Γ.Νικητιάδης : Απαξιώνει ξανά τα νησιά μας η ΝΔ αποκλείοντας τα από τον Οδηγό Michelin

0
17

 

Την πλήρη άγνοια για την στρατηγική ανάπτυξη του τουρισμού επιβεβαίωσε, δυστυχώς, η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού μέσω των όσο είπε η Υφυπουργός κα Ράπτη, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ. Υφυπουργού Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, με θέμα τον αποκλεισμό των νησιών και της υπόλοιπης Ελλάδας πλην Αθηνών από τον Οδηγό Michelin. Η επίκαιρη ερώτηση συζητήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου.

Ο αποκλεισμός εστιατορίων τουριστικών περιοχών όπως η Κως, η Ρόδος, η Λέρος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Νάξος και άλλες τουριστικές περιοχές όπως η Χαλκιδική, απετέλεσε θέμα ερώτησης του κ. Νικητιάδη που κατατέθηκε το Δεκέμβριο του 2023. Η απάντηση του Υπουργείου Τουρισμού ουδεμία σχέση είχε με τα ερωτήματα που είχαν τεθεί και όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Νικητιάδης ήταν «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Ο τ. Υφυπουργός επανήλθε στο θέμα καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από την Υφυπ. Τουρισμού κα. Ράπτη κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης, ήταν στο ίδιο μήκος κύματος.  Η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού δεν έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει τη σημασία της υψηλής γαστρονομίας στην ανάπτυξη του τουρισμού. Παραλλήλως σπαταλάει τεράστια ποσά χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό και στόχευση θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό προβάλει τον τουρισμό.

Ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού κ. Νικητιάδης απευθυνόμενος στην Υφυπουργό Τουρισμού κα. Ράπτη επεσήμανε πως το να συγχέει η ηγεσία του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου, τον Οδηγό και τα Αστέρια Michelin με τον Αγροτουρισμό δείχνει την παντελή έλλειψη αντίληψης της υψηλής γαστρονομίας που διαθέτει η χώρα μας και θα μπορούσε να αναδείξει. Παραλλήλως αποδεικνύει πως η Κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι, για έναν επισκέπτη ο προορισμός που επισκέπτεται να διαθέτει εστιατόρια με αστέρια Michelin. Ταυτοχρόνως ο Βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε την ευθύνη που φέρει η Κυβέρνηση στην υστέρηση της χώρας μας στο συγκεκριμένο τομέα καθώς οι ανταγωνίστριες τουριστικώς σε εμάς χώρες γεμίζουν με βραβευμένα από τον Οδηγό Michelin εστιατόρια. Μάλιστα δεν παρέλειψε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου να παρατηρήσει ότι οι αρχαίοι Έλληνες έδωσαν τη λέξει γαστρονομία στο διεθνές στερέωμα και σήμερα συνεχίζουν την παράδοση Έλληνες διεθνώς αναγνωρισμένοι σεφ και εστιατόρια αναφέροντας χαρακτηριστικώς : «Στη Ρόδο, οι αδερφοί Μαυρίκου, ο Τρουμούχης, ο Πεταλας, στην Κω το Aqua Blue, το Νερό το Μπαρμπούνι. Στη Λέρο ο Μύλος, στη Χαλκιδική σεφ όπως ο Μουρατίδης και ο  Παπαστεργίου, στη Σαντορίνη ο Στεφάτος και ο Μποτρίνι και στη Μύκονο αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Έχουμε πλέον καταξιωμένους Σεφ όπως ο Λαζάρου και ο Καραθάνος»

Ο κ. Νικητιάδης απηύθυνε κάλεσμα στην Κυβέρνηση τονίζοντας «Σταματήστε τις προβληματικές πολιτικές. Εξαπλώστε τον οδηγό Michelin σε όλη τη χώρα. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να γίνουμε κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός παγκοσμίως προσελκύοντας υψηλότερα εισοδηματικά βαλάντια. Τολμήστε το. Δεν έχετε ούτως ή άλλως ένα σοβαρό σχέδιο για την ανάπτυξη του τουρισμού μας. Τολμήστε έστω, επιμέρους πολιτικές. Η χώρα θα είναι στο τέλος κερδισμένη.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ