Μεγάλη ΘΛΙΨΗ: «Έφυγε» ο Ηλίας Φλάσκος, ο άνθρωπος που νοιαζόταν για όλους… (Δύσκολος ο αποχαιρετισμός…)

9
9754

Μεγάλη θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία και σε όσους τον γνώριζαν η είδηση του θανάτου ενός πολύ ιδιαίτερου και ξεχωριστού ανθρώπου, του Ηλία Φλάσκου, σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από άνιση μάχη με σοβαρή ασθένεια, την οποία υπέμεινε με γενναιότητα και καρτερία έως το τέλος.

«Έφυγε» αθόρυβα και διακριτικά, στον ύπνο του, σήμερα το πρωί σε Νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα (ακόμα και την ασθένειά του ήθελε να κρατήσει μυστική, πέρα από τους πολύ στενούς του συγγενείς, για να μην προκαλέσει λύπη…)

Άνθρωπος της ζωής και της βιοπάλης. Δεν γνώρισε γονείς, μεγάλωσε με συγγενείς που έγιναν για αυτόν μια μεγάλη οικογένεια έως το τέλος. Νοιαζόταν και ενδιαφερόταν για όλους το ίδιο.

Όχι μόνο για συγγενείς, αλλά για γνωστούς, φίλους, συντοπίτες. Θεωρούσε υποχρέωση του να «τρέχει» για όλους. Και το έκανε με ευχαρίστηση, ακόμα κι αν αυτό ήταν εις βάρος του ίδιου και της οικογένειάς του. Σε ο τιδήποτε πρόβλημα κι αν αντιμετώπιζαν. Πάντα κοντά τους, στις χαρές και στις λύπες της ζωής.

Γεννήθηκε στο Λαγούδι. Έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια, φτωχικά, με δυστυχία και με πολλές στερήσεις, δίνοντας του το εφαλτήριο να γίνει πολύ γρήγορα αυτοδημιούργητος. Έφτιαξε σε νεαρή ηλικία τη δική του οικογένεια κι «έφαγε τη ζωή με το κουτάλι», της «ρούφηξε το μεδούλι» που λένε, αποκτώντας βιωματικές γνώσεις και εμπειρίες.

Λίγο μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων παντρεύτηκε στον Πειραιά την Δέσποινα Τατέλου, δημιουργώντας μια εξαιρετική οικογένεια με τρεις κόρες και πέντε εγγόνια τα οποία υπεραγαπούσε.

Εργάστηκε σκληρά, αρχικά σε εργοστάσιο και στην συνέχεια απέκτησε το δικό του ταξί.

Τα καλοκαίρια και μετά τη συνταξιοδότησή του για αρκετό διάστημα και τις άλλες εποχές του χρόνου, του άρεσε να μένει στο παραδοσιακό σπίτι του στο Λαγούδι (το οποίο ανακαίνισε), βοηθώντας στην εκκλησία αλλά και οπουδήποτε υπήρχε ανάγκη.

Συμμετείχε επίσης με ευχαρίστηση στις εκδηλώσεις της Ένωσης Κώων Αθηνών αλλά και στις τοπικές εκδηλώσεις και τα κοινωνικά δρώμενα σέρνοντας πάντα πρώτος τον χορό…

Καλό ταξίδι νονέ μου, το μεγαλείο της ψυχής σου, η δοτικότητα και η γενναιότητά σου αλλά και όσα πρόσφερες σε όλους μας, είναι αδύνατο να ξεχαστούν ποτέ…

Στον ουρανό ανέβηκες να πας να βρεις την άκρη και δάκρυα μας γέμισες στην Κω απ’ άκρη σ’ άκρη

Αύριο Παρασκευή το «τελευταίο αντίο» στον Πειραιά

ΕΝΩΣΗ ΚΩΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΦΛΑΣΚΟΥ

Κώς, 16 Αυγούστου 2018

Θέμα: Απώλεια Ηλία Φλάσκου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης» εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην Οικογένεια του θανόντος συμπατριώτη μας Ηλία Φλάσκου.

Ο Ηλίας Φλάσκος ήταν μέσα στα χρόνια ένα από τα πιο ενεργά μέλη της Ένωσης. Πάντα εκεί παρών σε όλες τις εκδηλώσεις, άμεσος, αυθόρμητος, εκδηλωτικός, συμμέτοχος και πρόθυμος για κάθε καλό. Ενωτικός, αγαπητός σε όλους, χωρίς επιτήδευση.

Θα παραμείνει στην μνήμη μας ζωντανός με το ζεστό χαμόγελο του, για να μας εμψυχώνει και να μας εμπνέει, όπως έκανε πάντα πρώτος στο χορό!

Εκ μέρους του ΔΣ

Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Νινέττα Μανούση Μαργιάννα Χαματζόγλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το μεγαλειο της ψυχης σου μας σκεπαζε ολους.Καλο ταξιδι Θειε μου που οταν σε εβλεπα να χορευεις μου θυμιζες τον αγαπημενο σου ξαδελφο.Τον πατερα μου.Θεια και ξαδελφουλες μου κουραγιο.

  2. Καλό ταξίδι Ηλεία!!!! Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια

  3. Αγαπούσες τον τόπο και ήσουν υπερήφανος για την Κωτικη καταγωγή σου ,τιμώντας με την δυναμική χαρούμενη παρουσία σου , όλες τις εκδηλώσεις των ΚΩΩΝ της Αθήνας διαχρονικά
    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια σου
    Θα μας λείπεις !

  4. Στον ουρανό η ψυχουλα σου,μα εσυ είσαι κοντά μας,μέσα σε κάθε σκέψη μας στην κάθε μια χαρά μας.Στου παραδεισου τις χαρες να αναπαυθει η ψυχή σου,στην θέση που σου φυλαξαν οι πράξεις της ζωής σου.Καλό παράδεισο αγαπημενε μας πατριωτη,μεγάλη απώλεια για το Χωριό μας και το Νησί.

  5. Τη Δέσποινα την έκανες
    νωρίς μαυροφορούσα
    Ηλία θα μας λείψετε
    φέτος απ’ την Αχούσα.

  6. Τη Δέσποινα την έκανες
    νωρίς μαυροφορούσα
    Ηλία θα μας λείψετε
    φέτος απ’την Αχούσα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ