Ενημέρωση σχετικά με την κάλυψη του ΓΝ-ΚΥ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» με Ιατρό καρδιολόγο

3
1233

Θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την κάλυψη του ΓΝ-ΚΥ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» με Ιατρό καρδιολόγο»

Το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» στο πλαίσιο της διαφάνειας και της πλήρους ενημέρωσης του κοινού κρίνει σκόπιμο να προβεί στις εξής διευκρινήσεις σχετικά με δημοσίευμα για την κάλυψη με καρδιολόγο:

  1. Από την 1η Οκτωβρίου οπότε και έληξε η σύμβαση του επικουρικού καρδιολόγου ο οποίος δεν θέλησε την παράτασή της μέχρι τέλους του 2018, το νοσοκομείο μας καλύπτεται με καρδιολόγους που έρχονται με μετακίνηση από άλλα νοσοκομεία της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου αλλά και με ιδιώτες καρδιολόγους μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κω.

  2. Επειδή πρόκειται για ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας να υπάρξει κάλυψη και από ιδιώτη καρδιολόγο για ένα σημαντικό μέρος (10 ημέρες) κάθε μήνα για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2017. Το ίδιο έχει ζητηθεί και για το 2018.

  3. Για την κάλυψη με ιδιώτη έπειτα από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον Ιατρικό Σύλλογο Κω υπήρξε ενδιαφέρον από τον ιδιώτη καρδιολόγο κ. Άγγελο Δελαπόρτα.

  4. Ο Ιατρός κ. Άγγελος Δελαπόρτας πέραν των 2 δεκαημέρων (11-20 Νοεμβρίου και 1-10 Δεκεμβρίου) έχει καλύψει σε εθελοντική βάση την λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής και των Επειγόντων περιστατικών για όλα εκείνα τα διαστήματα όπου δεν κατέστη εφικτή η μετακίνηση καρδιολόγων ιατρών ΕΣΥ από την 2η Υ.ΠΕ.

  5. Στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 απεστάλη η ανακοίνωση διορισμού στον 1ο επιτυχόντα της μόνιμης θέσης καρδιολόγου στο βαθμό του Επιμελητή Β’. Η προθεσμία να αποδεχθεί την μόνιμη θέση έληξε στις 4 Δεκεμβρίου 2017.

  6. Έπειτα από την μη προσέλευση του 1ου επιτυχόντα μέσα στις προθεσμίες που προβλέπονται η υπηρεσία μας έχει ξεκινήσει την επικοινωνία με τους επόμενους στην κατάταξη προκειμένου να διερευνηθεί η βούλησή τους. Προς το παρών οι υποψήφιοι των θέσεων 2 έως και 6 έχουν παραιτηθεί λόγω διορισμού τους σε νοσοκομεία της περιοχής τους. Σημειώνουμε ότι υπάρχουν 3 ακόμα υποψήφιοι οι οποίοι ήδη διερευνώνται διαδοχικά όπως προβλέπεται.

  7. Το Νοσοκομείο μας έχει υποβάλει αίτημα για την κάλυψη της θέσης του Διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής γεγονός που θεωρούμε ότι θα αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για τους ενδιαφερόμενους Ιατρούς.

  8. Το νοσοκομείο μας άμεσα είχε ζητήσει έγκριση επικουρικού καρδιολόγου γεγονός που άμεσα ενέκρινε το Υπουργείο Υγείας και έχει ήδη προκηρυχθεί η θέση του επικουρικού καρδιολόγου.

  9. Με έγγραφό μας στα μέσα Οκτωβρίου υποβάλλαμε αίτημα για την παροχή κινήτρων σε επικουρικούς ιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν το ΓΝ-ΚΥ Κω προς τους ΟΤΑ της περιοχής μας (Δήμο και Περιφέρεια). Πιο συγκεκριμένα αυτό έγινε σύμφωνα με το Ν. 4368/2016 άρθρο 43 παραγρ.5 με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα στους Ο.Τ.Α. Α’ & Β’ βαθμού να χορηγούν χρηματικό επίδομα για την κάλυψη των αναγκών σίτισης και στέγασης σε επικουρικούς Ιατρούς.

  10. Μέσω του προγράμματος PHILOS (Β΄ Προκήρυξη) του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητήθηκε επιπλέον μια θέση καρδιολόγου. Τα αποτελέσματα της Προκήρυξης θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

  11. Υπάρχει συνεννόηση με την Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ για την συνεχή μετακίνηση καρδιολόγων μέχρι να ευοδωθούν οι κοινές προσπάθειες για οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος της καρδιολογικής με 3 καρδιολόγους (1 Διευθυντή, 1 Επιμελητή Β’ και 1 Επικουρικό).

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ιατρικό σύλλογο Κω για την διαρκή συνεργασία του και τους ιδιώτες καρδιολόγους του νησιού κ. Ι. Κουτούζη, κ. Π. Συγγελάκη, κ. Ν. Χατζηνικολάου για την συνδρομή τους. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Άγγελο Δελαπόρτα για την σημαντική συνδρομή του στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής και των Επειγόντων Περιστατικών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η …………σαν γραφείο τύπου,δεν έχει όρια.Γιατι δεν βγάζει και συχνές τέτοιες ενημερώσεις για το θέμα των παιδιάτρων???Οεο???Αντι να παραιτηθούν (από το έπιπλο του γραφείου τύπου το περίμενω) κάποιοι με λίγη τσιπα,λόγω έλλειψης βασικών ειδικοτήτων,υλικών, οδηγώνκ.λ.π.,σφυρίζουν αδιάφορα και παράλληλα παρακαλούν και ευχαριστούν ιδιώτες που τα ……….(Εμμέσως)Η αριστερή ιδεολογία,σε όλο της το μεγαλείο!!!

  2. Γιατι δεν διωριζουν τον κ.ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ στην θεση του διευθυντη καρδιολογικου τμηματος του Νοσοκομειου μας΄Εχει υπηρετησει στην θεση αυτη και εδειξε ποσο καλος γιατρος και παμω απ ολα ανθρωπος ειναι.Αραγε στοιχιζει λιγοτερο μια αεροδιακομιδη απο τον μισθο του Δντη Καρδιολογικου΄, ΜΑΙΡΗ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗ.

  3. Γιατι δεν διωριζουν τον κ.ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ στην θεση του διευθυντη καρδιολογικου τμηματος του Νοσοκομειου μας΄Εχει υπηρετησει στην θεση αυτη και εδειξε ποσο καλος γιατρος και παμω απ ολα ανθρωπος ειναι.Αραγε στοιχιζει λιγοτερο μια αεροδιακομιδη απο τον μισθο του Δντη Καρδιολογικου΄,

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ