Ν. Μυλωνάς: 17 Νοεμβρίου 1973, ιστορική στιγμή στην πορεία προς την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια

21
236

Με αφορμή την σημερινή επέτειο με το βαρος της ζώσας μνήμης της εποχής της δικτατορίας στην πατρίδα μας και σε μια στιγμή που ο φασισμός στην Ελλάδα και στον Κόσμο σηκώνει κεφάλι.

Τώρα που όλα θυμίζουν την προπολεμική κατάσταση του μεσοπολέμου 1920-1940 με την κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας από τον φασισμό και τον ναζισμό.

Τώρα που σε καφετερίες και καφενεία και στα μέσα ενημέρωσης του νησιού μας αποενοχοποιειται η στρατιωτική ξενόδουλη 7-ετία και η εθνικιστική-φασιστική της ιδεολογία: «γιατί άσχημα ήταν τότε; Τώρα είναι καλύτερα με τα λαμόγια της πολιτικής;».

Τώρα που το μίσος, η ανθρωποφαγία, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός αποκτούν ερείσματα στο νησί μας, έχουμε καθήκον να μιλήσουμε. Διαλέγουμε τα λόγια του Τάσου Λειβαδίτη:

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος»

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι
για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους , θα φωνάξεις
τα χείλη σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές
Το πρόσωπό σου θα ματώσει απ’ τις σφαίρες
μα δε θα κάνεις ούτε βήμα πίσω.

Κάθε κραυγή σου θα ‘ ναι μια πετριά
στα τζάμια των πολεμοκάπηλων.
Κάθε χειρονομία σου θα ‘ναι
για να γκρεμίζει την αδικία.
Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποχωρήσεις,
ούτε στιγμή να ξεχαστείς.

Είναι σκληρές οι μέρες που ζούμε.
Μια στιγμή αν ξεχαστείς,
αύριο οι άνθρωποι θα χάνονται
στη δίνη του πολέμου,
έτσι και σταματήσεις
για μια στιγμή να ονειρευτείς .
εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα
θα γίνουν στάχτη απ’ τις φωτιές.
Δεν έχεις καιρό, δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
μπορεί να χρειαστεί και να πεθάνεις
για να ζήσουν οι άλλοι.
Θα πρέπει να μπορείς να θυσιάζεσαι
ένα οποιοδήποτε πρωινό.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
θα πρέπει να μπορείς να στέκεσαι
μπρος στα ντουφέκια!

Ν. Μυλωνάς

21 ΣΧΟΛΙΑ

    • Νίκο, μόνο τρις ήσαν Κώοι από τους δεκάδες που επικαλούνται ότι ήσαν μέσα στο Πολυτεχνείο την βραδιά των τεθωρακισμένων.

      Ο συχωρεμένος ο Νίκος Ξενικός, ο Αδαμάντιος A. και ο ανώνυμος σχολιαστής σου και κανένας τους δεν εξαργύρωσε την συμμετοχή σε μια αξέχαστη αντίσταση στην ΧΟΥΝΤΑ όπως έκαναν εκατοντάδες άλλοι «επαναστάτες» … Την προηγούμενη μέρα παρών ήταν και ο Κώστας Χατζηαντωνίου. Όλοι οι άλλοι επαναστάτες του γλυκού νερού και ψευδώς επικαλούνται την παρουσία τους…

    • Η ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΑΥΤΗ ΕΠΕΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΛΟΓΩ ΙΩΑΝΝΙΔΗ & ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ. ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΠΕΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΛΟΥΜΠΑ. ΙΔΟΥ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ…

  1. ΝΑΖΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΛΠ

    ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ.

  2. Μερικά τρανταχτά παραδείγματα: Δαμανάκη, Λαλιώτης, Ανδρουλάκης, Παπουτσής, Τζουμάκας, Λαζαρίδης (σήμερα εξ’ απορρήτων σύμβουλος του Α. Σαμαρά) κ.λπ., ενώ πάμπολλοι εισχώρησαν στα ΜΜΕ και σήμερα είναι πρωτοκλασάτα στελέχη της καθυποτάξεως των Ελλήνων. Τα αποτελέσματά τους, τα είδαμε όλοι. Παρέλαβαν το 1974 μηδενικό εξωτερικό χρέος και μια οικονομία σε έναν πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά ανοδικό καλπασμό αναπτύξεως. Μια χώρα νοικοκυρεμένη, με ευημερούντες πολίτες. Και πως την κατήντησαν; Αφού διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και την καταχρέωσαν στους διεθνείς τοκογλύφους, κι αφού προηγουμένως είχαν φάει ότι μπορούσε να φαγωθεί, μας παρέδωσαν σιδηροδέσμιους στο ΔΝΤ και στους διεθνείς τοκογλύφους. Κι έχουν και το θράσος να ομιλούν για τους «αγώνες» και τα «οράματά» τους, αυτοί ακριβώς που είναι οι μόνοι υπεύθυνοι της δυστυχίας μας!

  3. Μετα την χουντα ακολουθησε με την δημοκρατία ο απόλυτος ξεπεσμός και καταστροφή της Ελλάδας.

    Δείτε τα χάλια μας από την μεταπολίτευση εως σήμερα. Καταχρεωμένοι ,μια Ελληνική κοινωνία σακατεμένη ,χωρίς μέλλον για τις επόμενες γενιες. Ο περίγελος της Ευρώπης. Ποιοι μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια …δείτε τις φωτογραφίες τα ρεμάλια του Πολυτεχνείου που μεταφέρουν την σημαία. Οι μιζαδόροι και οι κομπιναδόροι που μπλέχτηκαν σε όλα τα σκάνδαλα και οδήγησαν τον τόπο στο τέλμα που ζούμε σήμερα. Η Ελλάδα εμπάτε σκύλοι αλλέστε…..πολυπολιτισμική κοινωνία……χωρίς κανένα πυλώνα να σταθεί. Οικογένεια?? Ομοφυλοφιλοι μπαμπάδες με παιδιά? Θρησκεία ? Έξω από τα σχολεία. Πολύ κοντόφθαλμα κρίνετε την ιστορία με κλισέ του τύπου αρρεστά στην λογική ‘ κατω η δικτατορία» , για ρωτήστε λοιπόν στα καφενεία και τους παππούδες …σίγουρα θα ακούσετε μακάρι να υπηρχε ένας Παπαδόπουλος και σήμερα να καθαρίσει τον σταύλο της Δημοκρατίας με τις χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων που φτάνουν στην ανεχεια καθε χρόνο.

  4. ήμουν μικρός,όταν μαζεύτηκε ΟΛΟΣ ο λαός τής Κώ στήν πλατεία τού Κώς,νά υποδεχθεί τόν Πατακό.Οταν έφθασε μέ το ελικόπτερό του,όλα τα δαφνόφυλλα που είχαν στρώσει χάμω,εκσφενδονίστηκαν πάνω μας.Πέρα από το Ζαχαρία το φωτογράφο καί κανα-δυό άλλους,ήταν όλοι ευτυχισμένοι !

  5. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟΒΙΩΣΕΙ «Θα με θυμηθούν 20 χρόνια μετά»ΑΠΕΒΙΩΣΕ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 1999.ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΤΩΡΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ.

    Σήμερα το ΜΑΚΕΛΕΙΟ αναφέρει ένα αναμφισβήτητο ντοκουμέντο που αφήνει άλλη μια μαύρη «τρύπα» στη γραφή της ιστορίας. Σύμφωνα με αναντίρρητη αφήγηση, λίγες μέρες πριν αποβιώσει ο Γεώργιος Παπαδόπουλος στο Λαϊκό Νοσοκομείο και ενώ ήταν ετοιμοθάνατος, τον φυλούσε ακόμη αστυνομική δύναμη και έγινε το γνωστό επεισόδιο με τον φίλο του(και συνεργάτη του) Λυκούργο Γαϊτανάρο και τον αξιωματικό, επεισόδιο που έγραψε και ο τύπος. Παρόντων των Γαϊτανάρου, Παττακού, Λαδά και Θεοφιλογιαννάκου, ο Παπαδόπουλος έκανε την εξής τελευταία του δήλωση από το κρεβάτι του θανάτου: «Εγώ τελειώνω. Εύχομαι εσείς να είστε καλά. Εμείς δεν θα υπάρχουμε αλλά το αργότερο σε μια εικοσαετία πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα νοσταλγήσει την 21η Απριλίου». Δεν ξέρουμε εάν ο Λαός νοστάλγησε την Επταετία, ένα όμως είναι σίγουρο. Ότι ακόμα πιο πολλοί σήμερα, ψιθυρίζουν: «που ‘ σαι Παπαδόπουλε». Και γι αυτό θα πρέπει να ντρέπεται η Δημοκρατία και οι βρωμεροί εκπρόσωποι της.

  6. Την 15η Ιανουαρίου 1973, ο Γ. Παπαδόπουλος ξεπερνά για πρώτη φορά τα επιτρεπόμενα όρια: Με επιστολή του στον πρόεδρο των ΗΠΑ αρνείται την δωρεάν στρατιωτική βοήθεια, για λόγους εθνικής υπερηφανείας! Άλλωστε, η Ελλάς δεν είχε πλέον κανένα οικονομικό πρόβλημα, καθώς με μια συνετή και έντιμη διαχείριση (κανένας δεν έκλεβε!) η Επανάσταση πέτυχε ένα «οικονομικό θαύμα», όπως το χαρακτήρισαν οι πάντες. Επίσης, ο Γ. Παπαδόπουλος είχε σκοπό να ξεκινήσει σύντομα την άντληση του «μαύρου χρυσού», των πετρελαίων που κρύβει το υπέδαφος της πατρίδος μας. Και βέβαια, η παροχή δωρεάν στρατιωτικής βοηθείας προς τα διάφορα κράτη, ήταν η εγγύηση της υποταγής των. Η ιστορική επιστολή Παπαδοπούλου, με την οποία η Ελλάς έσπασε τα δεσμά της, είναι η ακόλουθη: «Η κυβέρνησις απεφάσισεν όπως δηλώσει εις την κυβέρνησιν των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι παραιτείται του λοιπού, αρχής γενομένης από του τρέχοντος έτους, της παρεχομένης υπό των Ηνωμένων Πολιτειών, δωρεάν στρατιωτικής βοηθείας»

  7. Τον Οκτώβριο του 1973, ο Γ. Παπαδόπουλος ξεπερνά τα «όρια» κατά πολύ. Αρνείται στους Αμερικανοσιωνιστάς την χρήση της βάσεως της Σούδας προς βοήθεια των Ισραηλινών σιωνιστών στον πόλεμο με τους Άραβες. Δεν πάει άλλο! Οι εβραιοαμερικανοί αποφασίζουν την άμεση ανατροπή του! Όλως «τυχαίως», έναν μήνα αργότερα, ξεσπούν τα γνωστά γεγονότα. Η συνταγή της φοιτητικής εξεγέρσεως είναι δοκιμασμένη και στο παρελθόν. Το 1968, όταν ο Στρατηγός Ντε Γκωλ συγκρούστηκε με τους Αμερικανοσιωνιστές, του έστησαν τον διαβόητο «κόκκινο Μάη του ‘68», με τους Κον (Κοέν) Μπεντίτ και συντροφία να κραυγάζουν εν χορώ «είμαστε όλοι εβραίοι» και να σπέρνουν την καταστροφή και το χάος.
    Όλα, λοιπόν, άρχισαν στις 14 Νοεμβρίου, με μια εντελώς απροσδόκητη κατάληψη του Πολυτεχνείου από ελαχίστους φοιτητάς, με αφορμή τις αναβολές στρατεύσεως. Δυστυχώς, οι πολιτικάντηδες της κυβερνήσεως Μαρκεζίνη κωλυσιέργησαν και δεν έστειλαν αμέσως την Αστυνομία να πετάξει έξω τους ταραξίες, για να φανούν «δημοκράτες».

  8. Έτσι, εκμεταλλευόμενοι την ανοχή που υπήρξε, μπαίνουν μέσα στο Πολυτεχνείο κάθε είδους πράκτορες, αλλά και αριστερίστικα, αναρχικά και κακοποιά στοιχεία. Αυτοί οι τελευταίοι καμία διαφορά δεν έχουν με τα αναρχοκομμουνιστικά στοιχεία του σήμερα, που καίνε κάθε λίγο και λιγάκι την Αθήνα και το εθνικό μας σύμβολο. Αυτοί, οι «γνωστοί-άγνωστοι», είναι τα μόνα γνήσια τέκνα των «παιδιών» της «γενιάς του Πολυτεχνείου» και οι μόνοι που δικαιούνται να εορτάζουν την επέτειο, με τον γνωστό «εκρηκτικό» τους τρόπο. Από εκεί κι έπειτα, η επέμβαση έγινε πολύ καθυστερημένα, με τις γνωστές συνέπειες. Ωστόσο, και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, δεν υπήρξαν νεκροί μέσα εις τον χώρο του Πολυτεχνείου, παρά μόνον κάποιοι ολίγοι εκτός αυτού, φονευθέντες ως επί το πλείστον από αδέσποτες σφαίρες και εξοστρακισμούς, είτε από προβοκάτορες που έδρασαν μέσα στην αναμπουμπούλα. Ο μικρός αριθμός των θυμάτων, αλλά και οι συνθήκες θανάτου των, δεν βόλευαν την μεταπολιτευτική μαρξιστική προπαγάνδα, η οποία ευρισκόμενη σε πτωματολογικό παροξυσμό έκανε λόγο για… εκατοντάδες, ακόμα και… χιλιάδες νεκρούς.

  9. ΚΥΡΙΕ ΜΥΛΩΝΑ 4.ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ CIA ΤΥΠΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.

    Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΙΝΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ.ΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΙΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.

  10. Φυσικά το ερώτημα που τίθεται είναι: Πώς οι Αμερικανοί δίνουν με τόση ευκολία στο Ισραήλ δωρεάν στρατιωτική δεκαετή βοήθεια 38 δισ.δολαρίων και στην Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν επίσης δωρεάν στρατιωτική βοήθεια 2.8 δισ.δολαρίων ενώ στην Ελλάδα που έχει επίσης ένα ιδιαίτερο γεωπολιτικό βάρος της προσφέρουν «αέρα κοπανιστό»;http://www.pronews.gr/portal/20161117/defencenet/ethnika-themata/41/38-disdolaria-dorean-voitheia-sto-israil-28-disdolaria-dorean

  11. 1967 ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
    1975 ΕΛΛΑΣ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    1981 ΕΛΛΑΣ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    2001 ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΩΝ
    2009-… ΕΛΛΑΣ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

  12. ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ… «ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΧΟΥΝΤΑ»!

    Το ότι τα πάσης φύσεως κομμούνια είναι ξεδιάντροπα, είναι γνωστό σε όλους. Αλλά, όλα έχουν και τα όριά τους. Τα οποία ξεπέρασαν κατά πολύ οι συριζαιοι.
    Ενώ, λοιπόν, ολόκληρη η Αθήνα… κολλάει από τα μέλια τους για τον Ομπάμα, μόλις το αφεντικό έστριψε για την Γερμανία, θυμήθηκαν –λόγω Πολυτεχνείου- την… «αμερικανοκίνητη χούντα»!
    Έτσι, σε ανακοίνωσή τους, οι λακέδες των Αμερικανών αναφέρουν τα εξής:
    «Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την 43η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:
    Σαράντα τρία χρόνια μετά, θυμόμαστε και τιμούμε την εξέγερση της νεολαίας, τον Νοέμβρη του 1973, ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα…».
    Επιπροσθέτως, απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στην… καθιερωμένη πορεία, στην οποία κυριαρχούν αντιαμερικανικά συνθήματα καταλήγει στην αμερικάνικη πρεσβεία!
    Έτσι είναι τα κομμούνια! Πολυπρόσωπα, για να ικανοποιούν ταυτοχρόνως και τους διεθνείς τους αφέντες και την εκλογική τους πελατεία!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ