Καταδικάστηκε 86χρονος βοσκός γιατί έριξε φόλες σε σκυλιά (18μήνες φυλάκιση και 7.000 ευρώ…)

0
3076

Βαρύς έπεσε ο «πέλεκυς» της δικαιοσύνης για 86χρονο βοσκό ο οποίος κρίθηκε ένοχος χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για το θάνατο σκυλιών με φόλες!

Η σύλληψη του 86χρονου βοσκού είχε γίνει πριν από τρία χρόνια από προσωπικό της θηροφυλακής σε συνεργασία με επίλεκτα στελέχη του Δασονομείου Γενναδίου και είχε ως αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώων συντροφιάς κατ’ εξακολούθηση. Η δίκη έγινε χθες και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου επέβαλλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 7.000 ευρώ στον 86χρονο κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όλα ξεκίνησαν στις 2 Φεβρουαρίου 2014  οπότε και σε περιοχή της Νότιας Ρόδου εντοπίστηκαν γύρω από περιφραγμένη περιοχή που διατηρεί ο 86χρονος και βόσκει τα πρόβατα του, τεμάχια νωπού κρέατος (εντόσθια – συκώτι) εμποτισμένα με παρασιτοκτόνο φάρμακο (φόλα). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τις φόλες τις είχε τοποθετήσει ο  86χρονος προκειμένου να δηλητηριάσει άγρια ζώα αλλά και κυνηγόσκυλα. Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής ήταν όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, να δηλητηριαστούν και να βρουν τραγικό θάνατο τρία κυνηγετικά σκυλιά ημεδαπού.

Επίσης στις 5 Οκτωβρίου 2013 ο 86χρονος κατηγορείται ότι είχε τοποθετήσει στο ίδιο σημείο και άλλα κομμάτια κρέατος εμποτισμένα με δηλητήριο, τα οποία κατανάλωσε κυνηγετικός σκύλος και άλλου συμπολίτη μας ο οποίος και θανατώθηκε.
Σημειώνεται πως ο 86χρονος φέρεται να είχε βάλει φόλες στην ίδια περιοχή και άλλα χρονικά διαστήματα το 2013 και το 2014.

Συνήγορος υπεράσπισης του 86χρονου παραστάθηκε ο κ. Δήμος Μουτάφης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ