Εκδικάστηκε στο μονομελές Πρωτοδικείο Κω η αγωγή του Δημήτρη Διακομιχάλη κατά Νικολάου Κρούσκου

0
2054

Εκδικάστηκε χθες Τετάρτη 24 Μαίου 2017 ενώπιον του  Μονομελούς  Πρωτοδικείου Κω (μεταβατική έδρα Καλύμνου)  η αγωγή που είχε καταθέσει πριν 4 χρόνια περίπου ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης κατά του εργολάβου  Νικολάου Κρούσκου.

Η αγωγή αφορούσε στη διάπραξη του  αδικήματος  της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου.

Συγκεκριμένα ο εργολάβος Νικόλαος  Κρούσκος σε τηλεοπτική του εμφάνιση  στις 24/4/2013  στο τοπικό κανάλι «ΑΙΓΑΙΟ TV» και στην απογευματινή εκπομπή «ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ» την οποία παρουσίαζε  ο  δημοσιογράφος  Μάμας Χαραμαντάς επιτέθηκε λεκτικά κατά του Δημήτρη Διακομιχάλη  με έναν αήθη τρόπο, χρησιμοποιώντας υβριστικούς  και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και απειλές εναντίον του .

Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων είπε :

  1. Η όποια προσπάθεια της πλευράς Διακομιχάλη – Τάτση να απαξιώσει τον κ. Λούρμα, εμένα ξέρετε σε τι μου δίνει να καταλάβω πως προσομοιάζει; Είναι δυνατό κ. Χαραμαντά ο αϊτός που πετά ψηλά να φοβηθεί κάποια βόδια που είναι στο μαντρί και κουτουλά το ένα το άλλο . Δεν είναι δυνατό. Η κατάσταση που εγώ βλέπω βλέποντας τις αντιδράσεις των καταγγελλόντων μου θυμίζουν αυτή ακριβώς την εικόνα. Κάποια βόδια κουτουλάνε στο μαντρί πατώντας τα ίδια τα περιττώματα τους
  2.  Είναι λίγος, αυθάδης, αλλά είναι και επικίνδυνος για την Εταιρεία μου. Έχει σταθεί ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος απέναντι στην Εταιρεία μου και κανένας τέτοιος κίνδυνος δεν θα αφήσω να την βλάψει.
  3. Δυσκολεύομαι να τον πω Δήμαρχο. Είναι ένας άνθρωπος που βρέθηκε εκμεταλλευόμενος συγκυρίες, που βρέθηκε πατώντας σε πτώματα ανθρώπων, πατώντας σε υπολήψεις.
  4. 0 άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος για την εταιρεία μου, όταν ακόμα και τώρα 3 χρόνια μετά δεν κάθεται στα αυγά του για το θέμα του σκανδάλου του ΧΥΤΑ και επικαλείται δικαίωση. Τώρα νέα πραγματογνωμοσύνη. Ο άνθρωπος επιτίθεται σφόδρα απέναντι στην εταιρεία μου ακατάπαυστα. Θα μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή.

Παραθέτουμε αυτούσια τα επίμαχα σημεία των όσων είπε ο Νικόλαος Κρούσκος στο Μάμα Χαραμαντά ,αλλά και την προσπάθεια του δημοσιογράφου με παρεμβάσεις και διακοπές να τον επαναφέρει στην τάξη,

απόσπασμα

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Φοβάστε ότι θα μπείτε σε νέες περιπέτειες;

Ν .ΚΡΟΥΣΚΟΣ: Εμείς;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι αδελφοί Κρούσκου και η 3Κ,δηλαδή να ανακαλύψουν οι 2 πραγματογνώμονες, κάτι που δεν ανακάλυψε ο κ. Λούρμας;

Ν. ΚΡΟΥΣΚΟΣ: Εμείς  κ. Χαραμαντά πρέπει να κάνουμε σαφές το βασικό. Το πόρισμα του ΣΕΔΕ και όχι του κ. Λούρμα ,όπως εύστοχα ο συνήγορος της Εταιρίας παρατήρησε στην εκπομπή σας, είναι πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι είναι τομές ρωτά ο κόσμος;

Ν. ΚΡΟΥΣΚΟΣ: Θα σας εξηγήσω κ. Χαραμαντά .Εξηγούσα απλά ότι το όποιο πόρισμα με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου 2010 είναι του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων με υπογραφή του Εποπτικού Συμβουλίου. Η όποια προσπάθεια της πλευράς Διακομιχάλη – Τάτση να απαξιώσει τον κ. Λούρμα, εμένα ξέρετε σε τι μου δίνει να καταλάβω πως προσομοιάζει; Είναι δυνατό κ. Χαραμαντά ο αϊτός που πετά ψηλά να φοβηθεί κάποια βόδια που είναι στο μαντρί και κουτουλά το ένα το άλλο. Δεν είναι δυνατό. Η κατάσταση που εγώ βλέπω βλέποντας τις αντιδράσεις των καταγγελλόντων μου θυμίζουν αυτή ακριβώς την εικόνα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να τώρα αυτή τη στιγμή δεν γίνεστε απαξιωτικός προς τους συναδέλφους σας;

Ν. ΚΡΟΥΣΚΟΣ: Κάποια βόδια κ. Χαραμαντά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: (διακόπτοντας) Εγώ επιμένω δεν είναι.

Ν. ΚΡΟΥΣΚΟΣ: Κάποια βόδια κουτουλάνε στο μαντρί πατώντας τα ίδια τα περιττώματα τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ θα σταθώ…

Ν. ΚΡΟΥΣΚΟΣ: Ο αϊτός που είναι ψηλά δεν έχει σε τίποτα να τους φοβηθεί.

 

απόσπασμα

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ένα άλλο ερώτημα που πλανάται και στους διαδρόμους του Δήμου αλλά και εγώ το εισπράττω. Σε όλους τους διαγωνισμούς του Δήμου είτε είναι τεχνικά έργα, είτε είναι προμήθειες υλικών (χαρτιά, μελάνια, το ένα το άλλο, χημικά του κολυμβητηρίου) μπροστά η 3Κ τους οποίους θα έλεγα, με ένα τρόπο περίεργο τους κερδίζετε, όχι ότι είστε περίεργοι αλλά με έναν τρόπο κερδίζετε, κερδίζετε, κερδίζετε, κερδίζετε, κερδίζετε αυτούς τους μικρούς διαγωνισμούς και σας ρωτώ αυτό το πράγμα δεν είναι λίγο προκλητικό; Δηλαδή να αφήνετε να ανασάνει η κοινωνία. Και να πάει και άλλος μικροεπιχειρηματίας να πάρει τα μελάνια, να πάρει. Αυτό είναι το σκεπτικό του ερωτήματος.

Ν. ΚΡΟΥΣΚΟΣ: Ναι κατάλαβα, κατάλαβα. Ας πρόσεχε ο Δήμαρχος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάλι ο Δήμαρχος;

Ν. ΚΡΟΥΣΚΟΣ: Ας πρόσεχε ο Δήμαρχος, δημοσίως δήλωσε ότι όσο είμαι εγώ Δήμαρχος ,η Εταιρεία μου τον κώλο της να χτυπά κάτω έργο δεν θα πάρει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι το είπε νομίζω για το λιμενικό έργο.

Ν. ΚΡΟΥΣΚΟΣ: Μόνο γι’ αυτό; Εγώ δεν κατάλαβα έτσι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτός είναι ο λόγος;

Ν. ΚΡΟΥΣΚΟΣ: Όποιος τολμά επί χρόνια να χρησιμοποιεί την εταιρεία, τα μέλη της και το όνομα της δυσφημίζοντας την, θα μετανιώσει την ώρα και την στιγμή. Λυπάμαι που έρχομαι αντιμέτωπος ως ανταγωνιστής με άλλους επαγγελματίες της Καλύμνου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το κάνετε μόνο για το λόγο αυτό;

Ν. ΚΡΟΥΣΚΟΣ: Για να αποδείξω στο μέτριο που έχω απέναντι μου ότι και λίγος είναι και αυθάδης είναι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μην είστε σκληρός.

Ν. ΚΡΟΥΣΚΟΣ: Είναι λίγος, αυθάδης, αλλά είναι και επικίνδυνος για την Εταιρεία μου Έχει σταθεί ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος απέναντι στην Εταιρεία μου και κανένας τέτοιος κίνδυνος δεν θα αφήσω να την βλάψει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιλάτε για τον Δήμαρχο;

Ν. ΚΡΟΥΣΚΟΣ: Δυσκολεύομαι να τον πω Δήμαρχο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα είναι ο Δήμαρχος αιρετός.

Ν. ΚΡΟΥΣΚΟΣ: Δυσκολεύομαι να τον πω Δήμαρχο. Είναι ένας άνθρωπος που βρέθηκε εκμεταλλευόμενος συγκυρίες, που βρέθηκε πατώντας σε πτώματα ανθρώπων, πατώντας σε υπολήψεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε πολύ σκληρός.

Ν. ΚΡΟΥΣΚΟΣ: Αυτή είναι η αλήθεια. Όποιος θέλει ας την ακούσει. Είναι η αλήθεια και τώρα τι λέω πιο θαρρετά γιατί ξέρετε είναι μετά 2,5 χρόνια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πείτε μου κάτι, με αυτή την ψυχολογία που σας βλέπω τώρα, πρώτη φορά σας ακούω να είστε τόσο σκληρός με  τον κ. Δήμαρχο.

Ν. ΚΡΟΥΣΚΟΣ: Ο καθένας έχει τον τρόπο του. Εγώ έχω δείξει κόσμια συμπεριφορά, ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος για την εταιρεία μου, όταν ακόμα και τώρα 3 χρόνια μετά δεν κάθεται στα αυγά του για το θέμα του σκανδάλου του ΧΥΤΑ και επικαλείται δικαίωση. Τώρα νέα πραγματογνωμοσύνη. Ο άνθρωπος επιτίθεται σφόδρα απέναντι στην εταιρεία μου ακατάπαυστα .Θα μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή.

Να σημειώσουμε ότι με την αγωγή αυτή, ο ενάγων (Δημήτρης Διακομιχάλης) ζητά από το δικαστήριο όπως ο εναγόμενος (Νικόλαος Κρούσκος) υποχρεωθεί να του καταβάλει το ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000€) προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην από την παράνομη συμπεριφορά του, όπως αυτή περιγράφεται στο ιστορικό της αγωγής. Σύμφωνα δε με τη δήλωση του Δ.Διακομιχάλη, το όποιο ποσό ήθελε επιδικασθεί θα το διαθέσει ως δωρεά προς αποκατάσταση του διατηρητέου μνημείου του Ιερού Ναού Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου και των εικόνων αυτής.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι η εκδίκαση της αγωγής  κράτησε περισσότερο από μία ώρα.

Μάρτυρες από την πλευρά του Δ.Διακομιχάλη ήταν ο Γιώργος Δρόσος και από την πλευρά του εργολάβου ο Περιφερειακός σύμβουλός Μιχαήλ Μπούκης.

Τον ενάγοντα και τον εναγόμενο εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Δημήτριος Ν. Δρόσος και ο Δημήτριος Καρδούλιας αντίστοιχα.

 Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μετά από 3-4 μήνες.

Σχετικό  ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» του Σαββάτου 27 Μάιου 2017

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ