Δήμαρχος Σύμης: Στο Υπ. Υγείας μου λένε: Τι να τον κάνεις τον οδηγό άσε να βρούμε τον γιατρό…

1
61

Στην εκπομπή ΜΑΖΙ στο KosTv μίλησε ο Δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας με αφορμή την άγρια κόντρα του δημάρχου Σύμης με τον Γεωργιάδη για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Στην εκπομπή ο Δήμαρχος είπε : «Oταν μιλάς με τον Άδωνη είναι αναμενόμενο ότι θα δημιουργηθεί κάποια κόντρα διότι πάντα τσακώνεται.

Η Σύμη τρίτος προορισμός στα Δωδεκάνησα με πάρα πολύ κόσμο καθημερινά και δεν βγαίνει το καλοκαίρι με τα προβλήματα που υπάρχουν και φτάσαμε να τα βγάλουμε τώρα τον Οκτώβριο που τελειώνει και η σεζόν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό με το ασθενοφόρο που ψάχνουμε οδηγό με αποτέλεσμα να το οδηγεί εθελοντής με 10, 15 δρομολόγια την ημέρα και αυτό δεν είναι φυσιολογικό και ούτε νόμιμο. Κανένας ιατρός δεν έρχεται στην Σύμη διότι δεν υπάρχει παραϊατρικό προσωπικό. Εμείς δίνουμε κίνητρα όπως σπίτι και το επιλέγει ο ίδιος ο ιατρός με ενοίκιο 700 & 800 ευρώ που πληρώνει ο Δήμος. Δεν φεύγουν οι ιατροί από την Σύμη γιατί δεν τους αρέσουν τα σπίτια όπως ειπώθηκε αυτό δεν αληθεύει και είναι ψέμα. Οι ιατροί φεύγουν διότι έχει πολύ δουλεία η Σύμη, ο επισκέψιμος τουρισμός φτάνει τα 14.000 και χρειάζεται οπωσδήποτε οδηγό ασθενοφόρου.

Είκοσι δύο χρόνια το νησί δεν έχει οδηγό ασθενοφόρου. Τις προηγούμενες μέρες χτύπησε ένας Γερμανός δεν είχαμε οδηγό να τον πάρουμε.

Ούτε οδηγό για την αποκομιδή τον σκουπιδιών δεν έχουμε. Όλα τα νησιά έχουμε πρόβλημα τι να πούμε για Ρόδο και Κω; άλλα όλοι οι δήμαρχοι δεν είναι μονιασμένoi ώστε με μία φωνή να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα στο θέμα της υγείας. Ο Υπουργός όταν είπε ότι τα περιφερειακά ιατρεία δεν δικαιούνται οδηγούς και ιατρούς εκείνη την στιγμή τρελάθηκα όταν το άκουσα. Μου λέει λαϊκίζεις που βγήκα μία φορά για να παρουσιάσω το πρόβλημα που βιώνουν ο Συμιακός και ο επισκέπτης στο νησί μας και μου λέει ότι λαϊκίζω που δεν βγαίνω κάθε μέρα στα κανάλια και βγαίνει ο Υπουργός. Στην Σύμη τρέχω για όλα μέχρι και αγγαρείες και το ασθενοφόρο αν χρειαστεί. Ήθελε να με βρίζει και εγώ να το λέω ευχαριστώ διότι θέλει να αποφασίζει και διατάζει. Είμαι δήμαρχος εδώ και 22 χρόνια και ακούω τα ίδια και τα ίδια. Προκηρύσσουν θέσεις για επικουρικούς για τρείς – τέσσερις μήνες και όχι μόνιμους. Στην Σύμη δεν έχω δει ποτέ οδηγό ασθενοφόρου. Όταν επισκέπτομαι τα Υπουργεία μου λένε (τι να τον κάνεις τον οδηγό άσε να βρούμε τον ιατρό…) όλο δικαιολογίες. Με όλα αυτά που συμβαίνουν οι Συμιακοί πάνε στην Ρόδο και οι Ροδίτες πηγαίνουν στην Αθήνα.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να και ένας παντελονατος δήμαρχος. Εδώ ο δικός μας βαρουσε προσόχες στον μπουμπούκο και μας δουλεύει όλους ψιλό γαζί για το νοσοκομείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ