσαμε στα νεανικά μας χρόνια!
    Μὲς στὴν ὑπόγεια τὴν ταβέρνα,
    μὲς σὲ καπνοὺς καὶ σὲ βρισιές,
    (ἀπάνου ἐστρίγγλιζε ἡ λατέρνα)
    ὅλη ἡ παρέα πίναμε ἐψές,
    ἐψές, σὰν ὅλα τὰ βραδάκια,
    νὰ πᾶνε κάτου τὰ φαρμακια
    ………….
    (Ἥλιε καὶ θάλασσα γαλάζα
    καὶ βάθος τοῦ ἄσωτου οὐρανοῦ,
    ὤ! τῆς αὐγῆς κροκάτη γάζα
    γαρούφαλλα τοῦ δειλινοῦ,
    λάμπετε-σβήνετε μακριά μας,
    χωρὶς νὰ μπεῖτε στὴν καρδιά μας!)

    Τοῦ ἑνοῦ ὁ πατέρας χρόνια δέκα
    παράλυτος – ἴδιο στοιχειὸ
    τοῦ ἄλλου κοντόμερη ἡ γυναῖκα
    στὸ σπίτι λιώνει ἀπὸ χτικιό,
    στὸ Παλαμήδι ὁ γυιὸς τοῦ Μάζη
    κ᾿ ἡ κόρη τοῦ γιαβῆ στὸ Γκάζι.

    -Φταίει τὸ ζαβὸ τὸ ριζικό μας!
    -Φταίει ὁ θεὸς ποὺ μᾶς μισεῖ!
    -Φταίει τὸ κεφάλι τὸ κακό μας!
    -Φταίει πρώτ᾿ ἀπ᾿ ὅλα τὸ κρασί!
    «Ποιὸς φταίει; Ποιὸς φταίει;… κανένα στόμα
    δὲν τὅβρε καὶ δὲν τὄπε ἀκόμα.

    Ἔτσι, στὴν σκοτεινὴ ταβέρνα
    πίνουμε πάντα μας σκυφτοί,
    σὰν τὰ σκουλήκια κάθε φτέρνα
    ὅπου μᾶς εὕρει, μᾶς πατεῖ:
    δειλοί, μοιραῖοι κι ἄβουλοι ἀντάμα!
    προσμένουμε, ἴσως, κάποιο θάμα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ