ΘΛΙΨΗ: «Έφυγε» ο αγαπητός συμπολίτης μας Γιάννης Γιαλίζης | Είχε υπηρετήσει ως εθελοντής στην Κύπρο κατά τον βομβαρδισμό του ’64 (ΒΙΝΤΕΟ)

5
10030

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του αγαπητού συμπολίτη μας Γιάννη Γιαλίζη από το Ζηπάρι, σήμερα το πρωί, σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπισε με καρτερία το τελευταίο διάστημα.

Από τους τελευταίους παραδοσιακούς ράφτες της Κω. Εξαιρετικός επαγγελματίας, άνθρωπος και οικογενειάρχης πατέρας τριών εξίσου αγαπητών παιδιών, της Χρύσας, του Βασίλη και της Αναστασίας, καθώς και παππούς.

Κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών του υποχρεώσεων είχε υπηρετήσει ως εθελοντής στην Κύπρο κατά τα αιματηρά γεγονότα και τον βομβαρδισμό των έξι ημερών τον Αύγουστο του 1964 (ΒΙΝΤΕΟ).

Αδελφός των αείμνηστων παραδοσιακών καλλιτεχνών Γαβρίλη και Χριστόφορου Γιαλίζη από τον Ασώματο Ασφενδιού. Καλοσυνάτος, φιλήσυχος, χαμηλών τόνων, ευγενικός και διακριτικός άνθρωπος.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένειά του

Το συγκινητικό «αντίο» από την εγγονή του Μαργαρίτα,  με το βίντεο στο οποίο διηγείται την εμπειρία του ως εθελοντής  κατά τον βομβαρδισμό της Κύπρου τον Αύγουστο του 1964 και την άμυνα της Εθνικής φρουράς που απέτρεψε τότε τα χειρότερα…

Για τον απλο κοσμο απλα ηταν ο ραφτης της γειτονιάς ενας ακομη Γιαλιζης,για εμας ηταν παππους και πατέρας μαζι. Μεσα σε αυτα τα χρόνια μας έμαθε να ζουμε απο τις ιστορίες του τις οικογενειακές,τις προσωπικες του εμπειρίες,καναμε ταξιδια μαζι του στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε που ειναι χαραγμενες στην μνήμη μας.Ο καλλιτέχνης μου εφυγε πολεμιστής οπως ηταν παντα. Θα λείψουν οι Κυριακές που καθόταν στην αυλή και εψηνε θα λειψουν οι μερες που καθοταν στο μαγαζι του και εβλεπε τον δρομο ή ακουγε Ραδιόφωνο. Μας εμαθε τον θεσμο της οικογενειας, δεν θα ξεχασουμε ποτε τις ιστοριες του για την Κυπρο τα μαθηματα ζωης που θα δίδασκε χωρις να το καταλαβει. Πλεον οι ζωες μας απο σημερα δεν ειναι οι ίδιες θα λείπει η αρχη μας,ο ανθρωπος που μας μεγάλωσε και μας αγάπησε απο την πρωτη στιγμή. Ελπιζω εκει που εισαι να δεις και τον Μπαμπά,τα αλλα 4 αδέλφια σου που θα σμιξετε ξανα ολοι μαζι. Να προσεχεις εκει πανω μας αφησες καλους άνθρωπος οπως ήθελες και επιθυμούσες 🖤

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό παράδεισο να έχει!! Να σε διορθώσω φίλε Γιάννη έχει τρία παιδιά την Χρύσα τον Βασίλη και την Αναστασία!!!

  2. Καλό παράδεισο Γιάννη, απ το πρωί που μάθαμε το δυσάρεστο νέο για σένα έχουμε στεναχωρηθεί πολύ. Ήσουν ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος, δεν θα ξεχάσουμε τις παλιές ιστορίες που μας έλεγες κάθε φορά που βρισκόμασταν. Πηγες κοντά στον Νεκτάριο και στα αγαπημένα σου αδέρφια Γαβριλη και Χριστόφορο που από σήμερα θα ποσπεριζετε όλοι μαζί. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Μαργαρίτα, στα παιδιά, στα εγγόνια και σε όλους τους συγγενείς. 😥

  3. ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΦΡΑΓΚΟΡΑΦΤΕΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ.

  4. Θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια. Έφυγε ένας καλός και αγαπητός από όλους άνθρωπος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ