Επίσκεψη του Βουλευτή Βασίλη Α. Υψηλάντη σε Κω, Νίσυρο και Κάλυμνο

0
13

Επίσκεψη του Βουλευτή Βασίλη Α. Υψηλάντη σε Κω, Νίσυρο και  Κάλυμνο

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κω, Νίσυρο και  Κάλυμνο.

Στην Κω και τη Νίσυρο συναντήθηκε με τους Δημάρχους των νησιών κ. Θεοδόση Νικηταρά και κ. Χριστοφή Κορωναίο με τους οποίους είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις για τα ζητήματα που απασχολούν τα νησιά αυτή την περίοδο και να καταθέσει τη γνώμη του σχετικά με τη δυνατότητα και τον τρόπο διευθέτησης τους.

Στην Κω παρέστη και χαιρέτησε δυο εκδηλώσεις.

Η πρώτη αφορούσε την εσπερίδα που διοργάνωσαν η Μαρίνα Κω και το Τμήμα ΑΧΕΠΑ της Κω για τις ευεργετικές συνέπειες της θάλασσας και η δεύτερη τις βραβεύσεις, από το Ίδρυμα «Λοχαγός Διογένης Φανουράκης», των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από τα  Λύκεια της Κω και της Χάλκης.

Στην Κάλυμνο συναντήθηκε με τον Έπαρχο Καλύμνου – Λέρου – Αστυπάλαιας, κ. Μανώλη Μουσελή με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν τα νησιά του Επαρχείου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ενημέρωσε τον κ. Έπαρχο για τα ζητήματα εφαρμογής του Νέου Δικαστικού Χάρτη στο Περιφερειακό Πρωτοδικείο Καλύμνου και συγκεκριμένα τον διαβεβαίωσε για την τροπολογία που θα εισαχθεί άμεσα και που θα δίνει τη δυνατότητα κατάθεσης όλων των εισαγωγικών δικογράφων στο περιφερειακό Πρωτοδικείο και την υποχρέωση παρουσίας δικαστή σ΄αυτό βάσει του νόμου.

Ευχήθηκε επίσης να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωσης τακτοποίησης εκκρεμοτήτων που αφορούν την στέγαση της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ Καλύμνου, δεδομένου ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι καθόλα έτοιμο για την έναρξη από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος  για τη λειτουργία της.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στα αιτήματα που του τέθηκαν από τον Έπαρχο Καλύμνου.

Τέλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολίτες και κομματικά στελέχη και να ανταλλάξει σκέψεις για τρέχοντα ζητήματα των νησιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ