Δήμος Καρπάθου: Η φωτιά περιορίστηκε μέσα στον ΧΥΤΑ Μεγάλη οικολογική καταστροφή | Μήνυση κατά αγνώστων

0
42

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Καρπάθου, αναφορικά με τη φωτιά που ξέσπασε χθες στον ΧΥΤΑ Καρπάθου και τη μήνυση που θα υποβληθεί κατά αγνώστων.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ενημερώνουμε τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου μας ότι η φωτιά που ξεκίνησε αργά το απόγευμα, χθες 20/9/2024, σε 4 διαφορετικές εστίες, αυτή τη στιγμή περιορίζεται στο χώρο του ΧΥΤΑ.

Στην κατάσβεσή της επιχειρεί, τόσο το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου από την πρώτη στιγμή, με τη συνδρομή των μηχανημάτων του Δήμου και ιδιωτών, όσο και ειδικευμένο τμήμα της Πυροσβεστικής, οι οποίοι ήρθαν χθες από την Αθήνα. Το συγκεκριμένο τμήμα θα αναχωρήσει εντός των επόμενων ωρών. Αυτή τη στιγμή επιχειρεί ένα ελικόπτερο στο σημείο.

Η δεύτερη φωτιά, η οποία ξεκίνησε στην περιοχή του Βρουτσά περί τις 12 τα μεσάνυχτα, περιορίστηκε και κατασβέστηκε άμεσα, με την συνδρομή ενός πυροσβεστικού, αλλά και με την πολύτιμη εθελοντική συνδρομή πολλών κατοίκων, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο.

Εντός των προσεχών ωρών θα υποβληθεί μήνυση κατά αγνώστων και για τα 2 διαφορετικά περιστατικά.

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους εάν παρατηρήσουν κάτι ύποπτο να καλέσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 2245023199 ή την Αστυνομία στο 2245022222.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Μιχαήλ Κ. Φελλουζής»

Κάρπαθος: Η φωτιά περιορίστηκε μέσα στον ΧΥΤΑ Μεγάλη οικολογική καταστροφή

Κάρπαθος: Η φωτιά περιορίστηκε μέσα στον ΧΥΤΑ Μεγάλη οικολογική καταστροφή

Η φωτιά που ξεκίνησε χθες το βράδυ στον ΧΥΤΑ Καρπάθου εξακολουθεί να καίει σκουπίδια ωστόσο φαίνεται να μην αποτελεί κίνδυνο για άλλες περιοχές και χωριά του νησιού αφού έχει περιοριστεί στα όρια του ΧΥΤΑ.

Αργά το βράδυ έφτασε μονάδα δασοπυροσβεστων από την Αθήνα, 30 δασοκομάντος της 1ης ΕΜΟΔΕ με αεροσκάφος ATR, ενώ αναμένεται και άλλη ομάδα από την Κρήτη. Όλοι περιμένουν να ξεκινήσουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη τις ρίψεις νερού.

Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα για την Κάρπαθο και ειδικότερα για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που πάλευαν μέσα στη φωτιά και στους αποπνικτικους καπνούς των σκουπιδιών.

Αν και δεν είναι στιγμή, διάχυτη είναι απορία στο νησί για τις ευθύνες που τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την πολύ μεγάλη οικολογική καταστροφή στην Κάρπαθο.

21.9.2024

Καρπαθιακα Νέα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ