Μηνυτήρια αναφορά καταθέτει ο Δήμος Καλυμνίων κατά αγνώστων για την αποτρόπαια πράξη δηλητηρίασης 5 σκυλιών (video)

0
58

Ένα αποκρουστικό, απάνθρωπο και δυσάρεστο γεγονός, μία εγκληματική πράξη, από άγνωστο ή αγνώστους δράστες που δηλητηρίασαν με φόλες 5 σκυλιά, συνέβη την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 σε καταφύγιο όπου φιλοξενούνται, στην περιοχή Χριστού Ιερουσαλήμ Καλύμνου και ανήκει στην Φιλοζωική “Paws of Kalymnos

Για την εγκληματική αυτή πράξη, μίλησε στο Kalymnos News η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς Βαλαντούλα Καναβούρη.

Όπως μας ενημέρωσε ο χώρος που συνέβη το περιστατικό ανήκει στην Φιλοζωική και στο πλαίσιο καλής συνεργασίας με το Δήμο και επειδή το καταφύγιο του Δήμου στα Γιαννοχώραφα ήταν πλήρες, στάλθηκαν 4 αδέσποτα σκυλιά για φιλοξενία. Στο χώρο υπήρχαν 7 συνολικά σκυλιά, από τα οποία δηλητηριάστηκαν τα πέντε. Όπως διαπιστώθηκε από Κτηνίατρο , η δηλητηρίαση προήλθε από κάποιο σκεύασμα (φόλα) που έφαγαν τα σκυλιά.

Ήδη όπως είπε η Αντιδήμαρχος συντάσσεται σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων δραστών η οποία θα κατατεθεί εντός της ημέρας στο ΑΤ Καλυμνίων, για αυτή την αποτρόπαια πράξη. Όπως χαρακτηριστικά είπε θα πρέπει να βρεθεί ο δράστης γιατί είναι επικίνδυνος.

Επίσης η Αντιδήμαρχος απάντησε σε ερώτηση για τη διαχείριση των αδέσποτων σκύλων αλλά και γάτων.

Να σημειώσουμε ότι η Φιλοζωική “Paws of Kalymnos” που διαπίστωσε αυτή την αποτρόπαια πράξη και έκανε και ανάρτηση με φωτογραφίες, καλεί όποιον γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει με τη Φιλοζωική ή με το Δήμο, ενώ δίνει και αμοιβή 500 ευρώ.

Δείτε τα όσα μας λέει η Αντιδήμαρχος Βαλαντούλα Καναβούρη στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

πηγη: https://kalymnos-news.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ