Μαθητές από τη Λάρισα θα παρελάσουν στους Αρκιούς δίπλα στον μοναδικό μαθητή του νησιού!

0
21

Μία ξεχωριστή και συγκινητική πρωτοβουλία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στους Αρκιούς ανήμερα της 25ης Μαρτίου, καθώς 15 μαθητές από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, μαζί με τους γονείς τους, τρεις συνοδούς δασκάλους και δύο μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, θα ταξιδέψουν στο ακριτικό νησί για να συμμετάσχουν στην εθνική παρέλαση πλάι στον μοναδικό μαθητή του σχολείου, Άγγελο.

Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε ύστερα από συνεννόηση του Προϊσταμένου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Παπαδομαρκάκη, με τον Διευθυντή του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για στήριξη των μικρών σχολείων της ακριτικής Ελλάδας. Οι μαθητές από τη Λάρισα θα ταξιδέψουν στους Αρκιούς για να τιμήσουν την εθνική επέτειο και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και στήριξης στα ακριτικά νησιά μας.

Η παρουσία τους θα δώσει χρώμα και δυναμική στην παρέλαση του νησιού, ενώ η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι απλώς μια συμβολική κίνηση, αλλά ένας φόρος τιμής στους λιγοστούς μαθητές που κρατούν ζωντανά τα σχολεία της ακριτικής Ελλάδας.

Και ο μοναδικός μαθητής της Τελένδου δεν θα παρελάσει μόνος του

Δεν είναι η πρώτη φορά που μαθητές από άλλα σχολεία σπεύδουν να στηρίξουν τους συνομηλίκους τους στα μικρά νησιά. Όπως είχαμε γράψει πριν από λίγες ημέρες, το ίδιο συνέβη και στην Τέλενδο, όπου ο μοναδικός μαθητής της 4ης τάξης του δημοτικού σχολείου δεν θα παρελάσει μόνος του.

Ολόκληρο το Δημοτικό Σχολείο Δαματριάς Ρόδου, αποτελούμενο από 24 μαθητές, θα ταξιδέψει στο νησί για να σταθεί δίπλα του κατά την παρέλαση για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ότι κανένα ακριτικό σχολείο δεν είναι ξεχασμένο και ότι η νέα γενιά τιμά τις ρίζες και την ιστορία της.

Οι δύο αυτές κινήσεις αποδεικνύουν ότι η εκπαίδευση και η πατριωτική συνείδηση δεν γνωρίζουν γεωγραφικά όρια και ότι τα ελληνικά νησιά συνεχίζουν να στέκονται όρθια χάρη στη δύναμη της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.

rodiaki.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ