Η. Καματερός: περιοδεία σε Λέρο και Πάτμο. Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε όφελος του λαού

0
846

Η. Καματερός: περιοδεία σε Λέρο και Πάτμο.

Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε όφελος του Δωδεκανησιακού λαού για «δίκαιη ανάπτυξη».

 

Στην περιοδεία κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, σε Λέρο και Πάτμο, συμμετείχε ο βουλευτής Ηλίας Καματερός.

Στο πλαίσιο της περιοδείας ο συμπατριώτης μας Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός εγκαινίασε το έργο αφαλάτωσης στην Πάτμο. Ένα έργο πνοής που δίνει οριστική λύση στην υδροδότηση του νησιού.

Ο Ηλίας Καματερός, τοποθετήθηκε στο ζήτημα των δασικών χαρτών, που απασχολεί τους τελευταίους μήνες τους κατοίκους της Πάτμου, και πρότεινε την οργάνωση σύσκεψης με την συμμετοχή στελεχών του αρμόδιου Υπουργείου ώστε να συζητηθούν διεξοδικά οι τελευταίες τροποποιήσεις του υπουργείου, που καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των ζητημάτων που δημιουργήθηκαν.

Στη Λέρο, σε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων του νησιού, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός ανέπτυξαν το κυβερνητικό πρόγραμμα για τη νησιωτικότητα αλλά και τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Λέρου.

Ιδιαίτερα, στο μείζον ζήτημα της νησιωτικότητας, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, αναφερόμενος σε σχετική πρόταση του Ηλία Καματερού, τόνισε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα προετοιμάζεται διαυπουργική σύσκεψη προκειμένου να εκτιμηθεί η πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου στο πλαίσιο της νησιωτικότητας.

Την ευθύνη προετοιμασίας της σύσκεψης έχει αναλάβει ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Πέραν όλων όσα συζητήθηκαν, έμφαση δόθηκε στην πρόταση του Ηλία Καματερού για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στα νησιά μας σε όφελος του Δωδεκανησιακού λαού.

Η πρόταση κινείται σε τρείς άξονες και αφορά σε:

  1. Παραχώρηση ακινήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  2. Αξιοποίηση μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), και
  3. Παραχώρηση χρήσης (όχι ιδιοκτησίας) σε ιδιώτες, με προτιμησιακό δικαίωμα σε συνεργασίες πολιτών.

Στόχος η αναπτυξιακή συμβολή της κοινής – δημόσιας περιουσίας του Δωδεκανησιακού λαού στην τοπική ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή. Για αντιστροφή του άναρχου μοντέλου που εφαρμόζεται ως σήμερα και ωφελεί τους λίγους. Για δίκαιη ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ