ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ 2 φωτιές μέσα σε δύο ώρες σήμερα! Μία στο Μαστιχάρι από καύση ξερών χόρτων & μία στη Μεσαριά (από χρήση εργαλείων σε οικόπεδο)

3
3903

Νέα φωτιά ξέσπασε απόψε το βράδυ (είναι σε εξέλιξη) στην δεξιά πλευρά του επαρχιακού (όπως ανεβαίνουμε πριν το 543) στην Αντιμάχεια . Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση για την κατάσβεσή της με 3 Πυροσβεστικά οχήματα και 8 Πυροσβέστες οι οποίοι είναι σε επιφυλακή.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ (η φωτιά στο Μαστιχάρι)

 

Δύο πυρκαγιές αντιμετώπισε σήμερα το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω.

Η πρώτη πυρκαγιά γύρω στις 4 το απόγευμα ήταν μετά από χρήση εργαλείων ιδιοκτήτη οικοπέδου στη Μεσαριά.

Η δεύτερη γύρω στις 5 και μισή από καύση ξερών χόρτων και κλαδιών στο Μαστιχάρι (κοντά στο Lido).

Xάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά δεν επεκτάθηκε.

Η ΠΥ Κω διενεργεί προανάκριση για τα αίτια και τους υπευθύνους, ενώ υπενθυμίζει στους πολίτες ότι η καύση ξερών χόρτων και κλαδιών καθώς και η χρήση εργαλείων απαγορεύεται χωρίς την άδεια της υπηρεσίας (σύμφωνα με την 9/2000 πυροσβεστική διάταξη και την 4/2012). Οι παραβάτες θα ελέγχονται και θα διώκονται ποινικά (σύμφωνα με το άρθρο 433 του Ποινικού κώδικα).

Και η φωτιά σε οικόπεδο στη Μεσαριά προκαλώντας ζημιές ύψους 2000 ευρώ περίππου (ΦΩΤΟ)

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

    • Σε μια χωρα που δεν εφαρμοζονται οι νομοι και ο καθενας κανει οτι ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ αυτα θα συμβαινουν συνεχως. Γιατι λοιπον να μην καψει τα χορτα ο καθενας και μαζι ολο το χωριο? ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ. Και ενα ΒΑΡΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ