ΒΙΝΤΕΟ: Το κοπέλι από την Κω που πήρε την λύρα του Βασίλη Σκουλά και μάγεψε τον κόσμο!

2
7545

Δεν είναι άλλο… από τον δικό μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΚΑΚΗ!

Πόσα και πόσα κοπέλια μαθαίνουν την λύρα από νεαρή ηλικία και μεγαλώνουν με αυτή στο χέρι ως οδηγό στην κρητική παράδοση και μουσική!
Παράλληλα με τα πρώτα βήματα στο σχολείο, κρητικόπουλα σε κάθε μεριά του νησιού πιάνουν το δοξάρι και ξεκινούν ένα υπέροχο ταξίδι που για κάποιους ίσως κρατήσει μια ζωή.

Εκείνοι που θα αγαπήσουν περισσότερο την λύρα, θα την έχουν συντροφιά σε χαρές, λύπες και αμέτρητες στιγμές που στα χρόνια του σχολείου ούτε καν μπορούν να φανταστούν…
Ανάμεσα σε αμέτρητα μικρά κοπέλια στην Κρήτη, κάποια είναι αλήθεια πως ξεχωρίζουν για τις ικανότητές τους και την πιο ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσουν με την λύρα πριν καν μπουν στην εφηβεία. Ένα από αυτά είναι δίχως αμφιβολία ο μικρός Παναγιώτης στον οποίο έδωσε την λύρα του ο μεγάλος Βασίλης Σκουλάς κατά την διάρκεια συναυλίας στη Κω. Εκείνος αν και προφανώς αγχωμένος, δεν δίστασε στιγμή και με καμάρι έπαιξε άψογη λύρα μπροστά στο κοινό που ήταν συγκεντρωμένο στις εξέδρες!

Καμαρώστε τον μικρό Παναγιώτη να παίζει λύρα στο βίντεο που ανέβασε η σελίδα Η Κρήτη Είναι Μόνο Μία:

(αναδημοσιεύεσεις από: daynight.gr, neoiorizontes.gr, espressonews.gr)

Δείτε τώρα και τον Βασίλη Σκουλά αμούστακο παιδί με τη λύρα σε ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ του 1960 μαζί με Γιάννη Δερμιτζάκη, Νίκο Ξυλούρη, Αβυσσινό κ.α. να τραγουδάει στον τάφο του Καζαντζάκη, στο 2:50 λεπτό)

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν θα ξεχάσω που πριν σχεδόν 3 χρόνια (Φεβρουάριο 2015 ) πήγαμε με γκρουπ από την Κω 5 ημέρες στην Κρήτη , και την 4η ημέρα (23/02/2015) πήγαμε στο κέντρο του Βασίλη Σκουλά !! Όλη την ώρα ήταν η τρίχα ‘κάγκελο’ που ακούγαμε την φωνή του !!

    Ευχαριστώ τον συνοδό Βασίλη Παπαγεωργίου και το πρακτορείο Enjoy Travel για την εκδρομή .

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=361585414035767&set=a.363537977173844

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ