«Θερμές χειραψίες και εναγκαλισμοί Καΐσερλη-Κυρίτση»

14
1503

ΘΕΡΜΕΣ ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΙ

ΚΑΙΣΕΡΛΗ –ΚΥΡΙΤΣΗ.

Μια ιστορικη αναδρομη για να κατανοησουμε το βαρυσημαντο αυτό γεγονος.Το καλοκαιρι του 2014 απολαμβανοντας με την οικογενεια μου τις γλυκες στιγμες νωχελειας στην παραλια του Ναυτικου Ομιλου,συναντησαμε τον ξαδερφο,Γιωργο Κυριτση,νικητη των εκλογων.

Μετα τις ευχες για την ευοδωση του εργου της Δυναμης Αλλαγης,του προτειναμε αυθορμητα να τιμησει σε τελετη τον απερχομενο Δημαρχο Κωστα Καισερλη για την ιστορικη προσφορα του στην οψη της πολης στην μετα ιταλοκρατικη εικονα της.Για δευτερολεπτα αφωνος και αμηχανος. Η απαντηση :<<θα δεχθει;>>

Παρηλθαν πεντε χρονια από τοτε χωρις να φανει κατι στον οριζοντα.Και πριν λιγες μερες την 7 η Μαρτιου μετα το περας της εορτης,μου τηλεφωνησε ο Δημαρχος και μου ζητησε να μεταφερω στον Καισερλη την ειλικρινη του προταση να συναντηθουν και δευτερο να αναλαβει ο εμπνευστης της ιδεας,ο υποφαινομενος,τον προγραμματισμο της συναντησης.Με εντονη σπουδη και χαρα ανελαβα την αποστολη.Η συναντηση εγινε σε συνθηκες incognito σε ουδετερο εδαφος.Στην διωρη συνομιλια των δυο αντρων,<<αιωνιων>>αντιπαλων,παιδιων της ιδιας ιδεολογικης μητρας,αποφασιστηκε να προβουν σε συνεντευξη στα ΜΜΕ και να ανακοινωσουν τα παρακατω:α) τα αιτια της συμφιλιωσης β)καθιερωση σε μονιμη βαση ημεριδας για τα πεπραγμενα της εκαστοτε απερχομενης παραταξης γ)καθιερωση τελετης απονομης βραβειου στον εκαστοτε απερχομενο Δημαρχο,αρχης γενομενης,προς τον Κωστα Καισερλη.

Η υπερβαση αυτή,γενναια πραξη των δυο αυτων ανδρων θα καταγραφεί ανεξιτηλα στις ιστορικες δελτους του νησιου μας και θα οπλισει με ατσαλενια αισιοδοξια τους νεοτερους για να αναλαβουν τα ηνια της πορειας του μελλοντος μας στην ευαισθητη περιοχη μας.Η αναμενομενη και πολυποθητη αυτή ενοτητα δεν είναι μια ισοπεδωτικη ,απολίτικη αντιληψη-χυλος,όταν η ιερη τριαδα της διαλεκτικης :θεση- αντιθεση-συνθεση περναει μεσα απ τη περίπλοκη ταξικοτητα των πολιτικων συγκρουσεων,ως αγρυπνος πηδαλιουχος των αποφασεων μας.

Ηδη η απλη αναλογικη,προκληση,ένα δημοκρατικοτερο μεσο αναληψης υπευθυνοτητας για την επιλυση προβληματων,οδηγει σε υγιεις συλλογικοτητες και ανατροπες στερεοτυπων,παρωχημενων νοοτροπιων με μοναδικο γνωμονα το καλο του συνολου των δυνατων και αδυνατων κατά περιπτωση.

Η Κως περιμενει και θα χειροκροτησει τους σκυταλοδρομους…

Νικος Παπαχαρτοφυλης.

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε μια οποιαδήποτε άλλη έννομη προηγμένη χώρα ατλυτο θα εξυπακούετο και δεν θα χρειαζόταν καν να ειπωθεί, μιλαμε βέβαια για χώρα τριτοκοσμική με πολίτες απαξιομενους οι οποίοι απαξιονουν με την σειρά τους τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα πιστευωντας ότι καλά πράττουν αλλά το πολιτικό σύστημα που προνοεί μόνο όσο αναφορά τον συμφέρον, του έχει προνοήσει υπέρ του οπότε σας να και αν πάτε να ψηφίσετε να και αν δεν πατε!! 4.000€ ο Δήμαρχος 2.500€ οι Αντιδήμαρχοι και 1.500 ο Δημοτικός Σύμβουλος.. Καλημέρα εξυπνακιδες Ελληναραδες

  2. Ας ευχηθούμε να πραγματοποιηθούν όσα αναφέρει ο συμπολίτης μας Νίκος Παπαχαρτοφύλης. Η αναγνώριση του έργου χωρίς κομπορρημοσύνες κάθε απερχόμενου δημάρχου από τους διαδόχους του, αποτελεί χρέος τιμής και ευθύνης, για να διδάσκονται οι νεότερες γενιές με ποιους αγώνες και μύριες προσπάθειες συντελείται η προοδευτική αλλαγή του νησιού μας.

  3. Για τις 30 μηνύσεις που του έκαμε για απάτες και κατάχρηση δημοσιου χρήματος.

  4. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ. ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΙΠΕ ΑΠΤΕΩΝΑ. ΑΛΛΑ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ

  5. Πρωταπριλιατικο Ψέμα
    θα περάσουν πολλά καράβια από το Λιμάνι της Κω να μπούμε σε νερά πολίτικου πολιτισμοί και για τις δυο πλευρές .

    Αυτά θα θα ζήσουν όχι τα παιδιά μας αλλά τα εγκονια μας

  6. Αλλά αυτό το θαύμα μπορεί να το κάνει μόνο ένας θεός. Ούτε ο θεός μετά το θεό. Ούτε οι άγιοι αυτού.

  7. ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΠΟΛΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ Κ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΜΗΠΩΣ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΛΙΓΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ Κ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ?ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΓΗ ΚΟΜΜΑΤΑ Κ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ Κ ΟΧΙ ΚΑΝΤΑΙΦΙΑ Κ ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ

  8. Αξιότιμε κύριε Παπαχαρτοφύλη,
    Είσασταν διευθυντής στο σχολείο που πήγαινα και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που το αίσθημα ενότητας και το ευ αγωνίζεσθαι σας περικλείουν ακόμα!
    Με εκτίμηση
    Ένας παλιός μαθητής σας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ