Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Η Ελλάδα, η Ινδία και μια συμμαχία για το Αιγαίο

Η Ελλάδα, η Ινδία και μια συμμαχία για το Αιγαίο

0
16

Το Ελληνο – Ινδικό εμπορικό επιμελητήριο άνοιξε παράρτημα στην Κω – «Η ανάπτυξη του Αιγαίου πιστεύουμε ότι μπορεί να εδραιωθεί μόνο στηριζόμενη σε σωστές βάσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του κ. Άγγελος Τσαβδάρης.

Εδώ και λίγες ημέρες το Ελληνο – Ινδικό εμπορικό επιμελητήριο προχώρησε στην δημιουργία επίσημου παραρτήματος στο Αιγαίο και μάλιστα με έδρα στην Ακριτική Κω μία από τις μεγάλες τουριστικές πύλες της Ελλάδας καθώς είναι και το νησί του Μέγα Ιπποκράτη και παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τους απανταχού ιατρούς παγκοσμίως, στο πλαίσιο της δυναμικής και πλούσιας πολιτιστικής ιστορίας της Κω αφού την γνωρίζουν σε όλο τον κόσμο.

Οι λόγοι της έναρξης και λειτουργίας του παραρτήματος του Ελληνο – Ινδικού εμπορικού επιμελητήριου στην Κω ως επικεφαλή για την οργάνωση, την ενημέρωση των νησιωτικών επιχειρήσεων ήταν αρκετοί και σημαντικοί, καθώς ο Πρόεδρος του ο κ Άγγελος Τσαβδάρης θεωρεί ότι είναι στρατηγικής σημασίας γιατί η περιοχή του Αιγαίου είναι και η γεωγραφική περιοχή της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού για την χώρα μας, αφού το 90% ετησίως των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα κλείνουν συνήθως τις διακοπές τους στα Ελληνικά νησιά.

Το Ελληνο – Ινδικό εμπορικό επιμελητήριο στηρίζεται σε 4 βασικούς άξονες

  • 1. Με το πρόγραμμα «Ευτοπία» το Ελληνο – Ινδικό εμπορικό επιμελητήριο είναι ο επίσημος φορέας διαχείρισης μεταξύ των δύο κρατών για την έλευση εργατικού δυναμικού από την Ινδία με σκοπό να ενισχυθούν τα σημαντικά κενά στην βιομηχανία του Τουρισμού, στον χώρο της Εστίασης, στην αγροτική παραγωγή, στον χώρο της μεταποίησης. Έτσι προσφέρει σε όλες τις νησιωτικές επιχειρήσεις ανοιχτό κάλεσμα να κάνουν χρήση του προγράμματος και να καλύψουν τα κενά των θέσεων εργασίας για καλύτερη παραγωγή, μεγαλύτερη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους αλλά και να συμβάλουν στην βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους.
  • 2. Η τουριστική αγορά της Ινδίας είναι τεράστια αφού αποτελεί πόλο έλξης των μεγαλύτερων αγορών παγκοσμίως. Το Ελληνο – Ινδικό εμπορικό επιμελητήριο παρακολουθεί με μεγάλη χαρά την προοπτική στο να δημιουργηθεί μία απευθείας αεροπορική γραμμή Αθήνα – Δελχί και μάλιστα όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Aegean Airlines το 2026 δημιουργώντας τις υποδομές για το επόμενο μεγάλο στοίχημα να προσελκύσει η χώρα μας ολοένα και περισσότερους Ινδούς για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
  • 3. Ένας τομέας που διαχειρίζεται με απόλυτη επιτυχία το Ελληνο – Ινδικό εμπορικό επιμελητήριο είναι η προσέλκυση Ινδών επενδυτών καθώς έχουν μέχρι στιγμής διοργανωθεί δύο επιχειρηματικά forum με απόλυτη επιτυχία και προσέλευση στα επενδυτικά αυτά συνέδρια όπου έχουν παραβρεθεί μεγάλος αριθμός πετυχημένων Ινδών επιχειρηματιών, πλέον η στόχευση τους οδεύει και στην παραγωγική περιοχή του Αιγαίου καθώς κρίνεται πολύ ενδιαφέρον χώρος για άμεσες επενδύσεις στο τομέα του τουρισμού, των υποδομών υγείας που θα έδινε άλλες προοπτικές για ένα μεγάλο μέρος των νησιών μας όπου το έχει ανάγκη, των κρίσιμων υποδομών των μεταφορών, καθώς και τις μελλοντικές συμπράξεις με Ελληνικές επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Αιγαίου με σημαντική ομολογουμένως επιτυχία στους τομείς ενασχόλησης τους.
  • 4. Η επιχειρηματικότητα στην περιοχή του Αιγαίου στηρίζεται κυρίως στις παροχές τουριστικών υπηρεσιών με αποτέλεσμα να βαίνει μειούμενη η παραγωγή τοπικών προϊόντων ιδιαίτερα ανταγωνιστικών στις διεθνείς αγορές καθώς και ο τομέας της μεταποίησης, σκοπός μας είναι η άμεση ενεργοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου και μάλιστα νέων επιχειρηματιών με σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων τους μέσα από στοχευμένες ενέργειες του Ελληνο – Ινδικού εμπορικού επιμελητηρίου προς την Ινδική αγορά που μπορεί να απορροφήσει αφενός τα Ελληνικά τοπικά προϊόντα, αφετέρου να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο στα νησιά μας ενισχύοντας την παραγωγή και την μεταποίηση καθώς και την ίδρυση νέων επιχειρήσεων που σημαίνει ότι δεν έχουμε μόνο την εποχική απασχόληση λόγω τουρισμού αλλά πάμε σε μοντέλο ετήσιας παραγωγής με μόνιμες θέσεις εργασίας και διατήρησης τους

«Η ανάπτυξη του Αιγαίου πιστεύουμε ότι μπορεί να εδραιωθεί μόνο στηριζόμενη σε σωστές βάσεις»

Ο πρόεδρος κ Άγγελος Τσαβδάρης πιστεύει ακράδαντα ότι «η λειτουργία του παραρτήματος του Ελληνο – Ινδικού εμπορικού επιμελητηρίου στην Κω χρειάζεται να στηριχθεί και να αγκαλιασθεί από τις δύο περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, τα τρία εμπορικά επιμελητήρια Δωδεκάνησων, Κυκλάδων, Βορείου Αιγαίου, τους κατά τόπους συλλόγους ξενοδόχων και εστίασης για κάθε νησί του Αιγαίου, τους αγροτικούς συλλόγους του κάθε νησιού, καθώς και τέλος τους νησιωτικούς Δήμους που τους δίνεται μια πρώτης γραμμής ευκαιρία να προωθήσουν τα νησιά που διοικούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από κοινές συνέργειες του Ελληνο – Ινδικού εμπορικού επιμελητηρίου μας.

Η ανάπτυξη του Αιγαίου πιστεύουμε ότι μπορεί να εδραιωθεί πάντα μόνο στηριζόμενη σε σωστές βάσεις και προοπτικές και επειδή πιστεύουμε και στηρίζουμε απόλυτα τον φορέα διαχείρισης του παραρτήματος μας στην Κω την εταιρεία Αegean Development ότι θα καταφέρει να οργανώσει, να υποστηρίξει με επαγγελματισμό και γνώση, καθώς και να υποστηριχθεί από το σύνολο των νησιωτικών επιχειρήσεων που θα την πλαισιώσουν στην πορεία του χρόνου για την ωφέλεια όλων των πλευρών.

Πάντα πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη οφείλει να ξεκινάει από την περιφέρεια της χώρας μας καθώς μόνο έτσι ενεργοποιούνται οι υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις της που είναι ανεξάντλητες, γιατί έτσι μεγαλουργούν και έχει αποδειχθεί ιστορικά έως σήμερα, για το σκοπό που δεν είναι άλλος από την ευμάρεια των νησιωτών μας στα Ελληνικά νησιά, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με ισόρροπη ανάπτυξη για όλους τους νησιώτες μας και τις επιχειρήσεις τους.

Η θέση μας είναι να φέρνουμε ποιο κοντά την Ελλάδα και την Ινδία και να κάμπτουμε τυχόν στρεβλώσεις που δημιουργούνται ώστε να δημιουργούνται ισχυρές γέφυρες συνεργασίας ανάπτυξης και αλληλέγγυου σεβασμού μεταξύ των φορέων των δυο κρατών στον πολιτισμό, στο εμπόριο, στον τουρισμό, στην αλληλεγγύη των λαών των δύο κρατών.

Έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμα όμως η αρχή έγινε και τα πρώτα δείγματα είναι εντυπωσιακά από το ενδιαφέρον που μας έχει ήδη κοινοποιηθεί από νησιώτες επιχειρηματίες για περαιτέρω ενημέρωσης τους, θα στεκόμαστε πάντα αρωγοί στην νησιωτική επιχειρηματικότητα προσφέροντας λύσεις, προτάσεις σε προβλήματα και όλοι μαζί προχωράμε για ένα καλύτερο μέλλον γιατί μας αξίζει».

πηγη: https://www.tovima.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ