Ρόδος: Αναζητούσαν άλλον και τον έκαναν «μαύρο» στο ξύλο!

0
1045

Με την υπόθεση ξυλοδαρμού 21χρονου πριν από τρία χρόνια επί της Ρόδου – Λίνδου στην οποία κατηγορούνταν 4 άτομα, δύο εκ των οποίων κρίθηκαν ένοχα, ασχολήθηκε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του δικαστηρίου βρέθηκαν δύο αδέλφια ηλικίας 21 και 19 ετών, ένας ακόμη 21χρονος καθώς και ένας 20χρονος οι οποίοι κατηγορούνταν ότι στις 2 Μαρτίου 2014 σε βενζινάδικο που βρίσκεται πριν από τ’ Αφάντου εντόπισαν τον 21χρονο παθόντα και τον χτύπησαν με αποτέλεσμα να προκληθεί ο τραυματισμός του για τον οποίο νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, ενώ κατέστη και ανάπηρος σε ποσοστό 50% σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Μάλιστα στη δικογραφία αναφέρεται πως οι δύο από τους τέσσερις δράστες ήταν αθλητές πυγμάχοι.
Κατά την ακροαματική διαδικασία οι συνήγοροι υπεράσπισης κ.κ. Γιάννης Φλεβάρης και Μανώλης Κουτσούκος επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι ο τραυματισμός του 21χρονου προήλθε από τη πτώση που είχε στη συνέχεια από το μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαινε και το χτύπημα που είχε στο κράσπεδο, όπως τόνισαν επικαλούμενοι τα όσα αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του ο 21χρονος.

Οι συνήγοροι είπαν επίσης ότι πρόκειται για απλή σωματική βλάβη, κατηγορία η οποία έχει παύσει με το νέο νόμο.

Ο 21χρονος πάντως καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου δήλωσε πως δέχτηκε επίθεση στα ξαφνικά και χωρίς να γνωρίζει τους κατηγορουμένους οι οποίοι φέρονται να αναζητούσαν κάποιον άλλον και απλώς τον μπέρδεψαν.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχα τα δύο αδέλφια για την κατηγορία του ξυλοδαρμού και επέβαλε στον 21χρονο φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή και στον 19χρονο αδελφό του, ο οποίος ήταν ανήλικος όταν έγινε η πράξη, 250 ώρες κοινοφελούς εργασίας στο Δήμο Ρόδου για δύο χρόνια ενώ του επιδίκασε και χρηματική αποζημίωση 3000 ευρώ.

Σε ότι αφορά τους άλλους δύο κατηγορούμενους, έπαυσαν οι ποινικές διώξεις με το νέο νόμο. Τα δύο αδέλφια άσκησαν έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.
Στο δικαστήριο για λογαριασμό του 21χρονου παθόντα παρέστησαν ως πολιτική αγωγή οι κ.κ. Χαρούλα Ματσίγκου και Ειρήνη Βενιού.

ΠΗΓΗrodiaki.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ