Η πρώτη αποβολή μαθητή για κατοχή κινητού στη Ρόδο

0
11

Η πρώτη αποβολή σε μαθητή λυκείου της πόλεως Ρόδου επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Παιδεία.

Οι πληροφορίες της «Ροδιακής» κάνουν λόγο για ποινή που επιβλήθηκε στον συγκεκριμένο μαθητή από τον σύλλογο διδασκόντων του σχολικού συγκροτήματος επειδή, παρά τις συστάσεις που έγιναν, ο μαθητής συνέχιζε να κάνει χρήση κινητού τηλεφώνου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», «συνολικά, από τις 11 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, είχαν δοθεί 800 μονοήμερες αποβολές, σε ισάριθμους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα οποία άντλησε το esos από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας.

Οι 800 μονοήμερες αποβολές αφορούν αποκλειστικά μαθητές που είχαν το κινητό σε εμφανές σημείο μέσα στην τάξη ή στο διάλειμμα. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν στο υπουργείο Παιδείας είναι ότι στην συντριπτική πλειονότητα οι γονείς, όταν κλήθηκαν από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερωθούν, ήταν συναινετικοί ως προς την επιβολή της ποινής και δεν έφεραν αντιρρήσεις.

Την «πρωτιά» σε αριθμό αποβολών, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, κατέχει η Αττική και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη.

Τι ισχύει για τα κινητά τηλέφωνα στα Γυμνάσια και Λύκεια
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, για τη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές εντός του σχολικού χώρου, ισχύουν τα εξής:

α) Απαγορεύεται εντός των σχολικών χώρων – κτηρίων και υπαίθριων χώρων η εμφανής κατοχή ή και η χρήση κινητού τηλεφώνου ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής ή παιχνιδιών που διαθέτουν σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου, για συνομιλία, βιντεοσκόπηση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση από τους μαθητές/-τριες.

Στην παραπάνω απαγόρευση δεν εμπίπτει η χρήση ιατρικών εφαρμογών μέσω κινητού τηλεφώνου ή άλλων συσκευών, αποκλειστικά και μόνο κατόπιν σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν τα κινητά τηλέφωνά τους απενεργοποιημένα κατά τη διάρκεια του μαθήματος και δύνανται να τα χρησιμοποιούν στα διαλείμματα και μόνο εντός του γραφείου καθηγητών.

Οι εκπαιδευτικοί δύνανται να χρησιμοποιούν τον προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους, πέραν των διαθέσιμων από το σχολείο ηλεκτρονικών συσκευών, μόνο κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τηρώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες ασφαλείας και τις διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων των μαθητών/-τριών/ εκπαιδευτικών.

Ο/Η Διευθυντής/-ντρια και ο/η Υπο- διευθυντής/-ντρια δύνανται να κάνουν λελογισμένη χρήση των κινητών τηλεφώνων τους και πάντοτε σε σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία ή τη διοικητική οργάνωση της σχολικής μονάδας».

πηγη: https://www.rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ