Καταγγελία σοκ στη Ρόδο: Κυνηγοί εκτέλεσαν ελαφάκι με καραμπίνα

1
32

Στον πανικό του, του έπεσε από τα χέρια η καραμπίνα

Σοκ, αποτροπιασμό και οργή προκαλεί στη Ρόδο ενέργεια δύο ατόμων, (κυνηγων σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις) οι οποίο στον δρόμο  που οδηγεί από το Φουντουκλί προς τον Προφήτη Ηλία, εκτέλεσαν ελαφάκι που βρέθηκε στο πέρασμά τους!

Τα δύο αυτά άτομα, εντοπίστηκαν από δύο κοπέλες (εθελόντριες) που κινούυνταν στην περιοχή με το όχημά τους οι οποίες και όταν κατάλαβαν τι είχε συμβεί, άρχισαν να φωνάζουν και να ζητούν εξηγήσεις.

Οι δράστες, τα έχασαν και πανικόβλητοι άρχισαν να τρέχουν! Ο ένας μάλιστα, μέσα στον πανικό του, του έπεσε η καραμπίνα από τα χέρια, την οποία και πήραν στη συνέχεια οι κοπέλες, προκειμένου να την παραδόσουν στις αρμόδιες αρχές.,

Το περιστατικό δημοσιοποίησαν οι ίδιες και η ακτιβίστρια Τριανταφυλιά Μαύρου ενημερώνοντας αντίστοιχα δασαρχείο και αστυνομία.

Στην καταγγελία που συνοδεύτηκε από φωτογραφίες και βίντεο αναφέρεται:

«Περιοχή Φουντουκλή Ρόδου. Δύο εθελόντριες που βρέθηκαν τυχαία στην περιοχή άκουσαν έναν πυροβολισμό και είδαν δύο άντρες να σέρνουν ένα ελάφι το οποίο μόλις είχαν εκτελέσει. Οι εθελόντριες άρχισαν να τους φωνάζουν και να κορνάρουν με το αμάξι τους. Οι κυνηγοί πανικόβλητοι άφησαν το ελάφι και τρέχοντας τους έπεσε η καραμπίνα από τα χέρια. Οι εθελόντριες αφού έκλεισαν το όπλο στο αμάξι, επιβεβαίωσαν τον θάνατο του ζώου. Άμεσα ενημερώθηκε το 100 και το δασαρχείο. Το ζώο είναι το Πλατώνι της Ρόδου . Γνωστό ως Dama Dama και σύμβολο του νησιού μας. Ένα προστατευμένο είδος .»

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, πριν από λίγα λεπτά, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και ξεκίνησε ήδη από Δασαρχείο και Αστυνομία, η αναζήτηση τους, προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέως Ρόδου. Το δασαρχείο έχει κατάσχει ήδη την καραμπίνα και το αυτοκίνητο, ενώ αναζητείται ο οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου

Με ανακοίνωσή του ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου αναφέρει για το περιστατικό:

«Το Δ.Σ του κυνηγετικού συλλόγου Ρόδου έλαβε γνώση , για το σημερινό περιστατικό που αφορά την θανάτωση ελαφιού, από εν δυνάμει μέλη του.Καταδικάζουμε τις συμπεριφορές αυτές, και διεξάγουμε έρευνα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, για τον εντοπισμό των υπαίτιων για να προβούμε σε κάθε νόμιμη διαδικασία και εάν κριθεί απαραίτητο θα προβούμε και σε οριστική διαγραφή αυτών από τον σύλλογο μας. Οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει δεν εκφράζουν ούτε εμάς ούτε την πλειοψηφία των μελών μας!»

 

πηγη: https://www.rodiaki.gr/article/519688/kataggelia-sok-sth-rodo-kynhgoi-ektelesan-elafaki-me-karampina

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ