Καπιτώλιο: Έφυγαν… τρέχοντας από την πρόβα ορκωμοσίας του Μπάιντεν μετά τη φωτιά και τον συναγερμό των αρχών

0
1297

Καπιτώλιο: Έφυγαν… τρέχοντας από την πρόβα ορκωμοσίας του Μπάιντεν μετά τον συναγερμό των αρχών

Καπιτώλιο: Έφυγαν… τρέχοντας από την πρόβα ορκωμοσίας του Μπάιντεν μετά τον συναγερμό των αρχών

 

Μια φωτιά, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σύμπλεγμα κτηρίων, προκάλεσε τον συναγερμό στην Ουάσιγκτον με τους συμμετέχοντες στην πρόβα ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να φεύγουν τρέχοντας από τον χώρο μετά από προτροπή των αρχών.

Πανικός επικράτησε τη Δευτέρα (18.01) στο Καπιτώλιο, καθώς οι αρχές έβαλαν όλο το σύμπλεγμα των κτηρίων σε lockdown. Η είσοδος και η έξοδος στα κτήρια απαγορεύτηκε, ενώ εκκενώθηκε άμεσα ο χώρος όπου γινόταν η πρόβα ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Οι συμμετέχοντες και οι δημοσιογράφοι έφυγαν… τρέχοντας από το σημείο μετά την προτροπή των αρχών, καθώς υπήρξε ο φόβος για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα ή για μια νέα εισβολή, όπως αυτή που έγινε από τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ πριν από μερικές εβδομάδες. Στο να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερος πανικός, συνέβαλε και ο καπνός που φαινόταν να βγαίνει από την πίσω πλευρά του Καπιτωλίου.

Εν τέλει, αποδείχθηκε πως πράγματι υπήρχε φωτιά, αλλά αυτή ήταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το Καπιτώλιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα αμερικανικά δίκτυα, η φωτιά προήλθε από ένα σημείο όπου χρησιμοποιούν σαν κατάλυμα άστεγοι της πόλης και συγκεκριμένα ήταν κάτω από μια γέφυρα.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρχές ενήργησαν άμεσα και έστειλαν μήνυμα ασφαλείας σε όλους εντός του Καπιτωλίου. «Προς όλα τα κτήρια του συγκροτήματος του Καπιτωλίου: Εξωτερική απειλή για την ασφάλεια, δεν επιτρέπεται η είσοδος ή η έξοδος, μείνετε μακριά από εξωτερικά παράθυρα και πόρτες. Αν είστε έξω, ζητήστε ασφαλή κάλυψη», ανέφερε το μήνυμα.

«Με μεγάλη προσοχή μετά από μια απειλή εξωτερικής ασφάλειας κάτω από τη γέφυρα στο σημείο I-295 στις οδούς First και F, ο αναπληρωτής αρχηγός Πίτμαν διέταξε το κλείσιμο του συγκροτήματος του Καπιτωλίου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πυρκαγιές μέσα ή στην περίμετρο του Καπιτωλίου», ανέφερε η τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας που σαφώς ήταν πιο καθησυχαστική από το πρώτο μήνυμα… συναγερμού που εστάλη σε όσους ήταν εντός του συγκροτήματος στην Ουάσιγκτον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

 

Καπιτώλιο: Μια φωτιά, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σύμπλεγμα κτηρίων, προκάλεσε τον συναγερμό στην Ουάσιγκτον με τους συμμετέχοντες στην πρόβα ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να φεύγουν τρέχοντας από τον χώρο μετά από προτροπή των αρχών.

Οι αρχές κάλεσαν όσους είναι μέσα στο κτίριο να αποφύγουν τα παράθυρα και να προσπαθήσουν να καλυφθούν με όποιον τρόπο μπορούν

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ έπειτα από καπνούς που φαίνονται να βγαίνουν από κτίριο κοντα στο Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με το NBC, οι Αρχές κάλεσαβ τους εργαζομένους στο Καπιτώλιο -το οποίο τέθηκε σε καθεστώς lockdown- να αποφύγουν τα παράθυρα και να προσπαθήσουν να καλυφθούν με όποιον τρόπο μπορούν.

Συναγερμός στο Καπιτώλιο: Καπνοί βγαίνουν από κτίριο

IMG_1193
IMG_1192
IMG_1191

«Προς όλα τα κτήρια του συγκροτήματος του Καπιτωλίου: Εξωτερική απειλή για την ασφάλεια, δεν επιτρέπεται η είσοδος ή η έξοδος, μείνετε μακριά από εξωτερικά παράθυρα και πόρτες. Αν είστε έξω, ζητήστε ασφαλή κάλυψη», ανέφερε το μήνυμα που πήγε σε όλους όσοι εργάζονται και κινούνται στους χώρους αυτούς.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ