Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Κω: Παρέμβαση στα εξής σούπερ μάρκετ

1
4336

 

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων & Εμποροϋπαλλήλων Νήσου Κω, στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης, σήμερα 15 Απρίλη, έκανε παρέμβαση στα εξής σούπερ μάρκετ:

  • «Κρητικός» – Αγία Μαρίνα
  • «ΑΒ Βασιλόπουλος» – Μαρμαρωτό
  • «Σκλαβενίτης» – Επαρχιακή Οδός
  • «LIDL» – Επαρχιακή Οδός

Στους χώρους των σούπερ μάρκετ αναρτήθηκαν αφίσες, ενώ μέλη του σωματείου μοίρασαν ανακοινώσεις και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, ενημερώνοντάς τους για το περιεχόμενο της σημερινής ημέρας, καλώντας τους να μην υποκύπτουν στα υποκριτικά καλέσματα των εργοδοτών για εργασία χωρίς όρια ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις και «χασούρα» και να μην χαμηλώνουν τις απαιτήσεις τους μπροστά στην δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της πανδημίας.

Από την πλευρά των εργαζομένων αναδείχθηκαν οι ελλείψεις που συνεχίζουν να υπάρχουν σε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ατομικής τους υγείας από πλευράς της επιχείρησης (τζάμια στα ταμεία που δεν είχαν εγκατασταθεί, μη έλεγχος του αριθμού των εισερχόμενων πελατών, χρήση και του συνολικού εμβαδόν των καταστημάτων για να αυξάνονται οι πελάτες που ψωνίζουν ταυτόχρονα), ενώ μεταφέρθηκαν προβληματισμοί για το περιθώριο που έχει αφήσει η κυβέρνηση στην εργοδοσία να επιλέγει εκείνη ποια μέτρα θα εφαρμοστούν στα καταστήματά της και ποια όχι.

Τα μέλη του σωματείου ενημέρωσαν για το πλαίσιο πάλης και κάλεσαν τους εργαζόμενους να εγγραφτούν στο σωματείο τους και να παλέψουν κοινώς για:

  • Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.
  • Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5ήμερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα τζάμια προστασίας στα ταμεία.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market. Να καθαρίζονται διαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας τα καταστήματα, οι αποθήκες.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Η Διοίκηση
12/04/20

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ
ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21, ΚΩΣ // ΤΗΛ-ΦΑΞ: 22420 22394 – 694 354 9201 – 698 795 5465 //

email: [email protected]

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα super market, χαιρετίζει την σημερινή πρωτοβουλία δεκάδων σωματείων να ορίσουν την Τετάρτη 15 Απρίλη ως μέρα παρέμβασης και δράσης, ενημέρωσης και διεκδίκησης στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων super market.

Υψώνουμε μαζί τους τείχος απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία! Ενώνουμε τη φωνή μας διεκδικώντας τα αναγκαία μέτρα προστασίας, ασφάλειας και υγιεινής! Να μη φορτωθεί κανείς εργαζόμενος στις πλάτες του τις συνέπειες της πανδημίας!

15/04/2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να ναι καλά τα παιδιά! Τουλάχιστον αυτοί έρχονται και δεν μας παρατάνε στην μοίρα μας, ενώ δουλεύουμε σαν τα σκυλιά εκεί μεσα για ψωροδεκάρες…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ