Θανάσης Καραναστάσης: …Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

0
15

Γράφει ο
Θανάσης Καραναστάσης 

Δεν θυμούμαι να έχω αποκαλύψει ποτέ δημόσια ποιάν η ποιαν εψήφισα στις εθνικές, στις τοπικές ή στις εσωκομματικές εκλογές. Μπορεί να το έλεγα σε κάποιον πολύ στενό κύκλο, ουδέποτε όμως δημόσια.

Τηρούσα πάντα τον κανόνα που έλεγε, ότι η ψήφος είναι μυστική, αλλά και ότι η διάθεσή της αποτελεί αυστηρά προσωπική επιλογή. Φυσικά ήταν ευρύτερα γνωστό ότι ήμουν μέλος του ΠΑΣΟΚ και αυτό το κόμμα υποστηρίζω έως σήμερα.

Αυτή τη στάση θα ήθελα να τηρήσω και στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου ή της νέας προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Όπως παρακολουθώ στον αθηναϊκό Τύπο ανώτερα και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βγαίνουν και να στηρίζουν ανοιχτά τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο, άνδρα ή γυναίκα. Και εξηγούν τους λόγους για τη συγκεκριμένη προτίμησή τους. Έτσι είπα να κάνω κι εγώ το ίδιο. Την άποψή μου θα διατυπώσω, απλώς, όχι να υποδείξω ποιον ή ποιάν να ψηφίσει ο καθένας που θα προσέλθει στην κάλπη.

Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι η Άννα Διαμαντοπούλου αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Τα κριτήριά μου για την περίπτωσή της είναι ότι διαθέτει κυβερνητική πείρα και ότι υπηρέτησε και ξέρει τα θέματα της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Επιπλέον και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γνωρίζει καλά τα συμβαίνοντα στην Ευρώπη και διατηρεί επαφές με πολιτικούς παράγοντες του εξωτερικού.

Ο λόγος της μπορεί να φθάσει σ’ ένα ευρύτερο ακροατήριο, ενώ αποκλείεται να συμπράξει με τους ανισόρροπους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ξερογλείφονται τώρα να «συγκολλήσουν» μια σχέση με το ΠΑΣΟΚ.
Κάποιοι αντίθετοι στην υποψηφιότητά της τής προσάπτουν διάφορα. Είναι οι συνήθεις μικρότητες που συμβαίνουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Με την Άννα Διαμαντοπούλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να εξαλείψουν τις γελοίες «ποσοστώσεις» και να πάψουν να γκρινιάζουν ότι έχουν μικρή εκπροσώπηση στα δημόσια αξιώματα.
Το τι θα ψηφίσει ο καθένας στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου είναι δική του αποκλειστική υπόθεση.
Δεν θέλω όμως να ακούω κάποιους να μεμψιμοιρούν, εκ των υστέρων, ότι έκαναν λάθος επιλογή προσώπου.
Διότι, κατά δική μου παράφραση, «μετά την απομάκρυνσιν εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».

rodiaki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ