Τα γυρίζει ο Τραμπ: «Δεν παραδέχομαι τίποτα» δηλώνει με ανάρτησή του στο Twitter

0
994

Τα γυρίζει ο Τραμπ: «Δεν παραδέχομαι τίποτα» δηλώνει με ανάρτησή του στο Twitter

trump_main13

«Κέρδισε (σσ. εννοεί τον Μπάιντεν) μόνο στα μάτια των ψευδών μέσων ενημέρωσης. Δεν παραδέχομαι τίποτα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη».

Λίγη μόλις ώρα μετά την ανάρτηση του στο Twitter στην οποία αναγνώριζε τηνν ίκη του Μπάιντεν χωρίς όμως να τον κατονομάζει, ο Ντόναλντ Τραμπ τα γυρίζει και με νέα του ανάρτηση τονίζει ότι δεν παραδέχεται τίποτα. «Κέρδισε (σσ. εννοεί τον Μπάιντεν) μόνο στα μάτια των ψευδών μέσων ενημέρωσης. Δεν παραδέχομαι τίποτα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη».

Παράλληλα ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την άποψή του περί νοθείας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι θα τις κερδίσει.

Nωρίτερα ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε την ήττα τους στις εκλογές, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει τον Τζο Μπάιντεν, αλλά και επιμένοντας ότι έγινε νοθεία, όπως υποστήριξε σε ανάρτησή του στο twitter. «Κέρδισε (αυτός) γιατί οι εκλογές ήταν νοθευμένες», υποστηρίζει μεν, αλλά για πρώτη φορά αποδέχεται ότι είναι ο ηττημένος.

Ειδικότερα, χωρίς να κατονομάσει τον Τζο Μπάιντεν ο απερχόμενος πλέον πρόεδρος έγραψε χαρακτηριστικά «Κέρδισε αυτός καθώς οι εκλογές ήταν στημένες. Δεν επιτρέπονταν παρατηρητές και η διαδικασία έγινε από μια ιδιωτική εταιρεία που πρόσκειται στη ριζοσπαστική αριστερά, με κακή φήμη και τεχνικό εξοπλισμό που δεν μπορούσε καν να πληροί τις προϋποθέσεις για το Τέξας (το οποίο κέρδισα με μεγάλη διαφορά!), όπως επίσης και για τα fake μέσα ενημέρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, με την πρώτη ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε για πρώτη φορά την ήττα του δώδεκα ημέρες μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ωστόσο δεν φαίνεται έτοιμος να αναγνωρίσει την ομαλότητα της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας. Πλέον υπογραμμίζει ότι δεν παραδέχεται τίποτα. Τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν φόβοι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα αποδεχόταν το αποτέλεσμα, καθώς είχε απομακρύνει από τις θέσεις τους κορυφαία στελέχη, όπως ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Εσπερ, τον αναπληρωτή υφυπουργό Αμυντικής Πολιτικής Τζέιμς Άντερσον και την υφυπουργό Πληροφοριών Τζόζεφ Κέρναν.

Οι εκτιμήσεις για το τελικό αποτέλεσμα όλων των Πολιτειών ανακοινώθηκαν προχθες το βράδυ από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα. Σύμφωνα με αυτές, ο Τζο Μπάιντεν εξασφαλίζει 306 μεγάλους εκλέκτορες, έναντι 232 του απερχόμενου προέδρου. Στην Τζόρτζια (16 εκλέκτορες) θα γίνει ανακαταμέτρηση των ψήφων, επειδή η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι πολύ μικρή, όμως αυτό δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα: ό,τι κι αν γίνει σε αυτήν την Πολιτεία, ο Μπάιντεν έχει ξεπεράσει το όριο των 270 εκλεκτόρων που του χρειάζονται.

Εκλογές ΗΠΑ: Παραδέχτηκε την ήττα του ο Τραμπ – «Κέρδισε ο Μπάιντεν τις εκλογές νοθείας»

 

Εκλογές ΗΠΑ – Αποτελέσματα:  Η πρώτη ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου που κάνει λόγο για «ήττα» – «Νίκησε γιατί οι εκλογές νοθεύτηκαν», αναφέρει ο Τραμπ στο tweet του – Kατηγόρησε την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τα μηχανήματα καταμέτρησης των ψήφων.

Tην ήττα του από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών και πλέον εκλεγμένο Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν παραδέχεται, με ανάρτησή του στο Twitter ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

O Τραμπ μάλιστα, κατηγόρησε την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τα μηχανήματα καταμέτρησης των ψήφων (Dominion Voting Systems Corporation) ότι δεν το έπραξε σωστά, λέγοντας ότι ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

«Νίκησε γιατί οι εκλογές νοθεύτηκαν. Δεν επιτράπηκαν παρατηρητές, οι ψήφοι συγκεντρώθηκαν από την ιδιωτική εταιρεία από τη Ριζοσποαστική Αριστερά, με κακή φήμη και εξοπλισμό, ότι δεν προκρίθηκα ούτε για το Τέξας (το οποίο κέρδισα άνετα), ψεύτικα και σιωπηλά μέσα ενημέρωσης και άλλα» έγραψε ο Τραμπ.

Άγριο ξύλο σε πορεία οπαδών του Τραμπ

Οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ διαδήλωσαν στην Ουάσιγκτον και συγκρούστηκαν με το κίνημα antifa το οποίο κατηγορεί ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ότι ευθύνεται για την ήττα του αλλά και την προπαγάνδα εναντίον του.

Τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα, η Αστυνομία δυσκολεύτηκε να επιβάλλει την τάξη και υπήρξαν δεκάδες τραυματισμοί εκατέρωθεν. Δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί αναλυτές που θεωρούν ότι όσο περνούν οι μέρες και φτάνουμε στα μέσα του Γενάρη, οπότε και θα αναλάβει την εξουσία ο νεοεκλεγείς Τζο Μπάιντεν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πόλων θα εντείνονται κι εκφράζονται φόβοι πρωτόγνωρες καταστάσεις του παρελθόντος της αμερικανικής Ιστορίας.

Η πρώτη ομιλία Τραμπ μετά τις εκλογές

Την πρώτη του επίσημη ομιλία μετά τις εκλογές πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο μετά τις 23:00 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή (13/11).

Αναφερόμενος στο εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό, είπε ότι αναμένει ότι θα είναι διαθέσιμο για όλον τον πληθυσμό τον Απρίλιο. Εκτίμησε επίσης ότι θα δοθεί «πάρα πολύ σύντομα» η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου της εταιρείας Pfizer.

Επίσης ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε: «τους τελευταίους εννέα μήνες η κυβέρνησή μου ξεκίνησε μια μεγάλη κινητοποίηση που όμοια της δεν είχαμε δει ποτέ προκειμένου να βρεθεί το εμβόλιο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ,αναφέρθηκε και στο θέμα της αύξησης των κρουσμάτων στις ΗΠΑ αναφέροντας ότι αυτό συμβαίνει λόγω των πάρα πολλών τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλες τις πολιτείες.

Στη συνέχεια, ο Ρεπουμπλικανός, προέβη – σύμφωνα με τις ερμηνείες των αμερικανικών ΜΜΕ – στην πρώτη έμμεση παραδοχή της ήττας του στις αμερικανικές εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν λέγοντας. «Η δική μας κυβέρνηση δεν θα προβεί σε lockdown, δεν ξέρω τι θα κάνει… όποιος διοικεί στο μέλλον. Μόνο ο χρόνος θα μας πει. Εμείς πάντως, δεν εγκρίνουμε ένα νέο γενικευμένο lockdown».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ