Σταμάτης Τζιτζής: Η Αγία Σοφία είναι έργο Ελληνικό- Κοιτίδα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος με τα χριστιανικά ιδεώδη

2
875
«Η Αγία Σοφία είναι έργο Ελληνικό- Κοιτίδα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος με τα χριστιανικά ιδεώδη»

Ο Σταμάτης Τζιτζής αποτελεί τη χαρακτηριστική μορφή Ελληνα επιστήμονα που διαπρέπει στο εξωτερικό. Έχοντας αφιερώσει όλο σχεδόν τον παραγωγικό του βίο στη Γαλλία και έχοντας ακολουθήσει τους κανόνες του υγιούς επιστημονικού ανταγωνισμού, το βιογραφικό του κ.Τζιτζή δεν υπολείπεται σε τίποτα εκείνων παγκοσμίου φήμης καθηγητών. Κατατάσσεται χωρίς αμφιβολία ανάμεσα στους προοδευτικούς θεωρητικούς, ωστόσο αναγνωρίζει ότι η αναζήτηση της αλήθειας και της ορθής κρίσης δεν είναι εύκολη εργασία και σίγουρα όχι χωρίς λάθη.

Ο Σταμάτης Τζιτζής είναι αν. επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου της Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Pantheon-Assas, Paris II, διευθυντής έρευνας στο Γαλλικό Ιδρυμα Ερευνών και καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Laurentienne του Καναδά.

Ομοίως, διδάσκει στο Καθολικό Ινστιτούτο των Παρισίων (Institut Catholique de Paris) και συμμετέχει στην επιτροπή έκδοσης του Περιοδικού της Ακαδημίας Αθηνών, Διοτίμα.

Εχει συμβάλει με τα πολυάριθμα βιβλία και επιστημονικά του άρθρα στην εξέλιξη των πεδίων του ενδιαφέροντός του και συγκεκριμένα στη Φιλοσοφία του Δικαίου, με έμφαση στην εγκληματολογία και τη θεωρία του ποινικού δικαίου.

Για το επιστημονικό του έργο έχει βραβευθεί επανειλημμένως.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το βραβείο Prix de la Gendarmerie Nationale, το 2005. Παρεμβάσεις του φιλοξενούνται στον γαλλικό και τον διεθνή Τύπο.

Πρόσφατα βιβλία του είναι τα: «La Personne. Criminel et Victime», «Le Citoyen, l’Ethique, la Sanction», «Introduction a la Philosophie du Droit» και «Dictionnaire de la Police et de la Justice».

Πηγή: KOS TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μας πήραν για δεύτερη φορά την Αγιά Σοφιά ,τον ναό που χτίστηκε από ορθοξους χριστιανούς κ που η αρχιτεκτονική του είναι έτσι ώστε να μην μπορεί ποτέ να φαίνεται ως τζαμί .Η Ελλάδα θα πάρει πίσω ότι της ανήκει .

    • Συνετισου Τουρκε ,έχεις άνοιξη τους ασκούς του Αιόλου ,μην τα βάζεις ξανά με την Ελλάδα θα καεις θυμήσου ότι χάσαμε δεν το χάσαμε από έλλειψη αντριας αλλά από προδοσία , κ μη λες για Σμύρνη κ Κύπρο γιατί κάποιοι βρωμεροι προδότες σας τα δώσανε αμαχητί ,με ποιους πολεμήσετε κ λέτε ότι μας πετάξατε στην θάλασσα; Αφού σας τα χάρισαν κάποιοι προδότες δική μας .Τώρα δεν υπάρχουν προδότες να φυλαγεστε .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ