Ορκωμοσία Τραμπ Live: «Αλλάζουν όλα… Αγοράζετε αμερικανικά, προσλαμβάνετε Αμερικανούς»

4
1503

«ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΞΑΝΑ ΙΣΧΥΡΗ, ΠΕΡΗΦΑΝΗ, ΑΣΦΑΛΗ» – ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ NEWSBOMB.GR

Ορκωμοσία Τραμπ:  Και επίσημα πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ορκίστηκε στις 19.00 ώρα Ελλάδας εν μέσω επευφημιών από το πλήθος – Δείτε στο Newsbomb.gr λεπτό προς λεπτό την ορκωμοσία 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του αμέσως μετά την ορκωμοσία του, τόνισε ότι οι Αμερικανοί μπορούν τώρα να πάρουν μέρος στην εθνική προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας, προς όφελος όλων.

«Από σήμερα, ένα νέο όραμα θα κυβερνά τη χώρα μας. Από σήμερα, η Αμερική τίθεται πρώτη» είπε ο 45ος πρόεδρος. «Θα ακολουθήσουμε δύο απλούς κανόνες: αγοράζετε αμερικανικά, προσλαμβάνετε Αμερικανούς», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα και την σύζυγό του Μισέλ για την ευγενική βοήθεια που προσέφεραν κατά τη μεταβίβαση της εξουσίας, σημειώνοντας πως επέδειξαν «μεγαλοπρέπεια».

Ο Τραμπ τόνισε ότι θα δώσει πίσω στους πολίτες την εξουσία που μέχρι πρότινος νεμόταν μόνο η Ουάσινγκτον. Για πολύ καιρό οι πολιτικοί ευημερούσαν, επισήμανε, ωστόσο θέσεις εργασίας χάνονταν και εργοστάσια έκλειναν.

Ο νέος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι τώρα με το νέο όραμά του, η Αμερική θα είναι πρώτη.

«Θα ξανακάνουμε την Αμερική ισχυρή και σπουδαία και πάλι», είπε.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε σήμερα να «εξαλείψει» την «εξτρεμιστική ισλαμική τρομοκρατία».

«Θα ενισχύσουμε τις παλιές μας συμμαχίες και θα συγκροτήσουμε νέες. Και θα ενώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο εναντίον της εξτρεμιστικής ισλαμικής τρομοκρατίας, την οποία θα εξαλείψουμε από προσώπου Γης» τόνισε προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων.

Ο Τραμπ είχε κάνει εντυπωσιακή είσοδο νωρίτερα στο Καπιτώλιο, σηκώνοντας μάλιστα τη γροθιά του θριαμβευτικά στον αέρα. Στη συνέχεια κατέβηκε τα σκαλιά και έσφιξε το χέρι του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, προτού λάβει τη θέση του για να ξεκινήσει η τελετή.

ΔΕΙΤΕ LIVE:

Έλενα Ακρίτα: Το σχόλιο της για την ορκωμοσία του Τραμπ
Τι έγραψε η δημοσιογράφος;

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και επίσημα πλέον, ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με την ορκωμοσία του και την πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος των ΗΠΑ να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Με μια ανάρτηση της στο facebook η Έλενα Ακρίτα σχολίασε με τον τρόπο της το γεγονός θέτοντας ένα ερώτημα.

«Σοβαρά τώρα. Το φανταζόμαστε ποτέ πως ο Τραμπ θα ορκιζόταν μια μέρα πρόεδρος των ΗΠΑ;» έγραψε η δημοσιογράφος ενώ απαντώντας στα σχόλια που δέχτηκε επισήμανε ότι αυτό δεν είναι αστείο και δεν θα έπρεπε επίσης να υπάρχουν συγκρίσεις με πρόσωπα της εγχώριας πολιτικής σκηνής.

Κάν’ το όπως η Τζάκι: Στα στιλιστικά της χνάρια η Μελάνια [pics]
Κάν' το όπως η Τζάκι: Στα στιλιστικά της χνάρια η Μελάνια [pics]
Φωτο από reuters

 

H νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ εμφανίστηκε στην ορκωμοσία του άντρα της με ένα σύνολο του οίκου Ralph Lauren σε γαλάζιο χρώμα, ένα φόρεμα με ασορτί χρωματικά σακάκι τύπου μπολερό. Η εμφάνιση της θύμισε την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζάκι Κένεντι, η οποία έμεινε στην ιστορία για το στυλ της.

Η Μελάνια συνδύασε το σύνολο με γάντια και γόβες στιλέτο παραπέμποντας με το στυλ της στη δεκαετία του 1960, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον ενθουσιασμό των φίλων της μόδας και φυσικά όχι μόνο!

Οι συγκρίσεις με την Τζάκι ξεκίνησαν ενώ σχολιαστές που εξειδικεύονται σε θέματα μόδας, ανέβασαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες αρχείου της Κένεντι όπου απεικονίζεται να φοράει ένα παρόμοιο μπλε σύνολο στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας του συζύγου της το 1961.

«Ήταν πολύ Τζάκι» δήλωσε ο Τζο Ζι, αρχισυντάκτης του Yahoo! Style. «Η Μελάνι έχει την εμφάνιση, από την κορυφή έως τα νύχια, μιας Πρώτης Κυρίας. Τόσο όμορφη και κομψή! Είμαι περήφανη για εκείνη!» έγραψε η Τιοντόρα Ουέστ στο Twitter.

Τα σενάρια έδιναν κι έπαιρναν με επίκεντρο την εμφάνιση της Μελάνια Τραμπ στην τελετή ορκωμοσίας, αφότου ο Τομ Φορντ, ο Μαρκ Τζέικομπς και άλλοι διάσημοι σχεδιαστές δήλωσαν δημοσίως ότι δεν θα ντύσουν την Πρώτη Κυρία, καθώς αντιτίθενται στην εκλογή του συζύγου της στον προεδρικό θώκο.

Ο Νεοϋορκέζος ωστόσο σχεδιαστής Ralph Lauren ήταν εκείνος που είχε υπογράψει και την δημιουργία που είχε επιλέξει το πρώην μοντέλο την νύχτα της εκλογικής νίκης του Ντόναλντ Τραμπ, μια λευκή φόρμα.

Κατά ειρωνεία της τύχης, ο Λόρεν ήταν επίσης ο σχεδιαστής των κοστουμιών που επέλεξε η Χίλαρι Κλίντον, σε πολλές αποχρώσεις κατά την διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας, τα οποία έγιναν το σήμα κατατεθέν του στυλ της.

Η 46χρονη Μελάνια Τραμπ, με ύψος 1,80 μ., είναι η πρώτη σύζυγος Αμερικανού προέδρου που προέρχεται από τον κόσμο της μόδας. Η καριέρα της ξεκίνησε στην γενέτειρά της Σλοβενία κι έχει ποζάρει για τα εξώφυλλα περιοδικών όπως το Vogue και το GQ.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, στο Καπιτώλιο λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή της ορκομωσίας του. Πλησίασε και χαιρέτησε την οικογένεια του αλλά και την Μισέλ Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα πήρε τη θέση του για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ και το Καπιτώλιο σείστηκε από τα χειροκροτήματα του κόσμου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το αστείο είναι οτι αυτοί με 200 χρόνια ιστορία μιλάνε γιά έθνος. Εμείς με άνω των 5.000 χρόνων εθνική παρουσία και αγώνες, βρίσκονται μερικοί ηλίθιοι και μιλάνε για ανθρωπισμό και πολυπολιτισμό. Να κλάψεις ή να γελάσεις;

  2. ΕΛΠΙΖΟ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΙ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΑ ΑΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΙΝ ΔΙΚΙ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΙΤΙ
    ΙΚΟΝΟΜΙΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΙ ΣΤΙΝ ΜΠΑΛΑΛΑΙΚΑ ΜΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ