Στα πλαίσια της δράσης «Ανεμόμυλοι και ανεμαντλίες της Δωδεκανήσου» πραγματοποιήθηκε έκθεση και παρουσίαση της λειτουργίας του αποκατεστημένου παραδοσιακού «μύλου του παπά», στο αγροτουριστικό συγκρότημα «Μυλοτόπι» που βρίσκεται στη Κέφαλο.
O Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ρόδου οργάνωσε τριήμερη εκδρομή στην Κω για τα μέλη και τους φίλους του.
Στην παρουσίαση τα μέλη του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον «μύλο του παπά» , να δουν τη διαδικασία πως γίνεται το αλεύρι, πως ζυμώνεται και πως φουρνίζεται στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο από τα χέρια της κυρίας Μαρίας Βαβίθη .
Η δράση αυτή οργανώθηκε από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Δήμο της Κω και το αγροτουριστικό συγκρότημα του ιστορικού «ανεμόμυλου του παπά» στον οικισμό της Κεφάλου όπου πρόσφατα αποκαταστάθηκε και θα λειτουργεί όλο το χρόνο.
Πηγή: dhras/gr