«Θα ‘ρθω στη χάρη σου…» Πως γιορτάζονταν οι ονομαστικές εορτές στο νησί μας (Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη_

132
2115
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

«Θα ‘ρθω στη χάρη σου…» Πως γιορτάζονταν τα ονομαστήρια ή αλλιώς οι ονομαστικές γιορτές στο νησί  μας, στις ατέλειωτες βεγγέρες.

(Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη)

Τα Αη Γιαννιού του Βαπτιστού

Στο νοικοκυρεμένο σπίτι, είχαν χαρές. Γιόρταζε  ο Γιάννης, ο Ιορδάνης, ο Φώτης, ο Θεοφάνης, η Φωτούλα, η Φανή.      Άναβαν όλες οι λάμπες και με το ωχρό φως τους, φώτιζαν τα γιορτινά πρόσωπα.  Άναβε και η παρασκιά, στο τζάκι και ζέσταινε τους επισκέπτες. Αυτοί έρχονταν διαδοχικά, κρατώντας ένα μπουκάλι με κρασί ή ρακί, στο χέρι και  κουβαλούσαν τα δικά τους γλυκά πεσκέσια. Πηγαινοέρχονταν, για να τιμήσουν τα ονομαστήρια, δηλ την ονομαστική γιορτή του νοικοκύρη ή και της νοικοκυράς.  Μια φορά το χρόνο,  ανάλογα την εποχή, το σπίτι πλημύριζε με μουσαφίρηδες.  Αν ο εορταζόμενος ήταν ξεχωριστό πρόσωπο στο χωριό, δηλ κοινοτάρχης, γραμματικός στη δημαρχία, διδάσκαλος, χωροφύλακας, αγροφύλακας, ιατρός  και ιερέας,  τότε οι χαρές και οι  επισκέψεις  ήταν πολλαπλάσιες.

Η νοικοκυρά πριν από  πολλές μέρες, ετοίμαζε την υποδοχή, στην όποια την  βοηθούσαν οι φίλες και οι γειτόνισσες,  ώστε να ασπρίσει με ασβέστη όλο το σπίτι. Παράλληλα έπρεπε  να ασβεστώσει και τους εξωτερικούς χώρους, μέχρι και τις γλάστρες με το δυοσμαράκι και τον δεντρολίβανο, που μοσχοβολούσε όλη  η αυλή.

Έπειτα έντυνε τους τοίχους με κόλλα, δηλ χαρτί πλουμιστό ή κλαδωτό. Άπλωνε στο πάτωμα, τις πολύχρωμες, υφαντές κουρελούδες,  βγαλμένες από τον αργαλειό του χωριού.        Στην  συνέχεια έβαζε και την βελούδινη  ‘πάντα’, δίπλα στον κράββατο, με πρωταγωνιστές στις  σκηνές από το κυνήγι,  ελάφια, φασιανούς και εντυπωσιακά  παγωνιά. Έστρωνε το τραπέζι, με το καλό,  βελούδινο τραπεζομάντηλο και στόλιζε το σπίτι της, με ό,τι καλλίτερο είχε από τα προικιά της. Όπως  κεντημένα και πλεχτά  σεμεδάκια, στα έπιπλα. Τις δυο τελευταίες   μέρες, έπρεπε να ασχοληθεί με τα γλυκά και φυσικά με τον παραδοσιακό μπακλαβά. Τον  γέμιζε πάνω στο στρογγυλό μπακιρένιο σινί, με αμυγδαλόψιχα, καρυδόψιχα, σουσάμι και τον έλουζε με σιρόπι, ώστε την γλυκύτητα του να τη γευθούν οι καλεσμένοι της.   Μαζί με το  βδομαδιάτικο ψωμί, όταν έβγαινε ο μπακλαβάς από τον  σπιτικό ξυλόφουρνο,  μοσχοβόλαγε όλη η γειτονιά.  Ύστερα  ετοίμαζε τα μεζεκλίκια και τον παραγεμιστό κόκορα, με ρύζι και διάφορα μυρωδικά.

Φυσικά όλη η οικογένεια, θα πήγαινε στην Εκκλησία τα ’Αη Γιαννιού,  την κυριώνυμη ημέρα,  με μια Αρτοπλασία, ώστε να ευλογηθεί η ονομαστική γιορτή του νοικοκύρη.

Από το απόγευμα, ξεκινούσαν οι επισκέψεις διαδοχικά και υποχρεωτικά, αφού είχαν την ανάλογη ανταπόδοση αυτές οι γιορτινές αποσπερίδες. Ο  καθένας εκτός από το παραδοσιακό ‘μπουκάλι,’ έφερνε  και μερικά άλλα γλυκά εποχής, όπως κατιμέρια, κουραμπιέδες, φοινίκια ή μελομακρονα.                        Η  νοικοκυρά, τους υποδέχονταν με φιλόξενη διάθεση και  τους κερνούσε τα γνωστά σοκολατάκια, τα   ‘φοντάν,’ τυλιγμένα στο χρυσόχαρτο, μέσα  στην ασημένια φοντανιέρα.  Αυτά φρόντισε να τα πάρει η οικοδέσποινα, από τα μπακάλικα του Νικηταρά, του Κιαπόκα και του Κοσσαρή. Ενίοτε έβγαζε και τα  στρογγυλά, θρυλικά μπακλαβαδάκια, του μαέστρου της ζαχαροπλαστικής, του  αξέχαστου  Μιχάλη Τσιβρινή, που της τα είχαν φέρει ως γλυκά κεράσματα, από την Χώρα της Κω.

Τα γλυκίσματα πηγαινοέρχονταν στους καλεσμένους, με πρωταγωνιστή και το Κώτικο γλυκό κουταλιού, το  ντοματάκι  λουσμένο στο ρουμπινί χρώμα. Πάντα  το συνόδευαν, με  ένα ποτήρι από το κρυστάλλινο νερό του πηγαδιού.

Το τρατάρισμα γίνονταν πάνω στον ασημένιο δίσκο, οικογενειακό κειμήλιο, στρωμένο με το λευκό, πλεκτό δαντελένιο πετσετάκι.  Ένα  λικεράκι, βύσσινο ή πορτοκάλι, φτιαγμένο από τα χεράκια της νοικοκυράς, ήταν διαθέσιμο στους επισκέπτες, που ήρθαν να πουν τα ‘Χρόνια Πολλά’.

Ο νοικοκύρης καθισμένος στο κέντρο του σπιτιού, δεχόταν τα ‘Χρόνια Πολλά’ και καλούσε όσους ήρθαν στη ‘χάρη του’, δηλ στη γιορτή του, αν ήθελαν να μείνουν στο πλούσιο, βραδινό δείπνο. Αν  ήταν και  μερακλής, το γιορτινό τραπέζι το συνόδευε και με παραδοσιακή μουσική,  χορό και δημοτικά τραγούδια. Καλεσμένοι πάντα,  οι δεξιοτέχνες του βιολιού, οι αείμνηστοι  αδελφοί Γιαλίζη Γαβρίλης και Χριστόφορος  (τα Γαβριλάκια),  στο δε ακορντεόν οι αξεπέραστοι μουσικοί, ο Γιώργης και ο γιος του ο Μάνος  ο Πόγιας και στο λαούτο, ο αξέχαστος ταλαντούχος, Παντελής Σαλαχώρης.

Τα  παιδιά έπαιζαν χαρούμενα στην αυλή, κυνηγητό ή κρυφτό, και περίμεναν τα κεράσματα  που μοίραζε απλόχερα η νοικοκυρά,  σε όλη τη γειτονιά.  Ο  ‘ιδιαίτερος’  του χωριού, ήταν περιχαρής,  γιατί θα έπαιρνε ο ταλαίπωρος, τα πιο μεγάλα και πιο πολλά καλούδια, μαζί με μια χούφτα  καραμέλες (μέντες καψερές).

Οι συζητήσεις, πολλές και διαφορές. Για  τα μαξούλια, για τη σοδιά, για τις  εθνικές εκλογές, για τον άστατο καιρό.  Κυλούσε  ευχάριστα η βραδινή, γιορτινή βεγγέρα,  μέχρι τα ξημερώματα, ώσπου  να ευχηθούν  καλή νύχτα και Χρόνια Πολλά.           Μέχρι  να χαμηλώσουν οι λάμπες πετρελαίου και να μείνει το λαμπερό φεγγάρι, παρέα με τα αστέρια για να φωτίζουν το ορεινό χωριό Ασφενδιού,  καθώς  και τα άλλα  πανέμορφα χωριά, του νησιού μας.

Έτσι γιόρταζαν οι γονείς και οι παππούδες μας, την ονοματική τους εορτή, ξεχωριστά μια φορά το χρόνο και με πολύ κέφι.   Όσο για το ξενόφερτο έθιμο των γενεθλίων, τότε ήταν από άγνωστο μέχρι και ανύπαρκτο.

Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες.

Ξανθίππη Αγρέλλη  (7/1/2021)

132 ΣΧΟΛΙΑ

  1. βοήθεια της,με το πολύ σκάλισμα,φύτρωσε μουστάκι ….. και στο κούτελο….οι παρενέργειες των σαγχαρόπηγκτων

  2. Τι δουλειά έχουν οι ασυναρτησίεs και τα σχόλια άλλα ντ άλλων με αυτά που περιγράφει η κυρία. Έλεοs με εσάs πια.

  3. Απορία. πωs ένα απλό παραδοσιακό κείμενο κατέληξε αντικείμενο πολιτικών ανώνυμων αντιπαραθέσεων; έλεοs

      • Μπερδευουν το αλευρι….
        μπερδευουν την βουρτσα…..
        αισχοςςςςςςς
        κοψιμιε…..παλι σε πιασανε κοροιδο….χεχεχεε
        κοψιμιο-ροδελες….στα καμαρινια σας,,,,η επιθεωρηση θα αρχισει….

        • Όλοι λαμόγιο? Η εμμονική σου Βεντέτα ,σε τυφλώνει όπως η ....κία που επιδίδεσαι

          Πάρε ένα ακόμη δωράκι…λαμόγιο,ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ πατενταρισμένε,που θα ποστάρεις παντού για να μεταφέρεις την βεντέτα σε κάθε επίπεδο..τώρα θα τρέχεις λαμόγιο και συ και ..το ταμείο που σε πληρώνει.

        • Στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάς για σχοινί η κομποσχοίνι?Λαμόγιο άφησε τα εμφυλιοπολεμικά τερτίπια

          και τον πόλεμο ‘ταυτοτήτων’, συγκυβερνήσατε ,’σώσατε’ συντάξεις ,μισθούς,μεροκάματα μαζί αγκαλίτσα, καταφέρατε και φέρατε την πρώτη φορά αριστερά.. δεν σε παίρνει, είσαι μικρός ,όπως ο Κουρίκος..γι αυτό ξεβρώμισε την αυλή σου και άσε τον τόπο …που προσβάλεις συνεχώς επειδή εξέλεξε άλλον απ αυτόν που θες.
          Μήπως ξεχνάς ότι μιλάς για Κόμμα του 5% που νομίζει ότι εκφράζει την τεράστια πλειοψηφία του…λαού?

        • χαχαχα..παιδι της νυχτας sugar boy!!!
          ΟΛΑ τα ξερω!!,
          Γιατι εσυ απορεις κιολας? χαχχαχα
          ΡΕ ΜΑΣΤΟΥΡΗ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ?? ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΣ?
          ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ…ΘΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙΣ..
          Με κοβεις θηλυκο?χαχχα
          Απο μακρυα ξεχωριζω τους παντες…εςενα απο τις περγαμηνες που διαβαζω.ΜΠΑΜ ΚΑΝΕΙΣ.
          ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ
          ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ…ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΛΕΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ
          ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ!

      • Εσύ θα ξέρεις καλύτερα για να το λες αχνησουσου, και μάλιστα από πρώτο χέρι. Χωρίς δόση δεν γίνεται να είναι κανείς όπως εσύ.

        • Μορφονιε…απο αυριο πηγαινε καθε πρωι να παρηγορεις τον κολλητο σου …και μη ξυνεσαι πανω μου….
          Δεν σε παιρνει….
          Σαρτα….με τους ομοιους σου!!!

    • Εφόσον επιτρέπει η διαχείριση τον βομβαρδισμό του φόρουμ από 2 ψάλτες -λαμόγια,που σε κάθε threat

      ειρωνεύονται, χλευάζουν, στολίζουν, προσβάλουν, απαξιούν και στοχεύουν οτιδήποτε αντιτίθεται στο Γιωργάλλι….ανακηρύσσοντας τον εαυτό τους σωτήρα της Κω και απειλώντας μας ότι θα ξεβρωμίσουν τον τόπο με διατεταγμένα σχόλια ,έχει το κάθε δικαίωμα να απαντά κάθε θιγόμενος..και είμαι σίγουρος ότι και η υπογράφουσα το παρόν ξέρει τι συμβαίνει στον χώρο εδώ και ένα χρόνο από 2 παράφρονες.Ναι ,ανοικτή η δημόσια διαβούλευση σε κάθε ακραία γνώμη, αλλά …..όταν το κάθε θέμα συνοδεύεται με καταιγισμό σχολίων εξαρτημένων από λεξοτανίλ και ζολόφτ …

        • Λαμόγιο χρησιμοποιείς το ελεύθερο Βήμα του σάιτ ,για κονόμα εσύ με την πατσαβούρα.

          Αυτό είναι όχι μόνο κατάντια,αλλά και πρόκληση προς όλους τους αναγνώστες, να μπαίνεις σε κάθε θέμα ,ακόμα και αυτά που αφορούν αδέσποτα και να εξαργυρώνεις μια βεντέτα που έχεις με έναν εκλεγμένο και μάλιστα απ την συντριπτική πλειοψηφία του λαού..ο ίδιος ο Κουρής ,τα Αυριανιστάκια που τσέπωναν απ τον Ανδρίκο τα ‘λαδόσημα’ και μετά τον κρατούσαν στο χέρι. Φτάνεις στο σημείο να βάλλεις εναντίον όλων ότι θα ξεβρωμίσεις τον τόπο χλεχλέ, ..άκα αργυρώνητε, κοπρόσκυλο, κομματόσκυλο. Αυτά για να βλέπουν ,άλλο να γράφει ο καθένας την πίκρα του και άλλο ο βομβαρδισμός με συκοφαντική διάθεση.Αυτά από μένα και θα σας τρέχω μέχρι εκεί που δεν φαντάζεσαι.Λ Α Μ Ο Γ Ι Ο,όχι δεν έχω σχέση με καμία πλευρά,αλλά αυτή η επιθετική συκοφαντία ,που μας γυρίζει στα χρόνια της Μιμής και του Κουρή.

        • Ειπε ο φασιστακος…
          του ελευθερου και του αδεσμευτου ρυπου….που ειχε καθοδηγητη,,,τον δημητρακη τον ριζο(τροφιμο φυλακων κω)….
          απο ποτε η κριτικη σε εναν ανικανο-αβουλο ειναι βεντετα??χαχαχαχ
          ακου…..
          οι δυσοιωνες προβλεπεις για το μελλον του νοσηου Ναπολεοντα(!)με την φαρμα των αδεσποτων ζωων..σας κανει ακομα πιο μεγαλες…ΡΟΜΠΕΣ!!!!!χαχαχαχ

        • Τοιουτε….οτι το σωμα σου…
          οτι η ψυχη σου….
          βρες εισητηριο…..η βρωμια απο το νησι…θα καθαρισει μια και καλη…
          οσο και να χτυπιεται το ντοπιο κατεστημενο….!!!
          ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ σας….!!!
          -ο δημιος σας-

    • ΟΤΑΝ ΞΕΜΑΣΤΟΥΡΩΣΕΙΣ..
      ..διαβασε το δυο φορες!!

      Εσυ εισαι το σπερματοζωαριο που νικησε?….
      ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ.!!!..

      . ..Να σε χαιρονται οι γονεις σου…ο κοψιμιος σου..και .οι ομοιοψηφοφοροι σου…
      Τυχερη η παραταξη σου που εχει τετοια ατομα.!Και εις ανωτερα Ρασπουτιν και. Φιρεστ!
      Προσωπικα δεν εκπλησσομαι!

      Και που εισαι…εξαρτημενε ρωτα το φορουμ …τι σας αφηνε και γραφατε τοσα χρονια…
      ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΚΑΣΕ ΑΛΗΤΗ HANIBAL LECTOR…(αντε τωρα να σιου εξηγησουν οτι η ανθρωποφαγια ειναι εγκλημα)
      ΘΑ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ…
      ΥΓ…μια φορα το γραφω…με αντρικο ονομα με φωναζουν οι δικοι μου απο τοτε που γεννηθηκα.
      σας αφηνω….δεν με ενοχλουν τα βιτσια σας!..
      Αρουραιοι…δε φανταζεστε τη συνεχεια!

      • Πατσαβούρα,αντίθετη άποψη είναι σε κάθε δημοκρατία σεβαστή,η συκοφαντία,οι απειλές

        και το συνεχές κατηγορώ με δεκάδες μηνύματα σε κάθε θέμα, λες και είστε οι Σωτήρες, αυτό λέγεται αλητεία και πλύση εγκεφάλου και ΝΑΙ σε ξέρω παρτσαβούρα και θα σε φωνάξω με τ όνομα σου και άλλοι σε ξέρουν. ΑΛΗΤΕΙΑ και ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΙΤΡΙΝΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ είναι αυτή που επιδίδεστε νυχθημερόν ,λαμόγια!!!!!!! Λαμόγιααααααα.

        • Σε ποιον κάνω πλύση εγκεφάλου ρε γίδι σε σένα;;;;χαχαχαΣε ποιον εγκέφαλο;;;;
          Εγώ ενα άτομο;;;
          Μπράβο μου λοιπόν!!!!
          Εσείς ήσασταν αμέτρητοι χρόνια πολλα τώρα!!!
          Κανείς δεν σας απαντούσε… εγώ όμως σας διάβαζα… από τότε!!!
          Πατσαβούροκοψιμιε!!!

      • Τι κι αν σε φωνάζουν»Περικλή»? Μία»Ασπασία»είσαι και τίποτα παραπάνω. Παρακάτω μπορεί. Ποιός δεν απαντούσε? Είχατε κάτι»γίγαντες»πρώτο μπόι στη μεζούρα του μέτρου με iq ραδικιού. Όσους από εσάς την»έκαναν»με βήμα ταχύ,κι αυτοί πατσαβουροκοψιμιοι είναι ή αξιοπρεπείς άνθρωποι που δεν ανέχοντε τις συναναστροφές με κατσαρίδες του υπονόμου? Παράσιτα του πληκτρολογίου!

        • Μην υποτιμας ανθρωπους που σας διαβαζαν καθημερινα….
          θα βρεθεις προ εκπληξεως…
          Απλα μετανοιωσα που για λογους παιδειας … δεν το εκανα τοτε που
          ηθελα!
          Τωρα ομως …αναθεωρησα τα παντα!
          Κοιμησου ανησυχος!!
          Οχι και κατσαριδα……ΜΥΟΚΤΟΝΟΣ ΘΑ ΛΕΣ!

      • Βρε φαντάσου την εσύ και άσε εμάς στην ευτυχία μας. Αρκετή δυστυχία είχε ο κόσμος που σας συναναστράφηκε.

    • ✌️Αγορακλα μου ετσι θα με τρομοκρατησεις?
      Σε φοβαμαι νομιζεις?
      Το μετα δεν το εχεις σκεφτει?
      Αν θα βγουν οι κουκουλες…ολων σας απο το 2014….
      βρειτε ελικοπτερα να φυγετε!!!
      Προσωπικα στα αρχεια μου σε γραφω!!!

  4. Βρε ξανθιππη μου αυτος ο ψιτ.. και το αχ νησακι, πληρωμενοι κονδυλοφοροι του πρωην βαλθηκαν να ισοπεδωσουν τα παντα, και ουτε αυτο το ενδιαφερον θεμα αφησαν να συζητηθει. Οι καταστροφεις του νησιου, εχουν τοσο πονο, ειναι για λυπηση!!!!

      • , που μένει σε ημιυπόγειο στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, έχει τον άντρα της άνεργο, καθαρίζει σκάλες, η τελευταία φορά που πήγαν διακοπές ήταν πριν 7 χρόνια στο χωριό της, την Άνω Ραχουλα, αλλά ψηφίζει για δημοτικό σύμβουλο του Δήμου της, αυτόν που νοσταλγει το σπίτι του στο Baden Baden και την Aston Martin του…
        Με πχιάgνεις;

        • Πενταφυλλο κανε το….οχι τριφυλλο!!!
          Θα τα βλεπεις πιο ωραια τα πραγματα!!
          οχι δεν σε πιανω….
          ΜΟΝΟ ΕΣΥ…ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΑΣΜΑ?
          Μονος σου τα λες…μονος σου τα πιανεις!
          Δεν επικοινωνουμε….

  5. Βρε ξανθιππη μου τι μας θυμισες!!! Θυμαμαι ολοι οι επισκεπτες κρατουσαν ενα λικερ ροδιτικο, με καρφιτσωμενη μια μικρη καρτα με τα χρονια πολλα!!!

  6. Η γυναίκα ανέβασε ένα κείμενο με αφηγήσεις από την παλιά Κω και δυστυχώς όπως και στα περισσότερα άρθρα γεμίζουν με τον οχετό αυτών των υποανάπτυκτων παρασίτων που ειρωνεύονται το κάθε τι. Καλύτερα να απενεργοποιηθούν τα σχόλια τελείως και όποιος θέλει ας σχολιάζει μέσω fb.

    • .. ‘τοποθέτηση προϊόντος’….10 % επιπλέον προϊόν,κάτι σαν γαριδάκια παρασιτικά…και μετά λέει ότι παρακολουθεί το φόρουμ..

        • σορυ λαθος το καταλαβα….
          αν παρακολουθουσε ο κυριος το φορουμ …δεν θα σχολιαζε καν….

        • όλοι έχουν καταλάβει τι ηλίθιοι κοπρίτες είστε και μεγάλοι πατενταρισμένοι βλάκες.
          Για δέσιμο ,κοπρόσκυλα κάντε καμιά δουλειά ..

        • Πατσαβουροκοψιμιε….ολα καλα?
          Κουλουρακια φτιαξε μου εσυ..
          …μουστοκουλουρα και φερε μου τη συνταγη…
          γραψε μου επισης…ποιος θα ειναι ο επομενος δημαρχος.
          ..Σορυ λαθος…ο επομενος μπροστινος…
          ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΨΙΜΙΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ…ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ!!!
          Γατακια….

  7. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ- ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΒΕΓΓΕΡΕΣ -ΛΥΠΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΩΣ ΚΡΥΣΦΥΓΕΤΟ ΤΗΣ ΔΕΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ -ΒΡΗΚΕ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ -ΜΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ.- ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΡΥΜΕΝΟΣ -ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙΜΗ ΟΥΤΕ ΑΝΔΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ.- ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ -Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΜΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ- ΟΜΩΣ ΜΕ ΛΥΠΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ -ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ -ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΝΗΣΑΚΙ ΜΑΣ- ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ- ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ-

      • Ούτε γύφτοι στο Μενίδι ,δεν ρίχνουν τόσες αδέσποτες..γι αυτό σας σιχάθηκαν όλοι !!!Για τις αδέσποτες περί δικαίου και αδίκου….για την έπαρση και το καλαμοκαβαλήκεμα..Βγήκε ο ///άκας το λαμόγιο όταν θέμα του φόρουμ ήταν ο επικείμενος εμβολιασμός να σχολιάσει, ότι το χαρίζει στον ‘Κοψιμιό’..άκουσον,άκουσον αντιπολίτευση ο γιαλαμάς σ ένα θέμα τόσο ιερό που γονάτισε τόσο κόσμο. Η παρθενοσαρανταποδαρούσα να χλευάζει με τον Σωτήρα του Σύμπαντος κόσμου, για την διανομή ζωοτροφών .Έπρεπε να διαγραφεί κάθε σχόλιο από δω και πέρα μ αυτά τα nicknames.Το αίσχος της τοπικής διαβούλευσης είστε και οι δύο έμμισθοι συκοφάντες και ζητάτε και τα ρέστα.Φτου να χαθείτε ,ρεμάλια!!!!!
        Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΑΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ.Ο ΒΑΛΕΣ ΚΑΙ Η ΝΤΑΜΑ.ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ !!!!!!

      • Εγω παρθενοσαρανταποδαρουσα???
        Χαχαχαχχχα
        Ρε τι τραβαμε!
        Τουλαχιστον με κανεις και γελαω…νουμερο του τριοφλωρογητευτη…

  8. Κάποια στιγμή φίλε μου είναι φυσικόν ν απαντήσουν απλοί αναγνώστες στον οχετό..

    ήταν φυσικό μετά τόση λάσπη από πληρωμένα κοπρόσκυλα που έχουν φέρει και την ίδια την νηματοθέτη σε δύσκολη θέση ,λόγω της άποψης που έχει εκφέρει ..το ποιοι καταντούν το κάθε νήμα κυρίως φασιστικό και κατευθυνόμενο, εξόχως προσβλητικό ,αν θες σου στέλνω όλα τα νήματα εδώ και ένα χρόνο ένα προς ένα. Το ότι χρησιμοποιείται ένα φόρουμ για κονόμα από δύο κίτρινα ‘καλαμάρια’ βρίζοντας όλους και όλα και κυρίως βαφτίζοντας ‘κοψιμιού’ς,’ρουφιάνους’,’χουντικούς’,ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ,μάλλον για σένα μόνο παρασιτικό ρόλο έχουν. Η γυναίκα που υπογράφει έχει λιντσαριστεί από τους ίδιους και είναι συμμαθήτριά μου,παλιά γειτόνισσα και χαίρομαι όταν ανεβάζει θέματα με ιστορικά/λαογραφικά στοιχεία..που στηρίζω απ το μεγάλο αρχείο μου και γω ο ίδιος, ποτέ όμως εδώ και ένα χρόνο ένα θέμα δεν κύλησε στον χρόνο του net χωρίς να χλευαστεί από δύο κονδυλοφόρους παράφρονες!!Καλή χρονιά και μάθετε να ξεχωρίζετε βουλές και αυτοσκοπούς…στο χώρο του facebook βρήκαν στέγη πολλά αρχεία ,πολύ ‘γνώση’ και καλό θα ήταν να μην υποβιβάζετε admin που έχουν τεράστια γνώση και πείρα .

    • Κύριε μου… να διαβασεις … που διαβαζεσ…τα πάντα… εδώ και 7 χρόνια!!!!!
      Απλώς σας ενοχλούν τα δυο ψευδώνυμα!!!
      Τι να κάνουμε…. είμαστε ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ!!!!
      ΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΝ!!!!
      Γιαυτο γίνεται όλο αυτό!!!!

      • Πριν τα 7 χρονια ξεχασες ποσα αισχη σουρνατε στον καισαρλη τα ξεχασες? Σ@ρες, στ@κους και χιλιες δυο αλλες αθλιοτητες. Τοσες ψευτιες για Ryanair και παραμυθια τουμπανα μεχρι που αλλαξε ο μανωλιος και εβαλε τη βαρκα του αλλιως, τα ξεχασες?

        • χαχαχα…δεν ηξερα οτι εισαι με τον γητευτη…
          Σηκωνω τα χερια ψηλα!
          Παραδεχομαι την ηττα μου…
          ΓΗΤΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!
          Εγω θυμαμαι τα παρακαλια του γητευτη ..για υπουργιλικι.
          ..ολα τα αλλα…για να μην συγχιζομαι…. θελω να τα ξεχασω….
          Ημουν πολυ κοντα βλεπεις…
          Υ.Γ…την βαρκα του….την εχασε…δεν την ξαναφορεσε ο Μανολιος…

        • Τόσα χρόνια ρε παρέα…. δεν ξέρεις ότι το επίθετο του είναι με ·Ε·;;;;;
          Τόσα ψηφοδέλτια ΣΤΑΥΡΩΣΕΣ…

        • Ποιος μιλαει για αθλιοτητες???
          πότε θα μας πει για τους ντα….τζηδες???
          περιμενουμε με αγωνια!!!!
          ντροπη!μονο οσοι εχουν φιλοτιμο-αξιοπρεπεια..!!

      • καμένα χαρτιά, άντε να κάνετε πεντικιούρ στον Θεό σας.Βλάκες

      • Ίσα ρε κάτι παλληκάρια της φακής που ήρθαν να μας σώσουν κάνοντας υποδείξεις του κ@λου. Φάτε κόσμε οπαδούς να χορτάσουμε αρχηγό. Βρε ουστ παράσιτα που περνιεστε και σπουδαίοι. Χαχανηδες της πλάκας.

        • Κανεις δεν σας σωζει εσας….
          Το μελλον σας προδιαγραφεται μαυρο…..
          Ο γητευτης αλλα αποφασισε!!!
          Run Forest …run….
          Αρχιστε να φτιαχνετε πολλα πηγαδια…με τα καπακια τους και τον κουβα μαζι…χαχα…
          Αυτα συμβαινουν ομορφε..οταν εισαι μπροστινος….
          Αλλα κανονιζει ο πισινος….και το ξερεις …και με πιανεις….
          Ας προσεχες.
          ..προσωπικα χαιρομαι…
          Ανωνυμε…ΚΥΡΙΤΣΗ ΘΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΣ…
          Στοιχηματιζω….

  9. Έφαγα tyn μες στις διακοπές γτ αρνήθηκα να πάω σπίτι της με την οικογένεια της, να βλέπουμε Σπύρο Παπαδόπουλο

  10. Έριξα tyn γτ εκεί που συμπλήρωνα στοίχημα μου είπε σου εύχομαι να έχεις τοση τύχη όση και ο Μανόλο

    • Χαχαχαχα..ρε τόσο χρήμα έχεις… και σνιφάρεις κάθε βράδυ;;;
      Άλλου ψάξε με…
      Και μετά .. έλα να μου κανείς αέρα!!!

      • Άντε πάρε ένα στοιχείο… σου χαρίζω κάτι…
        Κω ψηφίζω … Κω γεννήθηκα…
        ΤΟΠΙΚΑ ΨΗΦΙΖΩ ΚΥΡΙΤΣΗ!
        ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΣΟΚ…

        Ακόμα δε με βρήκες;;;;
        Ανακατεύομαι με τους ρουφιάνους… και γλείφτες…και Λούληδες..
        Ακόμα;;;;
        Ε αύριο παραπάνω πληροφορίες…

        • Ο δικος σου ομως κ@λοτριβοταν στον καραμανλη και στον μητσοτακη, αλλα τον πηραν ειδηση και τον εκαναν περα. Τωρα περιμενει τον λεβεντη να του πει το ναι!!!! Και δε θελω διαψευσεις!!!.

        • Δηλαδη ψηφιζειςστα τοπικα 17% και στα εθνικα 7% ???? Καλα τα πας!!!!

        • Με τους κατακτητες ειχες συνεργασια. Να ακομα μια σοβαρη πληροφορια. Αχ νησακι μου την κρεμουλα ξεζαρωματος μη ξεχνας!!!

        • Τί ψηφίζεις? πού το θυμήθηκες το ΠΑΣΟΚ ρε ποντικομικρουλη? Σοσιαλιστές της πλάκας.. από τη μία το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς (μη χ@σω) και από την άλλη το ανήθικο μειονέκτημα το ΠΑΣΟΚ,που βούλιαξε μια χώρα ολόκληρη. Αδαμαντενιες μασελες που στείλαμε αλλού τόν λογαριασμό από το μεγάλο φαγοπότι. Όχι απλώς έχεις ύπνο βαθύ αλλά βρίσκεσαι σε διαρκές κώμα αρσενικοθυληκη σουσουραδα.

        • Φασιστακο γρηγορα στην τρυπα σου…
          εβγαλες και γλωσσα..απογονε του Ευταξια ..του Ραλλη..του Αβερωφ..χεχεχεχε
          οξω λεμε λασπες!!!!

        • Είσαι πολύ ΥΠΟ να μιλήσεις εσυ για τον ΚΥΡΙΤΣΗ….
          Είσαι πολύ low profile για να μιλήσεις εσυ για τον ΗΓΕΤΗ!!
          Αυτός σε κατέβασε από το ζασταβα…και σε έκανε Ευρωπαίο…να πηγαίνεις για γκομενιτσες εκτός συνόρων ….
          ΟΥΣΤ!!!!!

        • Ανωνυμε….Θα σου ελεγα να συνευρεθεις αλλα …
          1) θα αμαυρωσω την συνευρεση…
          2) Με τι προσοντα..χαχα

  11. Προς αχνησακι... Αν ντρέπεσαι να πεις το όνομα σου σε αυτούς που δεν σε ξέρουνε

    Δεν πειράζει, δικαιολογείσαι,.. Απλά μάταια έχεις το ψευδώνυμο, γιατι ήδη σε ξέρει η μισή Κως, τώρα που μας λες τι ψηφίζεις… Ρε φίλε αλήθεια, δεν το χα καταλάβει..τόσους μήνες, σε ευχαριστω που μου το πες,

      • Μηπως θυμασαι αχ νησακι …..επι πασοκ; τραπεζες, βακουφ, εργατικες και λαικες κατοικιες, νοσοκομειο, κλπκλπ. Αστα γιατι βρωμανε!!!!

        • Ασχετη η απαντηση σου ….αλλα βεβαιως και θυμαμαι….
          Ειπαμε εχουμε μια ηλικια…αλλα και μνημη ολοζωντανη!!!!
          Επι ΠΑΣΟΚ ζησαμε τα καλυτερα χρονια !
          Μιλουσαμε για κοινωνια πολιτων…οχι για κοινωνια κολλητων!
          Επι ΠΑΣΟΚ σπουδασαν τα παιδια τους φτωχοι γονεις..πηραν συνταξεις….πηραν δανεια και εχτισαν σπιτια..εγιναν λαικες κατοικιες και στην Κω…μεγαλωσε εστω η πτερυγα του νοσοκομειου…(αφου δεν υπηρχε τοπικη συννεονηση)…
          ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΕΓΙΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!
          Αστα εσυ λοιπον….
          Κανεις δεν θα μεινει στην ιστορια και κανεις δεν θα την γραψει…οπως
          Ο ΗΓΕΤΗΣ!!!!

    • Καλά γονίδιά βλακα…το έχω ξαναπεί….
      Υγιές περιβάλλον … και σωστό μεγάλωμα!!!!
      Είμαι από τους πολύ τυχερούς!!!
      Οι νευρώνες διαβιβάζουν τα σήματα όπως πρέπει… εκεί που πρέπει!!!!

      • ..........επειδή έχεις χνούδι κάτω απ την μύτη,δεν σημαίνει ότι είσαι

        ..’άνδρας’. .σαλαμούρα, χωματερή, βόθρε.. πουρί υπόνομου, πατενταρισμένη ηλίθια που χασμουριέσαι όπου σταθείς και κάνεις ότι δεν ακούς το όνομα σου..ηλίθια.

        • χαχαχ.
          8 φιλοσοφημενα επιθετα
          μεταφρασμενα απο τον Μπαμπινιωτη…
          ..δεν νυσταζω ρε βλακα…καλα κοιμαμαι…
          Με καθαρη συνειδηση…
          Εσεις να δουμε σε πιο πηγαδι θα μπειτε…ειστε και πολλοι!!!!!!

  12. Ρε παράσιτα του δικού σας μικρόκοσμου, όσο και να βρίζετε,απειλειτε,χλευαζετε,///ακιζεστεσε κάθε ανάρτηση, χωνέψετε το. Το αξιολατρευτο σας είδωλο έγραψε την αθλιοτερη ιστορία ως Δήμαρχος αυτού του τόπου. Αν ο κόσμος εκτιμούσε περισσότερο την πολυδιαφημισμένη πολιτική του δεινότητα εκεί θα ήταν ακόμα. Για κακή σας τύχη η»ποικιλία»και η»ποιότητα» του χαρακτήρα του μέτρησαν ευτυχώς περισσότερο και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ξεχαστεί. Όσο και να σκουζετε μπούφοι, ότι και να γράφετε,αντανακλατε το παρελθόν και εκεί θα μείνετε.

    • ΠΟΙΚΙΛΙΑ…ΠΟΙΟΤΗΤΑ….ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ???
      ΤΙΝΟΣ…για ποιους μιλαμε??
      Στιγμες μαγειας ζω….
      ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ…ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΣΤΟ…ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΖΩΗ!.
      ΕΤΣΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙΤΕ…ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ…ΤΙ ΜΥΣΤΡΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ!
      ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ…ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ!!!
      ΟΠΟΙΟ ΜΑΝΔΥΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ…
      ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΡΟΥΡΑΙΕ…ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ…ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ..
      ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΞΕΡΩ…ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΩΟΙ!
      Και δεν αναφερομαι μονο στον μπροστινο…..
      Καλο ΠΣΚ..

      • Βρε βλάκα, εμείς στα μάτια κοιτάμε, αυτός τα χαμηλώνει γιατί δεν έχει τα χαρχαλα να κοιτάξει κατάματα πολύ κόσμο. Επειδή βέβαια ο εγωισμός του είναι πιο μεγάλος από το μπόι του, κάνει κάτι γνώριμο , κοιτάει αλλού. Ακριβώς επειδή δεν αντέχει τις καθαρές ματιές και αυτές που λένε αλήθειες χωρίς να μιλάνε. Είστε ένας τραγελαφος,οι χαχες των copy paste κάθε σαχλας, προτάσσοντας μπόι και νταιλικι με μοναδική δικαιολογία ότι κάνετε αυτό που σας έκαναν. Πιο βλάκες γίνεται? Και όμως γίνεται.

        • Κι ομως εαν δεν πονουσες…
          δεν θα ελεγες τις ///@ριες σου…
          δεν θα σου ευχηθω περαστικα…γιατι μετα τι πελατη θα εχω….χεχεχεχε!!

        • Εκκλησία κλέβω….
          εσένα σου τα χω πάρει τα μέτρα!!!
          Σκουπίδι …
          Το χάσατε το πλοίο!!!!!

  13. Για τι αχ νησάκι…. Χαχαχα. Αχαχα. Αχαχαχχαχ
    Εντωμεταξύ άστα γλειωδη ερπετά, να γράφουν… Δεν έχουν βρει γυναικα ακόμα.. Να περνάν την ώρα τους

      • Aυριανιστή,τέκνο του Κουρή,πάρε την απάντηση του Χατζηδάκη απ το Καλλιμάρμαρο,που θα μείνει στην στορία

        «Τη φυλλάδα που μολύνει τον ελλαδικό χώρο με αναίδεια, χυδαιότητα, τραμπουκισμό και κολακεία συμπολιτών μας, που κολακεύεται να πιστεύει σαν τον Καραγκιόζη ότι αυτή έριξε τον Καραμανλή. Ενώ το μόνο που κατάφερε ήταν να κατακρημνίσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Που ισχυρίζεται ότι προστατεύει τη δημοκρατία όσο είναι δυνατόν να την προστατεύει ένα τρωκτικό της. Που αποκομίζει κέρδη κολακεύοντας την αγραμματοσύνη και την ασημαντότητα σαν άλλη Αγία Αθανασία του Αιγάλεω. Η «Αυριανή» πρέπει να κλείσει. Κι αυτό είναι το νόημα της αποψινής συμμετοχής μου στο Καλλιμάρμαρο».

        • διαβασε τον ρυπο…..
          κανε και ενα μπαφο…και ζησε το ονειρο σου κοκοβιε…
          μιλανε οι νδουληδες….με ολα τα φασιστικα μπουμπουκια(βλεπε καλαμποκα)…για δημοκρατια…για αξιοπρεπεια….καταντια…και θλιψη!!!
          Υ.Γ.τι ποσοστο απο το αιγαιο θα εχουμε.μετα το μοιρασμα του κουλη???
          ουστ!!!προδοτες!!!

        • Ε!!αφου το ειχε πει ο χατζηδακης……κατα καιρους,και ο Μικης υπουργος του εφιαλτη Μητσοτακη…καποιο λακο θα εχει η φαβα..
          ειναι πολλα τα λεφτα….
          αλλωστε..!!!!χεχεχεχεχε

        • Χαχχα…το καλαθι με τα συκα που του προσφερε ο Κουρης δεν πηγε ομως να το παραλαβει!!
          Τι να μας πειτε γατακια που για να παρετε αυτοδυναμιες …ενωθηκατε
          και με Φλωρακη και με Κυρκο???

          Καλλιτεχνες κομματικοι υπηρετες… κακοι υπηρετες της δημοκρατιας!

    • Εμενα μου ειπαν ειδικοι….οτι θα ζησω χιλια χρονια μαζεμενα…
      και χωρις ρυτιδες…χαχχα
      Το νου σας!
      Βαζελινη εχετε?

  14. Αυτός υποθήκευσε μια χώρα για 20 γενεές. Δεν υπήρχε επιθεώρηση σ όλο τον κόσμο που να μην χλεύασε έναν Ηγέτη που κατάντησε ράκος!!!!

    Κοπρόσκυλο,θα πρέπει να είσαι πολύ άρρωστη με το να συγκρίνεις τον Ηγέτη του 81 με τον σαλεμένο εραστή του δακτύλου όπως κατάντησε στο τέλος της καριέρας του.. ότι κατάντησε με τις σαχλαμάρες που έκανε μετά την κρίση που περιήλθε .Η διαφορά του ηγέτη είναι ότι ενδιαφέρεται για την υστεροφημία του,γι αυτά που θα γράψει η Ιστορία η οποία δεν εκφράζεται καθόλου κολακευτικά με την κατάντια του. Αυτό το παραδέχονται και οι της Οικογενείας του, μόνο τα μαντρόσκυλα δεν το καταλαβαίνουν .Οι εικόνες μ έναν άνθρωπο που δεν μπορούσε να κουμαντάρει το ίδιο του το κουφάρι ,αλλά πήγαινε μ ένα κοριτσάκι αγκαλιά,θέλεις να ξεχαστούν, όπως και θέλω, αλλά δεν γίνεται. Κατάπιε το, σαν τα ζολόφτ, σαν το ζανάξ το βραδινό…όταν προσκυνάς τις εικόνες, μην κουνάς την ουρά.Γι αυτό σας κοροιδεύουν όλοι,γιατί πιστεύετε και τα δύο τα ΜΑΜΟΥΧΑΛΑ του φόρουμ στην αθανασία, μη αποδεχόμενοι το γήρας ,το τέλος ,στα πάντα και σεις είστε από χέρι τελειωμένοι!!!Θα το δείτε αργά ή γρήγορα!!!!!

    • Πω πω…τι ζει αναμεσα μας!!!
      Σοκαριστηκα!!
      Σπονσορες σε πληρωνουν?
      Γιατι λες μονο αυτα τα δυο φαρμακα….
      Εγω ξερω να σου πω καλυτερα!!!
      Το μαντροσκυλο ειναι δικη μου λεξη…μην αντιγραφεις…συγγραφεα του Κουλη!

  15. Προς αχνησακι.. Τα γονίδια βλακειας είναι και αυτά κληρονομικα μάλλον

    Γιατί τόσο βλακας, δεν εξηγείται… Από μόνος
    Όσο για το ψιτ… Θα χρειαστείς ρεκτιφιέ, μέτα τις επόμενες εκλογες,, θα σου χουν καεί τα παντα… Από ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ… ΧΑΧΑ

    • Καλα κρασια γιδι….για να μην πω κατι αλλο…
      Αν με ηξερες αλλα θα ελεγες!!!
      Ειδικα ο Ρασπουτιν!
      Εξω….. αρουραιοι να καθαρισει ο τοπος!!!
      Αχ αυτες οι εκλογες…δεν θα θελατε ποτε να εχουν ερθει….
      Ποιος θα στηριξει τον κοψιμιο???

  16. Το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτο το ξέρεις??.. Η ψυχική υγεία σου, κάνει μπαμ. Από τα 50 μηνύματα σου καθημερινά… Αν το θεωρείς φυσιολογικό.. Τότε είσαι υγιής.. Ίσως όταν ξαναβγεί ο ΝΙΚΗΤΑΡΆΣ οι νευρώνες του εγκεφάλου σου, στείλουν τόσα μηνυμα πόνου, και ζαλαδας στο νωτιαιο μυελό και στο κεντρικό νευρικό σύστημα που θα πάψεις να είσαι πλέον ψυχικά υγιής

    • Χαχαχαχ…γιατι δεν εμαθες τα νεα??
      Για ρωτα τον μπροστινο σου…
      Εγω δεν εχω θεμα….σας παω ετσι…επειδη ειστε τραμπουκοι….
      Οτι σιιχαινομαι…
      Δεν αγαπατε τον τοπο…μονο τη τσεπη σας!!
      ….ΥΓ.επειδη ημουν πολυ καλος στην βιολογια…αρλουμπες λες!!!!
      Διαλεξτε μονο τι πονο θα εχετε το 2023..Σωματικο…σπλαχνικο…νευροπαθητικο..χρονιο?
      Να σου απαντησω?
      Οξυ πονο αγορι μου…οξυ!!!..

  17. Κ Ξανθίππη μην ανησυχείτε... Φταίνε τα γονίδια αυτών, όπως του αχ νησάκι, ψιτ

    Καλομαθημενα , κ@λ@παιδα από πλούσιους μπαμπάδες, που δεν έχουν δουλέψει ποτέ… Οσο για τους άλλους, δεν αξίζει ούτε καν να ασχολείστε,.. Είναι κατώτερη συνωμοταξια από τα σκουπίδια, όπως τα πιο πάνω

  18. Για κομματόσκυλα σαν και του λόγου σας,πτώχευσε η Ελλάδα..αυτά με τα zastava και τις zountap δεν μπορείς να τα αξιολογήσεις.. όσο συμφεροντολοόγα είναι τα γραφόμενα σας,άλλο τόσο είναι και τα μεγάλα παχιά λόγια..ειδικά αυτών απ το κόμμα σας που είναι υπόδικοι..λαμόγια,ρεμάλια τελειωμένα

  19. Την θυμάσαι την floretta? Δεν έλεγες να κατεβείς,αλλά αφού δεν σας άρεσε ο Δυτικός τρόπος ζωής γιατί δεν μας βγάλατε από ΕΟΚ,ΝΑΤΟ,, βάσεις αμερικανικές.. χαχαχαχ,τα λαμόγια τα χουν χάσει απ το ξενύχτι… πατσαβούρα όπως Μιμή ένα πράμα..λαμόγια σοσιαλιστικά..θα πεις κάτι και για τη βίλλα;χαχαχαχαχα χαχα

  20. Συγγενικές Λέξεις:Παλιοπατσαβούρα,πατσαβούρι,πατσαβουριάζω…Ισότιμη έννοια με κίτρινο τύπο,παλαιοκομματκό κονδυλοφόρο μίγιασμα, διατεταγμένο συκοφαντικό καλαμάριον .
    Μια ζωή πατσαβούρω .

  21. Να αναπολείς την ροζ βίλλα,που βάζετε στο βόθρο σας Χατζηδάκη, Θεοδωράκη…. μνηστήρες της τρωγλης..τι να πεις μαϊμού εσύ? Για τις ζιμενς του Νοσοκομείου; εκεί τέταρτο κόμμα,πόσα είπαμε ότι χρωστάει το ΠΑΣΟΚ στο Δημόσιο από δάνεια..είσαι πατσαβούρα σώμα και ψυχή,αλλά κυρίως λαμόγιο εσύ και ο βαλές!!!!

    • χαχαχαχ….
      παντου και παντα οι φασιστες λειτουργουν ομοια!!
      Αδελφες και παλληκαρια.
      γιναμε μαλλια κουβαρια!!!
      ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΤΕ!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ