Ομόφωνα αθώος ο Μ. Κορδίνας – Καθώς και ο πρώην ταμίας του δήμου

0
1104

Ομόφωνα αθώοι κηρύχθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων, ο πρώην δήμαρχος Πεταλούδων Μιχάλης Κορδίνας και ο πρώην ταμίας και διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών του ίδιου δήμου, οι οποίοι κατηγορούνταν για την υπόθεση που αφορά την ανάληψη ποσού 300.000 ευρώ από λογαριασμό του πρώην δήμου Πεταλούδων και τη μη καταβολή εισφορών από τον ίδιο δήμο ύψους 372.000 ευρώ.

Σημαντικό στοιχείο που συνετέλεσε στην εξέλιξη αυτή, ήταν το έγγραφο της τράπεζας (Εμπορική) που προσκομίστηκε στο δικαστήριο με την κίνηση του λογαριασμού, όπου και φαίνεται πως το ποσό των 300.000 ευρώ μετακινήθηκε σε άλλο λογαριασμό όψεως του δήμου και δεν έγινε ανάληψη.
Το έγγραφο αυτό δόθηκε από την τράπεζα, μετά από δικαστικές αποφάσεις και εισαγγελική διαταγή.
Αυτό άλλωστε κατέθεσε κατά την ακροαματική διαδικασία και πρώην διευθυντής της ίδιας τράπεζας, ο οποίος και δήλωσε ότι από τα αποδεικτικά στοιχεία προκύπτει ότι τα χρήματα απλώς «άλλαξαν» λογαριασμό.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως δεν προέκυψε επιβάρυνση του δήμου, όπως επίσης και πως δεν υπήρξε ωφέλεια συγκεκριμένων προσώπων, οι κατηγορούμενοι – είπε χαρακτηριστικά- δεν έβαλαν χρήματα στη τσέπη τους για αυτό και ζήτησε από το δικαστήριο την απαλλαγή των κατηγορουμένων τόσο για το αδίκημα της απιστίας όσο και για αυτό της υπεξαίρεσης.
Με την πρόταση του κ. εισαγγελέα συντάχθηκε το δικαστήριο το οποίο ομόφωνα έκρινε αθώους τον πρώην δήμαρχο Πεταλουδών Μιχάλη Κορδίνα και τον πρώην ταμία και διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών του ίδιου δήμου.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Νίκος Γιαννάς και Αναστάσιος Διάκος.

«Κλέφτης δεν ήμουνα,ούτε είμαι»!
Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου ο πρώην δήμαρχος Πεταλουδών Μιχάλης Κορδίνας ερωτηθείς από τη «Ροδιακή» για το πώς αισθάνεται δήλωσε τα εξής:
«Δικαιωμένος! Και θέλω να ευχαριστήσω τη δικαιοσύνη και τους συνηγόρους μου και τον κ. Γιαννά και τον κ. Κιουρτζή και τον Τάσο Διάκο που με παραδίδουν «λευκό» στην κοινωνία.
Διότι μία επταετία έχω πράγματι ταλαιπωρηθεί και έχει δοθεί μία εσφαλμένη εντύπωση στον κόσμο, δεν έχω μιλήσει ποτέ, περίμενα αυτή τη μέρα, να τελειώσει αυτή η διαδικασία και ειλικρινά αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος και δικαιωμένος και θέλω ξανά να τονίσω όπως είπα και στο δικαστήριο ότι, είμαι πολύ υπερήφανος για το δήμο μου και για το έργο το οποίο έχει επιτελέσει επί 12 χρόνια!

Όλα αυτά, οι κατηγορίες, κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος σήμερα! Πιστεύω ότι «τα βάσανα είναι δανεικά, στο τέλος ο καλός νικά» που έχει πει ο Χατζής, σήμερα βρίσκει δικαίωση»!
Ο κ. Κορδίνας ερωτηθείς και για τις άλλες υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη αν είναι το ίδιο αισιόδοξος για την έκβαση τους απάντησε:
«Καμία υπόθεση μέχρι σήμερα δεν με βάφτιζε «κλέφτη»! Το να μην πλήρωσα κάποια ασφαλιστικά ταμεία ή οτιδήποτε τέτοιας κατηγορίας, πιστεύω ότι όλοι οι δήμοι έχουν τέτοιου είδους παραπτώματα, αλλά εκείνο το οποίο η κοινωνία απεχθάνεται είναι η κλεψιά! Και κλέφτης δεν ήμουνα ούτε είμαι και σήμερα αποδείχτηκε αυτό»!

Δηλώσεις συνηγόρων
Την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της δίκης εξέφρασαν μιλώντας στη «Ροδιακή» και οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην δημάρχου και του πρώην ταμία του Δήμου Πεταλούδων.

Στέλιος Κιουρτζής
«Σήμερα η Ελληνική δικαιοσύνη πραγματικά απέδειξε ότι είναι ισχυρή. Μετά το πέρας μίας πολύωρης ακροαματικής διαδικασίας, με μία λεπτομερή θα έλεγα εξέταση όλων των μαρτυρικών καταθέσεων και όλων των εγγράφων που τέθησαν υπόψη του δικαστηρίου, ομόφωνα το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων απεφάνθη ότι ο πρώην δήμαρχος Πεταλούδων κ. Κορδίνας είναι αθώος.

Να επισημάνω ότι απαλλαχτική ήταν και η πρόταση του αξιοτίμου κυρίου εισαγγελέως της έδρας και αυτό το οποίο εμείς εξ’ αρχής υποστηρίζαμε ότι χρήματα του πρώην δήμου Πεταλούδων δεν έχει καταχραστεί ο κ. Κορδίνας, το αποδείξαμε με έγγραφα δημόσια τα οποία περιήλθαν στην κατοχή μας, κατόπιν πληθώρας αιτημάτων που υποβάλλαμε μέσω των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών και προσκομίστηκαν σήμερα στο δικαστήριο και τα οποία απέδειξαν ότι δεν υπεξαιρέθηκε ούτε ένα λεπτό του ευρώ από τα χρήματα του πρώην δήμου Πεταλούδων! Πολύ δε περισσότερο ότι τόσο ο πρώην δήμαρχος όσο και ο πρώην ταμίας, εξετέλεσαν στο μέτρο του δυνατού και με βάση τις επικρατούσες συνθήκες, στο ακέραιο το καθήκον τους.

Για αυτό το λόγο, αυτή τη στιγμή αποδίδονται «λευκοί» στην κοινωνία και δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο το οποίο να μπορεί να συνηγορήσει σε κάτι διαφορετικό».

Αναστάσιος Διάκος
«Είμαι χαρούμενος γιατί σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέδωσε ουσιαστική δικαιοσύνη και έβαλε οριστικό τέλος στην υπέρμετρη ταλαιπωρία και τον άδικο εξευτελισμό του πελάτη μου, του πρώην ταμία, ο οποίος από την άδικη σε βάρος του άσκηση της ποινικής δίωξης, είδε την επαγγελματική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή να ανατρέπεται και μάλιστα προφυλακίστηκε. Με την κήρυξη της αθω;oτητας σήμερα, η δικαιοσύνη απέδειξε ότι δεν μισεί και δεν εκδικείται διότι υπήρχαν ατράνταχτα στοιχεία ότι δεν στοιχειοθετούνταν τα εγκλήματα της υπεξαίρεσης και της απιστίας, αφού με το γραμμάτιο της τράπεζας αποδείχτηκε περίτρανα ότι είχε γίνει συμψηφιστικό γεγονός που αποδεικνύει ότι κανείς δεν πήρε τα χρήματα και αυτά μπήκαν σε άλλο λογαριασμό και ότι προώθησαν ανάγκες του τότε δήμου. Συν τοις άλλοις οφείλω να εξάρω και του κ. εισαγγελέα τη δήλωση ο οποίος ήταν απόλυτος και αθωωτικός και μάλιστα με επιχειρήματα μας αφόπλισε ως συνηγόρους».

Νίκος Γιαννάς
«Από την αρχή αντιλήφθηκα την κρισιμότητα του τραπεζικού εντάλματος πληρωμής, για το οποίο καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια και με τη βοήθεια και της Εισαγγελίας Εφετών καταφέραμε να περιέλθει στα χέρια μας το οποίο και αποδείκνυε περίτρανα την αβασιμότητα της κατηγορίας και την εσφαλμένη κρίση του επιθεωρητή.
Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της δίκης. Η αλήθεια με επιμονή και επιμονή βγαίνει πάντα στο φως».

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έγινε στις διωκτικές αρχές και αφορούσε την χρονική περίοδο 1999 έως 2005. Ακολούθησε η έκθεση του Οικονομικού Επιθεωρητή Κρήτης κ. Θεόδωρου Τζούλια η οποία καταλόγιζε ευθύνες και για τις δύο αυτές περιπτώσεις, δηλαδή την ανάληψη ποσού 300.000 ευρώ από λογαριασμό του πρώην δήμου Πεταλούδων και τη μη καταβολή εισφορών από τον ίδιο δήμο ύψους 372.000 ευρώ, τόσο στον πρώην δήμαρχο Πεταλούδων Μιχάλη Κορδίνα όσο και στον διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών του ίδιου δήμου.

ΠΗΓΗrodiaki.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ