«Σαφάρι» ελέγχων στα νησιά μας από μικτά κλιμάκια των Αθηνών!

9
2485

«Σαφάρι» ελέγχων από μικτά κλιμάκια των Αθηνών που έφτασαν στη Ρόδο διενεργούνται τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», για την έκδοση αποδείξεων και τον εντοπισμό μαύρης εργασίας καθώς το νησί μας βρίσκεται στη λίστα με τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων υπηρεσιών.
Εμφαση έχει δοθεί στις τουριστικές περιοχές και τα κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας και του ΙΚΑ «σαρώνουν» το νησί και κάνουν φύλλο και φτερό καταστήματα υγειονομικού, κυρίως, ενδιαφέροντος, προκειμένου να επιβάλουν τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.
Τα παράπονα των επιχειρηματιών για «επιλεκτικούς» ελέγχους δεν λείπουν ούτε φέτος, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα μέλη των κλιμακίων ακούνε τον… εξάψαλμο από επαγγελματίες που με δυσκολία συγκρατούν την αγανάκτησή τους στο άκουσμα της διενέργειας ελέγχου.
Τα κλιμάκια θα διενεργούν ελέγχους καθ΄όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ενώ στο σχέδιο δράσης του φετινού καλοκαιριού, αλλά και τις προφορικές εντολές που έχουν λάβει, κυριαρχεί η διαταγή «σαρώστε στοχευμένα». Αξίζει να τονιστεί ότι οι αστυνομικοί ενημερώνονται για τους τρόπους που φοροδιαφεύγουν τους καλοκαιρινούς μήνες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τουριστικό τομέα. Από μεγάλα ξενοδοχεία μέχρι ενοικιαζόμενα δωμάτια, εταιρείες ενοικίασης σκαφών έως ατομικές επιχειρήσεις ενοικίασης μοτοποδηλάτων, ενώ στο στόχαστρο των ελεγκτών μπαίνουν ακόμη και οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες στις παραλίες.
Η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης πάντως, έχει φέρει στα όριά τους, τους επαγγελματίες του τουρισμού, που θα πρέπει στους μήνες της τουριστικής περιόδου να εργαστούν για να καλύψουν τις απαιτήσεις του κράτους αλλά και για να αποταμιεύσουν χρήματα ώστε να περάσουν τον χειμώνα, κάτι που όπως υποστηρίζουν είναι πλέον αδύνατον.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η ανάρτηση στο facebook, του επιχειρηματία κ. Μιχάλη Σαρρή, που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης στην Μεσαιωνική Πόλη και περιγράφει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο πως είναι πλέον αδύνατον, ένας επαγγελματίας να αντεπεξέλθει στην ληστρική φορολόγηση, στην κάλυψη των λειτουργικών εξόδων μιας επιχείρησης και να αποταμιεύσει χρήματα για την χειμερινή περίοδο: «Για να τιμολογήσουμε ένα πιάτο με φαγητό, μετράμε το συνολικό κόστος των πρώτων υλών όπως τα αγοράσαμε από την αγορά και μετά την επεξεργασία τους, πολλαπλασιάζουμε το κόστος των υλών επί τρία και προσθέτουμε τον ΦΠΑ!!
Σ΄ ένα πιάτο λοιπόν που το πουλάμε 10 ευρώ, αν αφαιρέσουμε τον ΦΠΑ μας μένουν 7,5 ευρώ! Απ αυτά το 33,3% ανήκει στις πρώτες ύλες το 13% ανήκει με νόμο στο προσωπικό του σέρβις!! Το 12% στο μισθωτό προσωπικό! Το 9% ανήκει στην ασφάλιση του προσωπικού! Στο ενοίκιο και στους κοινόχρηστους χώρους το 3%, στο τέλος ακαθαρίστων λογαριασμών το 2%, στο ενεργειακό το 5%, στις φθορές και στις συντηρήσεις σκευών και συσκευών το 5%, στα αναλώσιμα (χαρτικά, απορρυπαντικά, νερό,) 4%, στην ασφάλεια και στην υποστήριξη λειτουργίας ( λογιστής, εκτυπώσεις καταλόγων, κεράσματα, ΑΕΠΙ, κλπ) το 2,4 %!
Μένει σαν κέρδος με το ζόρι, μαζί με τους φόρους, το 7,3%!! Απ’ αυτό το 7,3% τώρα βγάζουμε το 25% σαν προκαταβολή φόρου, το 29% σαν φόρο εισοδήματος! Το 12% σαν φόρο επιτηδεύματος, το 7% σαν φόρο αλληλεγγύης και το 27% την ασφάλιση του επιτηδευματία!!
ΤΙ ΡΩΤΗΣΑΤΕ!!!! Τι μένει στην τσέπη!! Υπερκαλύφθηκε το 100% κατά πολύ!!! ΟΟΟΟΧΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!! Ζούμε μ’ αυτά που το κράτος μας συμβουλεύει, να κλέβουμε!! Και στέλνει αυτούς με τα κοντοβράκια (νέες εμφανίσεις ΣΔΟΕ) να δικαιολογήσουν στα δικά σας μάτια την παρουσία του και την δήθεν προστασία σας από μας τους ΚΛΕΦΤΕΣ του δημοσίου χρήματος!! Ξέρετε εσείς πόσες φορές εμείς κάναμε παραστάσεις γιατί δεν θέλουμε να κλέβουμε; Αλλά οι εκκλήσεις μας και οι φωνές μας προς το κράτος δεν ακούγονται, γιατί σαν εικόνα στις τηλεοράσεις και σαν ήχος στα ραδιόφωνα ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ!!!».

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πώς είναι δυνατόν να εξακολουθούν να υπάρχουν επιχειρήσεις οποιουδήποτε είδους; Δεν μιλάω μόνο για τα εστιατόρια αλλά για τα πάντα αφού όλες οι επιχειρήσεις υφίστανται τα ίδια (αύξηση εξόδων, μείωση εσόδων, εισφορές, φορολογία, προκαταβολές κλπ); Και όχι μόνο εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά κάποιες μεγαλώνουν, επενδύουν και ακόμα εξαγοράζουν και ανταγωνιστές. Όλοι κλέφτες είναι;

    • Υπάρχουν ακόμα επιχειρήσεις που έχουν υπέρ-κέρδη γιατί στοχευμένα φίλε είναι και ο φορολογικός …έλεγχος..από τα 80ς τα κλιμάκια έτρωγαν και έπιναν σε πόστα που τα ‘κάλυπταν’ και ξέσκιζαν στοχευμένα πάντα όπου τους ‘γυάλιζε’…το ίδιο γίνεται και τώρα..θα έρθουν να ελέγξουν καντίνες,παραλίες,σνακ,μικρο-εστιατόρια,αλλά όχι αλυσίδες και All Inclussive…και βέβαια φταίνε οι εκπρόσωποι του κράτους τοπικά,που ενώ ξέρουν κάποια ‘πόθεν έσχες’ και ακίνητες περιουσίες ,δεν λένε τίποτα γιατί είναι κι αυτοί μέσα…Τον μεροκαματιάρη που έχει ένα χαμόσπιτο θα τον πηδήξουν και μαυρίσουν,τον μεγαλοδικηγόρο,γιατρό,ξενοδόχο με τις βίλες στα Βόρεια Προάστια της Κω,ούτε θα τον λάβουν υπ όψη τους…γιατί είναι διεφθαρμένα τα πάντα.Οι περισσότεροι πλούσιοι της Κω δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την περιουσία τους..έτσι …….???

      • Και ο μεροκαματιάρης κλέβει γιατί αλλιώς δεν επιβιώνει και ο μεγαλο-μεγάλος κλέβει αλλά χωρίς να τον κυνηγάνε.

        • Για να σου μεταδώσω τι εννοώ,θα πω για το 60 λεπτά Ελλάδα,ναι αυτό του Μάνεση

          Κάθε φορά που ξεναγεί τους τηλεθεατές του σε κάτι κατσάβραχα,με υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων στα απόμακρα μέρη με καμιά 100 γέρους κατοίκους,και αφού περάσει από εγκαταλειμμένα σχολεία,ρημαγμένα και εγκαταλελειμμένα τα μισά σπίτια,αφού περάσει απ τον Πρόεδρο της Κοινότητας,που του λέει για τις ελλείψεις σε φάρμακα,υγεία,συγκοινωνία,αφού περάσει απ το κέντρο υγείας και δείξει η κάμερα ότι είναι κλειστό,αφού πάρει συνέντευξη από κατοίκους,που λένε ότι μια φορά το μήνα περνά ένας υπάλληλος να τους δώσει τις παραγγελιές με τα συνταγογραφημένα μέσω ίντερνετ φάρμακα,αφού δείξει πόσες συγκοινωνίες αλλάζουν δύο μαθητές του Δημοτικού για να πάνε σε παρα-διπλανό σχολειό που έχει δάσκαλο,αφού μαθαίνει στο πανελλήνιο ότι δεν έχει Γιατρό,και έχουν μείνει μόνο γέροι και μια φορά που έμεινε έγκυος μια χοριανή,έχασε το παιδί…στο τέλος περνά απ το μπακάλικο και τον ρωτάει αν…. κόβει καμιά απόδειξη!!!!!!!Αυτό σε πληροφορώ ότι το ανάρτησα σε διεθνές ιντερνετικό φόρουμ,για να δει τα χάλια μας.Τώρα αν κατάλαβες τι ρόλο παίζει η διαφθορά στην κατάντια μας…περαστικά σου!!!!

        • Κάτι σαν αυτό που η Δημοτική Αρχή και η αντιπολίτευση και οι υπόλοιποι σ αυτό το νησί δηλαδή.Ούτε τσίπα!!!!Κάθε μέρα διαφημίζουν κόσμο και Τουρίστες που σπάνε κάθε ρεκόρ,αλλά …..κατά διαβολικό μαγικό τρόπο μετά τις 8 …εξαφανίζονται!!!!!Αυτή η άμβλυνση της αλήθειας μπορεί να αποδειχθεί με μια απλή βόλτα,και όμως σε ταίζουν κουτόχορτο,και ας είναι στα ρεπό ακόμα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.Εσύ πρέπει να το χάψεις σαν τον χάννο!!!!

  2. Ο έλεγχος των Ράμπο γίνεται με παράλληλο έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων,καταθέσων,πόθεν έσχες…Εδώ μαγαζάτορας με 3 μήνες σαιζόν και δέκα μαγαζιά και καταθέσεις Βαρώνου απέναντι Τουρκία..δεν μπορεί να ελεγχθεί γιατί κοπανάει και γιατί έχει άκρες στα κεντρικά….Είπαμε ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ!!!!!! ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!!..όπως λέει και η διαφήμιση της LOREAL!!!!

  3. Είναι γνωστό το παραλήρημα των ΜΜΕ και συγκεκριμένων προσώπων και φορέων για τα νησιά και τις αποδείξεις..Οι περισσότεροι είναι άσχετοι και πανιλήθιοι..Γράφουν για τις αποδείξεις γενικά και αόριστα έτσι για να καλύπτουν αδυναμίες και διαπλοκή…Ακόμα περιμένει ο κόσμος τις Λίστες Λαγκάρντ,Λιχνενστάιν,εμβάσματα στο Εξωτερικό όπως ακόμα απορεί όλος ο ντουνιάς πως γίνεται να ξεπαστρέβουν τους συνταξιούχους και μισθωτούς των 700 και όλοι οι Βαλκάνιοι να φυγαδεύουν μέσω της Western Union τους μισθούς και τα extra…..

  4. προς τους απανταχου παρόντες βολεμενους υπαλληλους,στελεχη γραφειων

    Αυτα τα τελευταια σχολια πρεπει να τα δουν αυριο οι πεφωτισμενοι και εργατικοι υπαλληλοι μισθωτοι των γραφειων..μπας και κατανοησουν τι λερα κουβαλαμε σαν κοινωνια.

  5. Όντως αυτό με το Μάνεση είναι ο ορισμός της Φορολογικής πολιτικής του κράτους.

    Τις θυμάμαι όλες τις εκπομπές,ωραία μέρη φανταστικά ,αλλά εγκαταλελειμμένα,αλλά και στα νησιά δεν γίνεται το ίδιο?Και δω στην Κω που ήρθε,τι συμπεράσματα αποκόμισε ο Βορειοελλαδίτης?Ότι το Καλοκαίρι πνιγόμαστε στο χρήμα.κολυμπάμε…ναι αλλά για 6 μήνες μοιάζει το νησί ακατοίκητο…ενώ στο Νοσοκομείο με ένα ασθενοφόρο,πρέπει να έχεις μέσο το ΘΕΟ!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ