Ανακοπή καρδιάς υπέστη τον Φεβρουάριο του 2018 η Tina Hines, η ιστορία της οποίας έχει γίνει viral!
Η Tina, υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ έκανε πεζοπορία με τον σύζυγό της κοντά στο σπίτι της στην Αριζόνα. Η γυναίκα η οποία δεν είχε ιστορικό καρδιολογικών προβλημάτων, κατέρρευσε ενώ περπατούσαν, παίρνοντας ένα μωβ χρώμα.
Ο σύζυγός της, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, της έκανε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και κατάφερε να την επαναφέρει για λίγο στη ζωή. Περιμένοντας το ασθενοφόρο να φτάσει, η καρδιά της Tina σταμάτησε για δεύτερη φορά και ο σύζυγός της κατάφερε να την επαναφέρει και πάλι στη ζωή. Η περιπέτειά της όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς όταν έφτασε το ασθενοφόρο και ανέλαβαν οι διασώστες, η καρδιά της σταμάτησε άλλες τέσσερις φορές!
Όπως αναφέρει το Star, η γυναίκα μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο είχε «πάει και είχε έρθει» έξι φορές, μένοντας συνολικά για 27 λεπτά «νεκρή».
Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, οι γιατροί την διασωλήνωσαν αμέσως και κατάφεραν να κρατήσουν σταθερή την πορεία της υγείας της. Όταν συνήλθε η Tina, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ζητήσει μολύβι και χαρτί. Πάνω σε αυτό, έγραψε ένα περίεργο μήνυμα, το οποίο όπως η ίδια υποστηρίζει αναφέρεται στην ύπαρξη του παραδείσου.
Δείτε παρακάτω το σημείωμα που έκανε η γυναίκα λίγες στιγμές αφότου συνήλθε από την περιπέτειά της:
Όπως διηγήθηκε η ίδια τα λεπτά που ήταν «νεκρή» είδε «πολύ ζωντανά χρώματα» τα οποία ήταν «όλα τόσο αληθινά». Στη συνέχεια η Tina περιέγραψε ότι είδε μία φιγούρα που όπως πιστεύει η ίδια ήταν ο Ιησούς, να στέκεται μπροστά σε μαύρες πύλες, πίσω από τις οποίες «ανάβλυζε» ένα κίτρινο φως.
Σύμφωνα με την ιστορία της, ο Παράδεισος υπάρχει και είναι πέρα για πέρα αληθινός. Μάλιστα αυτό ήταν και το πρώτο πράγμα που είπε στα αγαπημένα της πρόσωπα όταν επιτέλους συνήλθε.
Πολλοί γιατροί και επιστήμονες πάντως βλέπουν με δυσπιστία την ιστορία της, επικαλούμενοι έρευνες που αναφέρουν ότι με το που σταματήσει η καρδιά ο εγκέφαλος συνεχίζει να λειτουργεί για λίγα λεπτά.
Ο δρ. Sam Parnia, διευθυντής της έρευνας για την κριτική φροντίδα και αναζωογόνηση στην Ιατρική Σχολή Langone του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, και η ομάδα του, εξέτασαν ανθρώπους που είχαν καρδιακή ανακοπή και στη συνέχεια ανένηψαν με επιτυχία.
Η μελέτη τους δημοσιεύθηκε το 2014 στο επιστημονικό περιοδικό Resuscitation.
Οι ερευνητές μελέτησαν τις μαρτυρίες 2.060 ασθενών, που έφτασαν «κοντά στον θάνατο». Από αυτούς, τα 330 άτομα επέζησαν μετά από ανάνηψη. Και από αυτούς τους 330, οι 140 ασθενών μπορούσαν να ανακαλέσουν μνήμες από την εμπειρία τους αυτή. Έτσι, συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο που ρίχνει φως στο τι συμβαίνει όταν η καρδιά έχει σταματήσει να λειτουργεί, αλλά όχι και ο εγκέφαλος. Παλαιότερα, πολλές από αυτές τις περιγραφές, ανέφεραν λάμψεις φωτός και «τούνελ με φως» κλπ., Ήταν, ως επί το πλείστον, ανέκδοτες. Αυτή είναι η πρώτη και μεγαλύτερη μελέτη που δείχνει ακριβώς τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου.
Η μελέτη, που ονομάζεται AWARE, επικεντρώθηκε στο αν οι συμμετέχοντες είχαν αίσθηση του τι συνέβαινε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης.
Σύμφωνα με τον δρ. Sam Parnia, ο θάνατος ορίζεται ως η στιγμή που η καρδιά σταματάει να χτυπάει. Το αίμα από την καρδιά δεν καταφέρνει να φτάσει στον εγκέφαλο για να τον διατηρήσει. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα αντανακλαστικά της βάσης του εγκεφάλου χάνονται σχεδόν αμέσως. Αλλά αυτή η μελέτη αποκαλύπτει ότι η ενέργεια του εγκεφάλου μπορεί να μην εξαντλείται εντελώς.
Ο εγκεφαλικός φλοιός του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνος για την σκέψη και την επεξεργασία των πληροφοριών από τις πέντε αισθήσεις, δείχνει μηδενική δραστηριότητα μέσα σε 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα από το σταμάτημα της καρδιάς. Επομένως δεν μπορούν να ανιχνευθούν κύματα εγκεφάλου εκεί. Αυτό ξεκινάει τον αργό θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων. Ο πραγματικός χρόνος για να ολοκληρωθεί ο θάνατος του εγκεφάλου μπορεί να διαρκέσει λίγες ώρες μετά τη διακοπή της καρδιάς, πρόσθεσε ο δρ. Parnia.