Ο Ζακ (Ζαχαρίας) Διακοδημήτρης από την Κω: Η ευκαιρία, η Αυστραλία και η πίκρα της μετανάστευσης!

6
924
Τον Ζακ Διακοδημήτρη οι περισσότεροι ίσως τον γνωρίζετε από τη ποδηλασία, αφού τίμησε τη χώρα μας πολλές φορές. Όμως ο Ζακ εκτός από επαγγελματίας αθλητής είναι και επαγγελματίας της μόδας και ένα από τα νέα παιδιά που αναγκάστηκε να μεταναστεύσει, για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και φυσικά να μπορέσει βγάλει χρήματα.

Fashion designer, δηλαδή σχεδιαστής μόδας, είναι ένα επάγγελμα που ακόμα και στην εποχή προ κρίσης δεν ανθούσε ιδιαίτερα, πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια που την χώρα μας, μαστίζει η κρίση.

Έτσι ο Ζακ βρέθηκε στην Αυστραλία: «Στην χώρα μας με την κατάσταση που επικρατεί είναι αδύνατον κάνεις δουλειά» εξηγεί ο Ζακ στη συνομιλία που είχαμε, από τη μακρινή Αυστραλία και συνεχίζει: «Έτσι βρήκα μια ευκαιρία και έφυγα Αυστραλία. Πλέον βγάζω τα δικά μου ρούχα, ενώ παράλληλα ξεκινάω μια νέα καριέρα και στο ποδήλατο».

Η μητέρα του Ζακ είναι από την Αυστραλία. Εκείνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ακριτική Κω, μέχρι τα 18 που έγινε επαγγελματίας ποδηλάτης και έφυγε από το νησί για να μείνει αρχικά στη Κρήτη και στη συνέχεια στην Αθήνα.

«Στην Ελλάδα δούλευα και πάλι στον τομέα των ρούχων, σαν στυλίστας σε κατάστημα με ρούχα. Όσο για τον σχεδιασμό, αυτό το ξεκίνησα από μικρός, ερασιτεχνικά. Το θέμα έγινε πιο επαγγελματικό όταν κάποιοι άνθρωποι του χώρου είδαν τη δουλειά μου. Στη συνέχεια σπούδασα Fashion Design στο Fashion Retail Academy του Λονδίνου και επέστρεψα στην Πατρίδα, όμως δεν κατάφερα να κάνω αυτό που πραγματικά θέλω και σπούδασα επαγγελματικά καθαρά, δηλαδή να βγάζω χρήματα και έτσι όταν είδα την ευκαιρία στην Αυστραλία πήρα την απόφαση και έφυγα».

Ο Ζακ είναι 30 χρόνων, ένας ακόμα νέος που οδηγείται στη μετανάστευση εξ΄ αιτίας της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα: «Είναι κρίμα γιατί γίνεται πράξη αυτό που λέμε συνήθως, ότι η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της» τονίζει με πικρία ο Ζακ.

Σήμερα έχει τη δική του επιχείρηση στην Αυστραλία και είναι ικανοποιημένος. Όμως ποιο είναι το 24ώρο του Ζακ;

«Ξυπνάω κάθε μέρα στις 6 το πρωί και η μέρα που αρχίζει με προπόνηση. Τρέξιμο για μια ώρα και μετά βάρη. Στη συνέχεια πρωινό και μετά γραφείο. Πάντα κανονίζω το πρόγραμμα της δουλειάς ώστε να μου μένει χρόνος το απόγευμα για την ποδηλατική προπόνηση, αφού θα συνεχίζω να αγωνίζομαι επαγγελματικά, αλλά αυτή τη φορά εδώ στην Αυστραλία».

Ο Ζακ ετοιμάζεται να συνεχίσει την λαμπρή ποδηλατική του καριέρα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα που τον γέννησε, την χώρα που τίμησε με διεθνείς διακρίσεις, αλλά και την χώρα που τον απογοήτευσε.

«Εδώ στην Αυστραλία έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω νέες τεχνικές και προγράμματα πάνω στη ποδηλασία» εξηγεί ο ίδιος.

Τι κάνει όμως ο Ζακ στις ελεύθερες ώρες ή στις εξορμήσεις του;

«Μου αρέσει πολύ η φύση και ανάλογα με το που βρίσκομαι κάνω και το ανάλογο σπορ, ακόμα και αν αυτό είναι extreme. Μού αρέσει να δοκιμάζω, όπως για παράδειγμα πρόσφατα βρέθηκα σε βουνό και δοκίμασα ορειβασία» καταλήγει.

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ζαχαρια μου ευχομαστε ολοψυχα καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία, είσαι ψυχουλα με όλη την σημασία της λέξης και είμαστε υπερηφανοι για σένα.

  2. Sas euxarixrw olous sas, para poly. Sas euxaristw gia tin ipostirixsi kai gja tin dinami pou mou dinetai , gia na sinexisw kai na akoma pragmatikotita auto pou agapw. Filia polla sto omorfo Zipari. Tha ta poume sintoma.

  3. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΟΥ.ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΣΠΑΝΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΖΑΧΑΡΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!:):):):):)

  4. Αυτό το φαινόμενο της αφαίμαξης της πολλά υποσχόμενης νεολαίας από τον τόπο της και την αναγκαστικής βιοποριστικής μετανάστευσης είναι αυτό που οφείλουμε όλοι να παλέψουμε μαζί, να το αντιστρέψουμε πριν είναι πολύ αργά για τον τόπο μας. Είναι πολύ κρίμα οικογένειες να ᾽ξεκληρίζονται᾽ και να οδηγούνται σε χωρισμό στο όνομα της παγκοσμιοποίησης. Καλή δύναμη παλικάρι και μην ξεχνάς την καταγωγή σου.

    • Distixws, omws asxeto apo tin oipikootita, sigoura den xsexnw pws eimai Ellines. Pws megalwsa se auto to omorfo nisi pou onomazetai Kws. Se euxaristw poly gia to omorfo, gemato noima sxolio. Na eisai panta kala

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ