ΔΕΙΤΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΟΡΕΩΝ για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου

29
351

 

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973

***

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Βουλής, κοινωνικών και πολιτικών φορέων, προς τιμήν των εξεγερθέντων του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973.

Αναφερόμενος στο μήνυμα της ημέρας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το διαχρονικό μήνυμα των αγώνων του ελληνικού λαού και της νεολαίας για εθνική ανεξαρτησία, Δημοκρατία και κοινωνικά δικαιώματα, μας εμπνέει να συνεχίζουμε αταλάντευτα μπροστά. Για καλύτερη παιδεία και δημόσια υγεία, για κοινωνική δικαιοσύνη. Στη σημερινή περίοδο αλλαγών και αβεβαιότητας που διέρχεται ο κόσμος, το εμβληματικό παράδειγμα των νέων στο Πολυτεχνείο, μας δίνει ελπίδα. Η ανάπτυξη, η πρόοδος και η κοινωνική δικαιοσύνη κατακτώνται, με συνέπεια στους συλλογικούς αγώνες και αποφασιστικότητα στη διεκδίκηση ισχυρών κοινωνικών δικαιωμάτων. Και οι σημερινές εκδηλώσεις, η μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και τις πορείες σε όλη τη Χώρα το επιβεβαιώνουν: Το Πολυτεχνείο είναι ένα ορόσημο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ!»

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ – Μήνυμα για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου

Σαράντα τρία χρόνια συμπληρώνονται από την εξέγερση του Νοέμβρη 1973, ενός σταθερού σημείου αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ενός διαχρονικού συμβόλου της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας υπενθυμίζει πως ο λαός, έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα του, πως η ελπίδα της κάθε κοινωνίας, οι νέοι της, μπορούν να ανατρέψουν κάθε δύναμη που τους στερεί το δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο.
Σαράντα τρία χρόνια  μετά, με την οικονομική κρίση να ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω από τη χώρα,τα αιτήματα των φοιτητών του πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα.
Όλοι μας πρέπει να αγωνιστούμε για μια κοινωνία αξιών, να αγωνιστούμε για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, για για ένα καλύτερο αύριο για εμάς τους ίδιους, για την κοινωνία μας, μα κυρίως για τα παιδιά μας.
Το Πολυτεχνείο ζει, στην ψυχή κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου, μας καθοδηγεί και μας εμψυχώνει.
Ο Δήμος Νισυρίων τιμά τους νεκρούς και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

 

MHNYMA EΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Πολυτεχνείο 2016

 

43 χρόνια το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν σβήνεται.

Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις φανερώνουν πόσο δίκαια ήταν και παραμένουν τέτοια,τα αιτήματα που ακούστηκαν εκείνες τις μέρες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να προκαλεί τα αισθήματα του λαού όταν αυτές τις μέρες υποδέχεται μετά «βαϊων και κλάδων» τον  πρόεδρο των ΗΠΑ ,επιβεβαιώνοντας και με αυτόν τον τρόπο την υποταγή της στην ιμπεριαλιστική  πολιτική που γεννά σε όλο τον κόσμο φτώχια ,δυστυχία, πολέμους και προσφυγιά.

Τα συνθήματα «Εξω το ΝΑΤΟ» , «Έξω αι ΗΠΑ» που γραφτήκαν στην πύλη  του Πολυτεχνείου παίρνουν το δικό τους νόημα σήμερα .

Το βροντερό σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» είναι παρακαταθήκη για τους εργατικούς αγώνες κόντρα στην μοιρολατρία και στον συμβιβασμό που θέλουν να νομιμοποιήσουν σήμερα με «αριστερά» προσωπεία.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι την οργάνωση με τους εργαζόμενους και τα σωματεία των σύγχρονων αγώνων.

Αγώνων  για το δίκιο μας. Για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Ετσι τιμούνται οι νεκροί του Πολυτεχνείου.

 

ΜΗΝΥΜΑ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για τα 43 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο το 1973

 

Η συμπλήρωση 43 χρόνων από τον λαϊκό ξεσηκωμό, το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, βρίσκει το λαό μας τσακισμένο από τα μνημόνια, τη φτώχεια την ανεργία, βρίσκει την χώρα μπλεγμένη σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή και της όξυνσης των ανταγωνισμών με άλλα καπιταλιστικά κράτη, όπως η Ρωσία, με επίκεντρο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαδρόμων στρατηγικής σημασίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη σύμφωνη γνώμη και των άλλων αστικών κομμάτων, συμμετέχει ενεργά στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με στόχο την αναβάθμιση του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή και με τεράστιους κινδύνους για το λαό. Συναινεί στην προώθηση ενός νέου διχοτομικού σχεδίου για την Κύπρο.

Η στρατιωτική δικτατορία, ως ακραία μορφή της αστικής εξουσίας, δια «πυρός και σιδήρου» υπηρέτησε με συνέπεια τα συμφέροντα της αστικής τάξης, σε βάρος του λαού, από το 1967 έως το 1974. Χτύπησε τα εργατικά, λαϊκά, δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Έδωσε νέα προκλητικά προνόμια στο εγχώριο και ξένο κεφάλαιο. Υλοποίησε τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με αποκορύφωμα το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου στην Κύπρο, που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και κατοχή. Το ρόπαλο, ο χαφιές, η φυλακή, η εξορία, ο θάνατος ήταν η «σιδερένια φτέρνα» του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να τιμήσουν τον ηρωϊκό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο και τους νεκρούς της πάλης ενάντια στην δικτατορία, να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις γιορτασμού και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Καλεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο, το εργατικό- λαϊκό κίνημα, να υψώσουν ανάστημα ενάντια στην διαστρέβλωση της ιστορίας που γράφεται με την «πένα» του κεφαλαίου και των κάθε λογής εκπροσώπων του.

Να απομονώσουν τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, του αντικομμουνισμού.

Να αποκρούσουν, όμως, και όσους διαστρεβλώνουν την ουσία και τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, που αποκρύπτουν τη μεγάλη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλο τον αντιδικτατορικό αγώνα, στις καταλήψεις της Νομικής, του Πολυτεχνείου.

Αποτελεί πρόκληση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να υποδέχεται τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ τις μέρες γιορτασμού του ηρωικού ξεσηκωμού του Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία που είχε τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενώ ευχαριστεί τις ΗΠΑ για την παρέμβασή τους στο θέμα του χρέους και της διαπραγμάτευσης, που έφερε το 3ο μνημόνιο.

Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τα μέλη και στελέχη του, τους νέους και τις νέες της ΚΝΕ, τα μέλη της Αντι-ΕΦΕΕ, όλους εκείνους και εκείνες, που αγωνίστηκαν στην αντιδικτατορική πάλη, δεν λύγισαν στις διώξεις, στα βασανιστήρια, στις φυλακές, τα στρατοδικεία και τις εξορίες. Η ηρωική στάση του ΚΚΕ έγινε κατορθωτή σε συνθήκες, που το Κόμμα έδινε τη μάχη ενάντια στον διαβρωτική και διαλυτική δράση του οπορτουνισμού, ανασυγκροτούσε τις οργανώσεις του, ίδρυε την ΚΝΕ.

Η μετάβαση απ’ τη στρατιωτική δικτατορία στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τον Ιούλη του 1974, δεν έδωσε ουσιαστική και οριστική λύση στα λαϊκά προβλήματα, παρά τις κατακτήσεις των εργαζομένων, που επιτεύχθηκαν σε συνθήκες όπου ο συσχετισμός δύναμης και η ύπαρξη του σοσιαλιστικού συστήματος βοηθούσαν σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Αποδείχθηκε ότι οι όποιες κατακτήσεις και παραχωρήσεις στον καπιταλισμό, είναι προσωρινές. Ότι όσες κυβερνήσεις επιλέγουν να διαχειριστούν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τους νόμους του, αναπόφευκτα ακολουθούν αντιλαϊκές πολιτικές. Οι κρίσεις, η ανεργία, η φτώχεια, ο αυταρχισμός, οι πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών, όσο η Ελλάδα είναι δέσμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, τύπου ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Αυτό που ζει ο λαός μας με την οικονομική κρίση,  δεν είναι προϊόν μιας «κακής διαχείρισης» των χρόνων της μεταπολίτευσης, όπως ισχυρίζονται τα άλλα κόμματα. Ούτε φυσικά λύση είναι η «νέα μεταπολίτευση» που προβάλλουν, εννοώντας ουσιαστικά το πλήρες ξερίζωμα των όποιων κατακτήσεων και δικαιωμάτων έχουν απομείνει και την προσαρμογή του αστικού πολιτικού συστήματος στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, που οδηγεί μόνο στην αντίδραση και την οπισθοδρόμηση για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Η πείρα αποδεικνύει ότι το κύριο για το εργατικό κίνημα και το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα, σε κάθε φάση και καμπή της ιστορίας, είναι η συγκέντρωση δυνάμεων στη πάλη ενάντια στα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τον καπιταλισμό, με στόχο την εργατική – λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό. Η εργατική-λαϊκή πάλη μπορεί να αποκρούει αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπά κατακτήσεις, να αντιπαλεύει το φασισμό, να υπερασπίζεται δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για το λαό, όταν στο στόχο της έχει την ίδια την καπιταλιστική εξουσία.

 

 

ΑΘΗΝΑ 16/11/2016                                       ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

polytexneio

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. φαγατε καλα .ρημαξατε την χωρα.κλεφτες και απατεωνες της καταραμενης γενιας του πολυτεχνειου.

    • …ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ 1970 – 1974 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ. ΑΠΛΑ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΙΟΙ ΤΑΧΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΗΡΙΣΗ ΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΕΥΘΕΩΣ. ΚΡΙΜΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΑΓΕΝΝΗΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΩΡΕΣ. ΔΛΔ ΚΟΠΑΝΑ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΙ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΙ. ΚΡΙΜΑΣ, ΜΟΝΟ ΚΡΙΜΑΣ… ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΠΩΣ … ΕΛΛΑΔΑ & ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ.

      • ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ? ΠΟΙΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ?

        ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΦΑΛΗ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΣΤΕΦΑΝΙΑ? Α ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑ…

  2. Περισσοτερο τιμηθηκαν οι ζωντανοι του Πολυτεχνειου οι οποιοι συνεχιζουν ακομη το φαγοποτι.

  3. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΕΝΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ.ΟI ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- ΠΑΤΑΚΟΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΦΤΩΧΟΙ ΑΛΛΑ ΕΝΤΙΜΟΙ.ΟΙ ΛΗΣΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ 500 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΡΗΜΑΞΑΝ-ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΙ-ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΙΜΟΙ.ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ LAGARD ΔEN ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΙ.

  4. Οὐδέποτε συνειδητοποίησαμε πὼς ἡ δικτατορία τῆς 21ης Ἀπριλίου ἀνετράπη ἀπὸ τὴν δικτατορία Ἰωαννίδου γιὰ νὰ παραδοθῇ ἡ Κύπρος μας, μὲ τὶς εὐλογίες τοῦ ΟΗΕ, στὴν Τουρκία καὶ ἐμμέσως στὸ Ἰσραήλ, πάντα ὑπὸ τὶς ὀδηγίες τῶν ἐν λόγῳ …«περιουσίων»!!! Οὐδέποτε συνδυάσαμε μέσα μας τὶς ἀμέτρητες …«συμπτώσεις» γιὰ τὴν σιωπὴ τὸν Ἄγγλων γύρω ἀπὸ τὴν ἀπώλεια τῆς Κύπρου… Οὐδέποτε κατεννοήσαμε τὸν μηχανισμὸ ποὺ ἐχρησιμοποιήθη εἰς βάρος μας γιὰ νὰ μᾶς αἱματοκυλήσουν, ἐνοχοποιώντας τὴν πρώτη δικτατορία, «ἀθωώνοντας» τὴν δευτέρα καὶ τελικῶς νομιμοποιώντας τὴν δικτατορία τοῦ …«ἐθνάρχου» στὰ μάτια μας, ἀλλὰ καὶ τὴν δημοκρατία τους. Οὐδέποτε ἀντελήφθημεν τὴν παγίδα ποὺ μᾶς ἔστησαν, γιὰ νὰ φθάσουμε σήμερα νὰ ὑπερασπιζόμεθα, μὲ τὴν ζωή μας, τὸ πολίτευμα ποὺ μᾶς κατέστρεψε. Οὐδέποτε ζυγίσαμε μέσα μας τὸν βαθμὸ τῆς προπαγάνδας ποὺ μετατρέπει τὸ ψέμμα σὲ ἀλήθεια καὶ τὴν ἀλήθεια σὲ ἐχθρό.

    • ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ …ΕΦΙΑΛΤΕΣ… Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΣΤΕΙΟ, ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ. ΦΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ …HERNY… THN EKANE KAΛA THN ΔΟΥΛEIA TOY KAI AKOMA ΣTA 95 του ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ…

  5. ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

    ΨΩΜΙ -ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    • ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ ΛΟΓΙΑ – ΛΟΓΙΑ – ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ…

  6. Και μην μου πει κανένας ότι υπάρχει και η κατηγορία της κατάλυσης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και του πολιτεύματος, διότι θα γελάσω με χάχανο… Σήμερα έχει καταλυθεί κάθε έννοια δημοκρατίας και το πολίτευμα είναι μια παρωδία…χουντας!!! Να θυμίσω ότι στην εξαετία που ζούμε, πέραν των όσων αντισυνταγματικών και ανθελληνικών οικονομικο-κοινωνικών πραξικοπηματικών πράξεων έγιναν, για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία μας δεν έγινε παρέλαση εθνικής επετείου (28η Οκτωβρίου 2011) και για πρώτη φορά η κυβέρνηση δεν υπάκουσε αποτέλεσμα δημοψηφίσματος… Οι σημερινοί προδότες είναι απείρως χειρότεροι από τους τότε… Διότι αυτοί προσπαθούν να καταστρέψουν εκ θεμελίων την πατρίδα μας… Κοινώς να την σβήσουν από τον χάρτη…

  7. Δώσαμε αμνηστία σε όλους και έδωσα το διαβατήριο στον Ανδρέα και στην οικογένεια του και έφυγαν, πήγαν στο καλό. Μας άδειασε τη γωνιά. Δυστυχώς επέστρεψε το 1981 ως πρωθυπουργός και κατέστρεψε την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ έκανε τους Έλληνες τεμπέληδες, διάλυσε την οικονομία μας, κατέστρεψε την νεολαία, την οδήγησε στο βούρκο των ναρκωτικών και άλλαξε τα ήθη της ελληνικής οικογένειας. Το σύνθημά του ήτο η Αλλαγή, ε, τα άλλαξε όλα…».

  8. δεν θελαμε την δημοκρατια της χουντας .τωρα θα χορτασουμε την δημοκρατια της ληστειας

    της πεινας της δυστυχιας της ανεργιας των τοκογλυφων των πλουσιων βολευτων και την μετατροπη της ελλαδας σε πακιστανικη ισλαμικη δημοκρατια!!!

  9. ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΠΣΟΚ ΚΛΠ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

    ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΙ ΛΗΣΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΧΩΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΣ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΘΕ ΦΥΛΗΣ .ΑΠΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

  10. Μετα την χουντα ακολουθησε με την δημοκρατία ο απόλυτος ξεπεσμός και καταστροφή της Ελλάδας.

    Δείτε τα χάλια μας από την μεταπολίτευση εως σήμερα. Καταχρεωμένοι ,μια Ελληνική κοινωνία σακατεμένη ,χωρίς μέλλον για τις επόμενες γενιες. Ο περίγελος της Ευρώπης. Ποιοι μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια …δείτε τις φωτογραφίες τα ρεμάλια του Πολυτεχνείου που μεταφέρουν την σημαία. Οι μιζαδόροι και οι κομπιναδόροι που μπλέχτηκαν σε όλα τα σκάνδαλα και οδήγησαν τον τόπο στο τέλμα που ζούμε σήμερα. Η Ελλάδα εμπάτε σκύλοι αλλέστε…..πολυπολιτισμική κοινωνία……χωρίς κανένα πυλώνα να σταθεί. Οικογένεια?? Ομοφυλοφιλοι μπαμπάδες με παιδιά? Θρησκεία ? Έξω από τα σχολεία. Πολύ κοντόφθαλμα κρίνετε την ιστορία με κλισέ του τύπου αρρεστά στην λογική ‘ κατω η δικτατορία» , για ρωτήστε λοιπόν στα καφενεία και τους παππούδες …σίγουρα θα ακούσετε μακάρι να υπηρχε ένας Παπαδόπουλος και σήμερα να καθαρίσει τον σταύλο της Δημοκρατίας με τις χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων που φτάνουν στην ανεχεια καθε χρόνο.

  11. ήμουν μικρός,όταν μαζεύτηκε ΟΛΟΣ ο λαός τής Κώ στήν πλατεία τού Κώς,νά υποδεχθεί τόν Πατακό.Οταν έφθασε μέ το ελικόπτερό του,όλα τα δαφνόφυλλα που είχαν στρώσει χάμω,εκσφενδονίστηκαν πάνω μας.Πέρα από το Ζαχαρία το φωτογράφο καί κανα-δυό άλλους,ήταν όλοι ευτυχισμένοι !

  12. Α) 0λα τα χρε’η των αγροτών μέχρι της 31-3-1968. Και συγκεκριμένως: – Όλα τα οφειλόμενα από του έτους 1945 μέχρι τελους 1962 και ρυθμισθεντα το 1963. – Όλα τα βραχυπρόθεσμα καλλιεργητικά δάνεια, ζωοτροφών κλπ. – Όλα τα μεσοπρόθεσμα δάνεια, χορηγηθέντα δια την ανάπτυξιν των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Β) Όλα τα χρέη των γεωργικών συνεταιρισμών, οργανώσεων και κοινοπραξιών μέχρι της 21-4-1967. Και συγκεκριμένως: -Όλα τα ρυθμισθέντα του έτους 1965. – Αι οφειλόμενοι ληξιπρόθεσμοι δόσεις μέχρι 31-3-1968 των μέσομακροπροθέσμων δανείων. -Τα άνοιγματα που οφείλοντο μέχρι 31-3-1968 προς την Α.Τ.Ε. λόγω ανωμάλου λειτουργίας των. Ανώτατον όριον των διαγραφομένων χρεών ωρίσθη το ποσον των 100.000 δρχ. της εποχής εκείνης. Εν συνόλω εχαρίσθησαν 7.764.650.000 δρχ. {7.380.000.000 εις τους αγρότας και 384.000.000 δρχ. εις συνεταιριστικός οργανώσεις) της εποχές εκείνης με τιμήν ενός δολλαρίου εις τριάκοντα δραχμάς! 643.844 αγροτικοί οικογένειαι κυριολεκτικώς εγλύτωσαν από την καταστροφήν!

  13. 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967.ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΕΘΝΑΡΧΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

    Η ανεπανάληπτη εκείνη πράξη, απελευθέρωσε από τα δεσμά της, την θνήσκουσα Γεωργία και υπήρξε έναυσμα δια την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας. ‘ Εδωσε ώθηση εις την βελτίωση των καλλιεργειών, αύξησε την αγοραστική δύναμιν του αγρότη, ανέκοψε το ρεύμα της αστυφιλίας και αναμόρφωσε την ζωή εις την ύπαιθρο….

  14. πολιτικων,εργολαβων,καναλαρχων,νταβατζηδων,δντ,εε,εκτ, τροικα,τοκογλυφοι οι μονοι που κλεβουν και ο λαος λοιμοκτονει,αυτοκτονει,τρωει απο τους σκουπιδοτενεκεδες,2.000.000 ανεργοι, 3.000.000 λαθρομεταναστες αλλα εχουμε κλεπτοδημοκρατια.

  15. ΕΠΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΕΝ ΠΕΙΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΕΟ ΓΟΥΔΙ.ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΟΛΟΥΣ.

  16. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟΒΙΩΣΕΙ «Θα με θυμηθούν 20 χρόνια μετά»ΑΠΕΒΙΩΣΕ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 1999.ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΤΩΡΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ.

    Σήμερα το ΜΑΚΕΛΕΙΟ αναφέρει ένα αναμφισβήτητο ντοκουμέντο που αφήνει άλλη μια μαύρη «τρύπα» στη γραφή της ιστορίας. Σύμφωνα με αναντίρρητη αφήγηση, λίγες μέρες πριν αποβιώσει ο Γεώργιος Παπαδόπουλος στο Λαϊκό Νοσοκομείο και ενώ ήταν ετοιμοθάνατος, τον φυλούσε ακόμη αστυνομική δύναμη και έγινε το γνωστό επεισόδιο με τον φίλο του(και συνεργάτη του) Λυκούργο Γαϊτανάρο και τον αξιωματικό, επεισόδιο που έγραψε και ο τύπος. Παρόντων των Γαϊτανάρου, Παττακού, Λαδά και Θεοφιλογιαννάκου, ο Παπαδόπουλος έκανε την εξής τελευταία του δήλωση από το κρεβάτι του θανάτου: «Εγώ τελειώνω. Εύχομαι εσείς να είστε καλά. Εμείς δεν θα υπάρχουμε αλλά το αργότερο σε μια εικοσαετία πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα νοσταλγήσει την 21η Απριλίου». Δεν ξέρουμε εάν ο Λαός νοστάλγησε την Επταετία, ένα όμως είναι σίγουρο. Ότι ακόμα πιο πολλοί σήμερα, ψιθυρίζουν: «που ‘ σαι Παπαδόπουλε». Και γι αυτό θα πρέπει να ντρέπεται η Δημοκρατία και οι βρωμεροί εκπρόσωποι της.

  17. ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ.ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΡΑΤΟΣ.ΤΩΡΑ ΤΙ; ΠΑΚΙΣΤΑΝ; ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ; ΙΡΑΚ; ΝΤΡΟΠΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΗΣΤΙΚΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

  18. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ 2-4 ΧΡΟΝΙΑ

    ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΡΗΜΑΞΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ.

  19. Προσπάθησαν με τον αισχρότερο τρόπο να κατασυκοφαντήσουν αυτούς που πραγματικά έκαναν το Πολυτεχνείο. Έτσι στο όργανο τους Πανσπουδαστική Νο 8, που κυκλοφόρησε το Γενάρη-Φλεβάρη του ’74, δημοσιεύουν κείμενο υπογράφοντας ψεύτικα σα Συντονιστική Επιτροπή, όπου θρασύτατα έγραφαν: «καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλλη-Καραγιαννοπούλου».

  20. Εν κατακλείδι, η επίσκεψη Ομπάμα υπό τις τρέχουσες διεθνείς συγκυρίες συνιστά μια μεγαλοπρεπή τρύπα στο νερό. Η πατριδοκάπηλη δεξιά και κυρίως η διεθνιστική Αριστερά, άρρηκτα και οι δύο συνδεδεμένες στο αμερικανικό άρμα, έχουν ηττηθεί συντριπτικά στο πεδίο της ρεαλιστικής πολιτικής. Δεν τους απέμεινε παρά να ταΐσουν καλά τον υψηλό προσκεκλημένο που προώθησε τον πολεμοχαρή αμερικανικό ιμπεριαλισμό και να του κάνουν αέρα. Εμείς τους προτείνουμε να τον στείλουν και στο Πολυτεχνείο, για ν’ ακουστεί κατά τους εορτασμούς της αριστερής παραμύθας μια φράση η οποία θα είχε εν τοις πράγμασι ιστορικό χαρακτήρα: «Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο, σας μιλά ο Μπαράκ Ομπάμα»!
    Πηγή: antepithesi.gr

  21. Όπως βλέπετε με τα μάτια σας, φέτος επιστρατεύτηκαν –από τους «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυους»- ακόμα και οι «προσφυγοπούλες» με τις μαντίλες –αυτές που μια φορά κι έναν καιρό η αριστερά αποκαλούσε «καθυστερημένες»- για το «ηρωικό» Πολυτεχνείο. Προφανώς τις πήγαν εκεί για… μπούγιο, για να καλύψουν την απουσία Ελλήνων και Ελληνίδων, που δεν συγκινούνται πλέον με τα ίδια και ίδια παραμύθια…

    Σβήνει χρόνο με το χρόνο κι αυτός ο μύθος της αριστεράς! Συντρόφια, συλλυπητήρια!

    (ΥΓ): Άιντε και του χρόνου με… μπούργκα!

  22. Μερικά τρανταχτά παραδείγματα: Δαμανάκη, Λαλιώτης, Ανδρουλάκης, Παπουτσής, Τζουμάκας, Λαζαρίδης (σήμερα εξ’ απορρήτων σύμβουλος του Α. Σαμαρά) κ.λπ., ενώ πάμπολλοι εισχώρησαν στα ΜΜΕ και σήμερα είναι πρωτοκλασάτα στελέχη της καθυποτάξεως των Ελλήνων. Τα αποτελέσματά τους, τα είδαμε όλοι. Παρέλαβαν το 1974 μηδενικό εξωτερικό χρέος και μια οικονομία σε έναν πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά ανοδικό καλπασμό αναπτύξεως. Μια χώρα νοικοκυρεμένη, με ευημερούντες πολίτες. Και πως την κατήντησαν; Αφού διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και την καταχρέωσαν στους διεθνείς τοκογλύφους, κι αφού προηγουμένως είχαν φάει ότι μπορούσε να φαγωθεί, μας παρέδωσαν σιδηροδέσμιους στο ΔΝΤ και στους διεθνείς τοκογλύφους. Κι έχουν και το θράσος να ομιλούν για τους «αγώνες» και τα «οράματά» τους, αυτοί ακριβώς που είναι οι μόνοι υπεύθυνοι της δυστυχίας μας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ