Καύσωνας: Νέες προβλέψεις από μετεωρολόγους – Στο κόκκινο ο υδράργυρος!

0
1814

Πιο ισχυρό αναμένεται να είναι το κύμα του καύσωνα σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού πολλές περιφέρειες…

Πιο ισχυρό αναμένεται να είναι το κύμα του καύσωνα στη Λάρισα από σήμερα έως και το Σάββατο, με τον μετεωρολογικό σταθμό του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας να προβλέπει για την πόλη υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν σήμερα τους 41οC και αύριο Παρασκευή τους 43οC. Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό, πτώση της θερμοκρασίας και εξομάλυνση του προβλήματος αναμένονται από το βράδυ της Κυριακής με την ενίσχυση των βοριάδων τη Δευτέρα. Σημειώνεται πάντως πως και χθες, Τετάρτη, η θερμοκρασία στη Λάρισα έφτασε 40οC κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική κυρίως της μεσημεριανές ώρες.

Για σήμερα κι έως την Κυριακή, οι υπηρεσίες του δήμου Λάρισας, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα με τη λειτουργία των κλιματιζόμενων αιθουσών στα δύο ΚΑΠΗ της Λάρισας,(Γ΄ΚΑΠΗ – Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου, Ε΄ΚΑΠΗ – Κάρλας και Λαζαρίδη) και τις αίθουσες στις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας.

Η κατάσταση στον Βόλο

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο δήμος Βόλου, ενόψει του καύσωνα που αναμένεται, για την προστασία των δημοτών αλλά και των επισκεπτών.  Οι θερμοκρασίες αναμένεται να φθάσουν στον Βόλο έως και τους 41-42 βαθμούς. Το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου λειτουργεί ήδη σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι διαθέσιμος ο κλιματιζόμενος χώρος της πρώην Νομαρχίας Μαγνησίας από τις 10 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

Ο δήμος Βόλου διαθέτει, έως και την Κυριακή, προς φιλοξενία τους χώρους: Το ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, από τις 7 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ. Το Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων (Αραχώβης 1 και Μπότσαρη) από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Το Κοινωνικό Κέντρο Νεάπολης (Φιλικής Εταιρείας και Σκουφά), από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Στη Νέα Ιωνία το παλιό Δημαρχείο, , από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Εάν το κύμα καύσωνα συνεχιστεί και μετά την Κυριακή θα υπάρξει παράταση των έκτακτων μέτρων.

Σε κόκκινο συναγερμό για τον καύσωνα

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι δήμοι της περιοχής, μπροστά στις πρωτοφανείς θερμοκρασίες οι οποίες σημειώθηκαν τη χθεσινή μέρα, και αναμένονται σήμερα και αύριο. Το θερμόμετρο, σε περιοχές της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα, τη χθεσινή μέρα ξεπέρασε τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ Περιφέρεια και δήμοι προχώρησαν σε έκτακτα μέτρα.

Στον δήμο της Λαμίας γίνεται με εντατικούς ρυθμούς η αποκομιδή των απορριμμάτων, από τη στιγμή που οι συμβασιούχοι σταμάτησαν χθες την απεργία τους. Σύμφωνα με ανακοινώσεις από τον δήμο Λαμιέων οι χώροι που διαθέτουν κλιματιστικά θα παραμείνουν ανοιχτοί σήμερα, αλλά και τα επόμενα 24ωρα ως καταφύγιο για όσους έχουν ανάγκη. Το ίδιο και το διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο κέντρο της πόλης.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν αυξήσει κατά πολύ τους κινδύνους της πυρκαγιάς. Ήδη σε ετοιμότητα λίγων λεπτών είναι, από χθες το πρωί, το κλιμάκιο αεροπυρόσβεσης που βρίσκεται με δύο αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Λαμίας έτσι ώστε να παρέμβουν άμεσα σε οτιδήποτε προκύψει. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο «οι περισσότερο υψηλές θερμοκρασίες παρατηρούνται στα νότια της Φθιώτιδας και στα όρια με την Βοιωτία». Όπως ο ίδιος σημειώνει «τα τελευταία 24άωρα πληθαίνουν οι περιπολίες, ιδιαίτερα για τις πυρκαγιές, πράγμα το οποίο θα συνεχιστεί».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT.GR

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΩ:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ