ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με χαμόγελα & συγκίνηση η εκδήλωση προς τιμήν των αριστευσάντων των Ιατρικών σχολών από Ιατρικό Σύλλογο Κω – ΠΙΣ στο κτήμα Τριανταφυλλοπούλου

0
7097
Συνεργάτης aegeanews.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στο νησί του πατέρα της ιατρικής, Ιπποκράτη, η Ορκωμοσία των αριστευσάντων αποφοίτων των Ιατρικών σχολών, με πρωτοβουλία του Ιατρικού συλλόγου Κω, έχοντας την στήριξη και την αποδοχή του Πανελληνίου Ιατρικού συλλόγου και του Προέδρου του Μ. Βλασταράκου υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω.

Σε αυτό το πλαίσιο μία πολύ όμορφη, από όλες τις απόψεις, βραδιά, με βασικό στοιχείο τα χαμόγελα και την φρεσκάδα των αριστούχων πτυχιούχων των ιατρικών σχολών, των πρυτάνεων, των μελών του Πανελληνίου και των λοιπών εκπροσώπων ιατρικών συλλόγων από πολλές πόλεις διοργανώθηκε απόψε από τον ιατρικό σύλλογο Κω προς τιμήν όλων όσων βρέθηκαν στο νησί μας για την αυριανή μεγάλης σημασίας εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ασκληπείο, με κορυφαία στιγμή την Απαγγελία του Ιπποκρατικού Όρκου για τους νέους αριστεύσαντες ιατρούς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον εκπληκτικό χώρο του κτήματος Τριανταφυλλοπούλλου, κάτω από ένα υπέροχο έναστρο καλοκαιρινό -παρότι μπήκαμε στο φθινόπωρο- ουρανό, με τα πειράγματα, το κέφι και την ηρεμία που ταίριαζε σε μία τόσο όμορφη βραδι.

Ο ιατρικός σύλλογος Κω με την Πρόεδρό του Μαρία Φρατζάκη και τα λοιπά μέλη του Διοικητικού συμβουλίου, απένειμε στους πτυχιούχους νέους ιατρούς καθώς και στους πρυτάνεις των ιατρικών σχολών αναμνηστικά με τη ράβδο του Ασκληπιού, συνοδευόμενα από εκδόσεις του Επαρχείου και του Δήμου Κω, με την ευχή για καλή σταδιοδρομία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επιπλέον: ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Αρ. Παυλίδης και πολλοί εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου της χώρας μας.

Οι επτά Αριστεύσαντες των επτά Ιατρικών σχολών της χώρας είναι οι:

Δήμητρα Βαρδαλάκη από το Εθνικό Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Ιωάννης Λιάμπας από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης

Μαρία Νησωτάκη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αικατερίνη Μπίνη από το Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης

Δήμητρα Δήμου από το Παν/μιο Ιωαννίνων

Νικόλαος Δημήτριος Πάτζαρης από το Παν/μιο Πατρών

& Μυρτώ Παληκούτα Δεπασκουάλε από το Παν/μιο Θεσσαλίας

Ένωση Κώων Αθηνών: Χαιρετισμός για την Τελετή βράβευσης πρωτευσάντων Αποφοίτων Ιατρικών Σχολών 2017 – Τελετή Ιπποκρατικού όρκου

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Κώων Αθηνών «ο Ιπποκράτης», θα ήθελα να συγχαρώ τον Ιατρικό Σύλλογο Κω, καθώς σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω, τιμούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τους πρωτεύσαντες Αποφοίτους των Ιατρικών Σχολών της Χώρας για το 2017.

Ο Ιπποκράτης ο Κώος, ο Πατέρας της Ιατρικής, αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία για όλους εμάς με καταγωγή από το νησί της Κω και μια τέτοια πρωτοβουλία μας προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και χαρά.

Ο Ιπποκρατικός όρκος, ως μνημείο ιστορικής σημασίας και με το ανθρωπιστικό πνεύμα, που τον διαπνέει, διαφυλάττει, μέσα στους αιώνες, την αξία της ηθικής με την πρόοδο της γνώσης.

Η φετινή τελετή αναβίωσης του Ιπποκρατικού όρκου συνδυάζεται με την αναγνώριση της αριστείας, της οποίας οι ρίζες βρίσκονται στα αρχαία χρόνια. Η αριστεία είναι συνυφασμένη με τη διαρκή προσπάθεια για εξέλιξη και πρόοδο και η διάκριση, προκύπτει ως ανταμοιβή ενός συστηματικού, προσωπικού και απαιτητικού αγώνα. Η αριστεία οφείλει να είναι στάση ζωής και να αποτελεί κίνητρο για όλους μας.

Σε όλους τους Αποφοίτους, εύχομαι από καρδιάς, καλή σταδιοδρομία και «η ατομική-προσωπική τους» αριστεία να αποτελέσει ένα ακόμα λιθαράκι ελπίδας στην «συλλογική» αριστεία, που χρειάζεται ο τόπος μας, για να μπορέσουμε να βγούμε από την παρατεταμένη κρίση οικονομικών και αξιών, που όλοι βιώνουμε.

Με εκτίμηση,

Νινέττα Ν. Μανούση

Πρόεδρος Ένωσης Κώων Αθηνών

«Ο Ιπποκράτης»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ