Ιερά Μονή Πάτμου: : Αίτημα παράτασης της προθεσμίας διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών του Κτηματολογικού Γραφείου Δωδεκανήσου

0
30

O Καθηγούμενος και Πατριαρχικός Έξαρχος Αρχιμ. Κύριλλος Πέντες έστειλε στον υπουργό και υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης , το παρακάτω  «Αίτημα παράτασης της προθεσμίας διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών του Κτηματολογικού Γραφείου Δωδεκανήσου».

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

 

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να υποβάλουμε προς υμάς το αίτημα παράτασης της προθεσμίας διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών του Κτηματολογικού Γραφείου Δωδεκανήσου (πρώην Κτηματολογικού Γραφείου Πάτμου) επί ένα έτος, ήτοι έως 31 Δεκεμβρίου 2025.

Όπως έχει ήδη επισημανθεί προς το Υπουργείο από πολλούς δημόσιους φορείς της χώρας, η παράταση της προθεσμίας είναι αναγκαία διότι η διόρθωση των αρχικών εγγραφών είναι χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί τη συνεργασία ιδιοκτητών, τοπογράφων, δασολόγων, πολιτικών μηχανικών, δικηγόρων, καθώς και των εμπλεκόμενων δημοσίων φορέων, όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, οι Διευθύνσεις Δασών κ.α.

Η παράταση της προθεσμίας αυτής αφενός θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες, μεταξύ των οποίων και η ημετέρα Ιερά Μονή, να διεκπεραιώσουν τις σχετικές υποθέσεις, αφετέρου εξυπηρετεί το σκοπό του Κτηματολογίου, που είναι η ορθή καταχώριση των εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί των ακινήτων της επικράτειας.

 

Αντίθετα, η οριστικοποίηση εσφαλμένων εγγραφών και η απώλεια ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων, η οποία ελλοχεύει σε περίπτωση μη παράτασης της διαδικασίας, είναι ο πραγματικός κίνδυνος για το Κτηματολόγιο και την όλη διαδικασία.

 

Μετά τιμῆς καί ευχών
Ο Καθηγούμενος και Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Κύριλλος

 

AITHMA KTHMATOLOGIO YPOGRAFH

 

 

AITHMA KTHMATOLOGIO 1

AITHMA KTHMATOLOGIO 2
Πηγη: https://www.patmostimes.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ