Ρόδος: Ξεκινά άμεσα η διαμόρφωση του χώρου προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών |»Μετανάστες στην Ρόδο παίρνουν το ψωμί από τα περιστέρια…»

0
112

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ασυνεννοησίας μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων , που είχε ως αποτέλεσμα τις απαράδεκτες και τριτοκοσμικές εικόνες στο κέντρο της πόλης της Ρόδου με τους μετανάστες να καταλύουν σε δημόσιους χώρους, πάρκα και δημόσια κτίρια, επιτέλους επικράτησε η λογική και το Λιμενικό έδωσε το “πράσινο φως” για τη διαμόρφωση του χώρου που έχει βρεθεί πίσω από τα παλιά σφαγεία της Ρόδου, για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας 48 ωρών. Αυτή η εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα των συνεχών επαφών , χθες Κυριακή, του Δημάρχου Αλέξανδρου Κολιάδη και του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη , Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη. Το Λιμενικό Σώμα συμφώνησε τελικά στην διαμόρφωση του χώρου από την ώρα που αποσαφηνίστηκε ότι την φύλαξη των μεταναστών θα αναλάβει η Αστυνομία, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο λόγος της άρνησής του σε κάθε προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, ήταν η ανάληψη της ευθύνης φύλαξης του χώρου. Τελικά χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος και να παρέμβουν δύο Υπουργοί για να γίνει το αυτονόητο, αφού βεβαίως ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο Αντιδήμαρχος Κώστα Χαλκιάς, μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη και την εκπομπή της Πρωινό Xpress στον Real Voice 99,5 είπε ότι άμεσα θα γίνει η διαμόρφωση του χώρου με σκηνές και χημικές τουαλέτες, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι μετανάστες που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης και του νησιού, όπου θα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες καταγραφής τους ώστε να γίνει η προώθησή τους στα ΚΥΤ για την ταυτοποίησή τους. Πηγή : Πρωινό Xpress στον Real Voice 99,5 Mοντάζ : Bενέρης Γιώργος – Mαζί στο KosTv

Μετανάστες στην Ρόδο : Παίρνουν το ψωμί από τα περιστέρια, παιδιά δεν κάνουν σκέιτμπορντ

Στην εκπομπή ΜΑΖΙ στο KosTv μίλησε Ο Μανώλης Παπάζογλου (Δημοσιογράφος) με τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που κατακλύζουν τη Ρόδο. Εξελίξεις με τα όσα συμβαίνουν στην Ρόδο με τους μετανάστες μετά από πιέσεις του Δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη και τον Περιφερειάρχη τον Γιώργο Χατζημάρκο προς τα συναρμόδια Υπουργεία που εμπλέκονται στο μεταναστευτικό με αποτέλεσμα να δοθεί η έγγραφη λύση και την άδεια να στηθεί χώρος προσωρινής φύλαξης αναλαμβάνοντας η αστυνομία για να εξαλειφθούν οι εικόνες στο κέντρο της Ρόδου. Η σκέψη είναι να φυλάσσονται για 48 ώρες σε ένα χώρο (υπνωτήριο) μέχρι και γίνει η καταγραφή και αργότερα την μεταγωγή τους, σε δομές φιλοξενίας σε Κω και Λέρο. Τα προβλήματα παράλληλα είναι αρκετά διότι και η αστυνομία και το Λιμεναρχείο είναι ΥΠΟ στελεχωμένα. Το 2024 έχουν έρθει μέχρι τώρα περίπου 10.000 μετανάστες – πρόσφυγες. Ο Δημοσιογράφος στην εκπομπή αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό λέγοντας «Γυναίκα πήγε να ταΐσει περιστέρια και τις έπαιρναν το ψωμί από το χέρι αυτό με συγκλόνισε» Στην Ρόδο δεν θα γίνει μόνιμη η προσωρινή δομή απλά προσωρινή φύλαξη μέχρι την καταγραφή τους. Ακούγονται πολλά και υπάρχει ανησυχία στην Ρόδο για το πως θα εξελεγχθούν όλα αυτά που βιώνουν τις τελευταίες ημέρες. Οχτώ ημέρες πολλές φορές περιμένουν μέχρι να γίνει καταγραφή. Μέχρι την καταγραφή παραμένουν στο κέντρο και χωρίς φύλαξη μετακινούνται όπου θέλουν η και να το σκάσουν και να χαθούν μέσα στην πόλη η να καταφύγουν και σε χωριά χωρίς να γνωρίζουμε ποιος είναι και πια η συμπεριφορά του. Παιδιά που έπαιζαν στο κέντρο έχουν απομακρυνθεί εδώ και αρκετό καιρό από το σημείο που έκαναν σκέιτμπορντ καταλήγει ο Μανώλης Παπάζογλου (Δημοσιογράφος).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ