Συγκέντρωση Εργατικού Κέντρου στη Πλ. Ελευθερίας Δευτέρα στις 12:30 μ.μ.

0
146

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Όλοι-Όλες στις κινητοποιήσεις των σωματείων-συλλόγων

την Δευτέρα 15 Γενάρη 2018 ,μέρα ψήφιση του νομοσχεδίου φωτιά

Συμμετέχουμε στην 3ωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 15 Γενάρη 2018 από τις 12:00 μέχρι τις15:00 μ.μ.

Όλοι-Όλες στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου

στη Πλ. Ελευθερίας στις 12:30 μ.μ.

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει άλλο ένα νομοσχέδιο φωτιά για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα στην απόφασή της να κλείσει και την 3η αξιολόγηση.

Στο νομοσχέδιο αυτό εκτός των άλλων προβλέπει νέα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας, αφού ορίζεται ότι για τη λήψη απεργιακής απόφασης απαιτείται Γενική Συνέλευση με απαρτία το 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, ενώ άρει ότι έχει απομείνει για να προστατεύει τα εργατικά σπίτια από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί για λογαριασμό του κεφαλαίου αποκαλύπτοντας όλο και περισσότερο την αποφασιστικότητά της να εκτελέσει και να υπηρετήσει όλες τις απαιτήσεις και εντολές του.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο νόμος που φέρνει η κυβέρνηση, ενισχύει ευθέως την εργοδοσία

Είναι νομοσχέδιο που έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες αντιδραστικές παρεμβάσεις, όπως η αναγνώριση του «λοκ άουτ»

Στην πραγματικότητα, με το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος στα πρωτοβάθμια σωματεία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αρχίζει να «ξηλώνει» συνολικά το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα από την εργατική τάξη.

Για αυτό και η απόφασή της αυτή πρέπει να απαντηθεί οργανωμένα και με αποφασιστικότητα από την εργατική τάξη

Ο αγώνας της Ε.Τ. που δεν ξεκινά σήμερα και δεν τελειώνει αύριο, πρέπει να επιδείξει αντοχή και επιμονή αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι ορέξεις της εργοδοσίας αλλά και η θέληση της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων να συνεχίσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, θα συνεχίσουν την επίθεση των περιορισμών στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση

Είναι πολιτική που στοχεύει να αλυσοδέσει τους εργαζόμενους ,να τους αφαιρέσει το δικαίωμα της συλλογικής δράσης και αγώνα ,αφού ξέρουν –κυβερνώντες και βιομήχανοι-πως τα μέτρα που σήμερα εφαρμόζονται σήμερα , όσο και αυτά που έχουν έτοιμα στα συρτάρια τους και πρόκειται να φέρουν θα κάνουν την ζωή των εργατών ανυπόφορη.

Ξέρουν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια ,όπως το ψέμα της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενών της ότι έρχεται η ανάπτυξη , πλησιάζει η μεταμνημονιακή εποχή και πως το κεφάλαιο θα κάνει πίσω και θα μοιράσει τα κέρδη του με τα θύματά του, τους εργαζόμενους- άνεργους-συνταξιούχους- γυναίκες –αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Το ίδιο ψεύτικες και υποκριτικές είναι οι δημοκρατικές ευαισθησίες της κυβέρνησης-ΣΕΒ και τρόικας πως με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουν την δημοκρατία στα σωματεία και φροντίζουν για την μαζικοποίησή τους.

Μιλάνε για δημοκρατία αυτοί που νομοθέτησαν και επιτρέπουν τις «Ενώσεις Προσώπων» (με πρόσωπα τα διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων, τσιράκια και ρουφιάνους) με μόλις 15% των εργαζομένων να αποφασίζουν την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων που μειώνουν τους μισθούς,αυξάνουν τις ώρες δουλειάς και παραδίνουν το σύνολο των εργαζομένων στη διάθεση των αναγκών της κάθε επιχείρησης.

Είναι αυτοί που κυβερνάνε με το 22% και κοροϊδεύουν το λαό με υποσχέσεις

  • «για κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο»,για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ενώ ενισχύουν τα δουλεμπορικά,

  • για φοροελάφρυνση των αδυνάτων ενώ καταργούν το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ και μονιμοποιούν τον ΕΝΦΙΑ,

  • για προστασία της λαϊκής κατοικίας ενώ άρουν την όποια προστασία της ,

  • ότι δεν θέλουν την καταστολή όταν στέλνουν τα ΜΑΤ στα σπίτια απεργών .

Τα ζητήματα της οργάνωσης της εργατικής τάξης, της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, της μαζικοποίησης των σωματείων, αφορούν αποκλειστικά τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό τους κίνημα, που είναι καιρός να ανασυνταχθεί και να ξεμπερδέψει με τους εργοδοτικούς –κυβερνητικούς συνδικαλιστές .

Το Εργατικό Κέντρο για πολλοστή φορά καταγγέλλει τον προδοτικό τους ρόλο στις ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικάτων,που αποκαλύφθηκε και αυτές τις μέρες. Ήξεραν καλά το περιεχόμενο αυτού του νομοσχεδίου, ξέρουν καλά ποιόν χτυπάει. Παρόλα αυτά,άξιοι του ρόλου τους, αρνήθηκαν να συμφωνήσουν στην κήρυξη Απεργίας που πρότειναν οι ταξικές δυνάμεις, αγνοώντας τις αποφάσεις εκατοντάδων Αβάθμιων σωματείων και σειράς δευτεροβάθμιων οργανώσεων.

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τις αποφάσεις κινητοποιήσεων των σωματείων του. Προκειμένου να συντονίσει τις κινητοποιήσεις με σωματεία δημοσίου και να διευκολύνει την συμμετοχή εργαζομένων της περιοχής

Κηρύσσει 3ωρη στάση Εργασίας την Δευτέρα 15 Γενάρη 2018 από τις 12 έως τις 3μμ

Και καλεί σε συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας στις 12:30 μ.μ.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι μια κατάκτηση για την οποία γενιές και γενιές εργατών έχουν χύσει το αίμα τους. Δεν θα το κάνουμε δώρο στα αφεντικά και στο πολιτικό προσωπικό τους. Το Εργατικό Κέντρο τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό της περιοχής να πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις των σωματείων & συλλόγων του

Να δυναμώσει με την συμμετοχή του την Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και άλλων σωματείων στην Πλ. Ελευθερίας την Δευτέρα 15 Γενάρη στις 12:30.μ.μ.

Την απεργία δεν θα την καταργήσετε ό,τι νόμο κι αν ψηφίσετε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ