Σύλλογος Φίλων Μουσικής «ΑΡΙΩΝ»: Συμμετοχή στο 8ο Φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής 18-20 Οκτωβρίου «Οι Απόκριες στα Δωδεκάνησα»

0
22

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής «ΑΡΙΩΝ» είχε την τιμή και την χαρά να συμμετάσχει στο 8ο Φεστιβάλ-Συνέδριο παραδοσιακής μουσικής που πραγματοποιήθηκε 18-20 Οκτωβρίου στην Λέρο το οποίο είχε θέμα «Οι Απόκριες στα Δωδεκάνησα»!
Η συμμετοχή μας περιλάμβανε εισήγηση από τον χοροδιδάσκαλο του συλλόγου Γιάννη Μαστόρο, για τις αποκριές στην Κω, όπου παρουσιάστηκαν οι Καμουζζέλες(ή Αλαφάκια), το Λυγκέρι, η Κοκκάλα, οι Γαουρίστινες, αποκριάτικα σκωπτικά τραγούδια, χοροί, παιχνίδια, εδέσματα.
Τα μέλη μας (καμουζζέλες), αφού πραγματοποίησαν περατζάδα στα στενά του Πλατάνου, χόρεψαν και τραγούδησαν στην πλατεία συνοδεία μουσικών(ενηλίκων και παιδιών) από τα μουσικά εργαστήρια της Άρτεμις.
Ο σύλλογος μας και ιδιαίτερα το τμήμα χορού συνεχίζει με σεβασμό και ιδιαίτερο ζήλο την διαφύλαξη της μουσικοχορευτικής παράδοσης και των εθίμων του νησιού μας! Και μέσα από έρευνα και τεκμηρίωση τα παρουσιάζει εντός και εκτός της ΚΩ.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΑΡΙΩΝ ευχαριστεί θερμά τον Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου «Άρτεμις», για την πρόσκληση και την εξαιρετική όπως πάντα φιλοξενία!
Επίσης ευχαριστούμε το μέλος της χορωδίας ενηλίκων του συλλόγου μας Φάνη Χατζημανώλη που αποτύπωσε με φωτογραφίες και βίντεο την συμμετοχή μας στο συνέδριο και το ταξίδι γενικότερα.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της αποστολής για τη συμμετοχή τους, την συνεργασία, το κέφι, τον εθελοντισμό και την ομαδικότητα!
Το Δ.Σ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ