Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Νέος πρόεδρος στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου ο Γιάννης Γλυνός (Συνδιοίκηση με Α. Γιαννικουρή)

Νέος πρόεδρος στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου ο Γιάννης Γλυνός (Συνδιοίκηση με Α. Γιαννικουρή)

0
1210

Την απόφαση να συμπορευθούν στη διοίκηση του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, έλαβαν οι επικεφαλής της ΔΩ.ΠΡΩ.ΜΗ Γιάννης Γλυνός και της Δ.Κ.Μ. Αντώνης Γιαννικουρής.

Την προεδρία αναλαμβάνει ο πρώτος και θα τον διαδεχθεί στη διάρκεια της θητείας τους ο δεύτερος, σε υλοποίηση της απόφασης για αναλογική θητεία.

Διεξήχθη την  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 η σύγκληση της ειδικής συνεδρίασης για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης  του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Δωδεκανήσου με τις παρατάξεις ΔΩ.ΠΡΩ.ΜΗ (Δωδεκανησιακή Πρωτοβουλία Μηχανικών) και Δ.Κ.Μ. (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών) να συμπορεύονται στη Διοίκηση του Τμήματος.

Οι δύο παρατάξεις έχοντας σύγκλιση προγραμματικών αρχών προχώρησαν στην ισότιμη συνεργασία για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης, συναποφασίζοντας την αναλογική θητεία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής μεταξύ των επικεφαλής των δύο παρατάξεων, Γιάννη Γλυνού και Αντώνη Γιαννικουρή αντίστοιχα.

Με αυτό τον τρόπο αποτυπώνεται η σύνθεση της  πλειοψηφίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου και αποδεικνύεται έμπρακτα ότι μείζον θέμα είναι η υποστήριξη του κλάδου και όχι οι προσωπικοί τίτλοι.

Η νέα συν-διοίκηση δεσμεύεται ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα, ώστε ο τεχνικός φορέας να ανακτήσει το κύρος του και να αποκτήσει εκ νέου τη θέση του στην κοινωνία.

Τι αναφέρει η επιστολή του απερχόμενου προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, Ιάκωβου Γρύλλη

Ευχαριστεί άπαντες για την συνεργασία που είχαν στις δύο θητείες της προεδρίας του

Τι αναφέρει η επιστολή του απερχόμενου προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, Ιάκωβου Γρύλλη

Σε δημόσια ανακοίνωσή του ο απερχόμενος πλέον πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, Ιάκωβος Γρύλλης, αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή την ολοκλήρωση της παραμονής μου για δύο συνεχείς θητείες στην εξαιρετικά τιμητική θέση του Προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, αισθάνομαι την υποχρέωση να απευθύνω  τις ευχαριστίες μου σε όλα τα μέλη του φορέα μας,  για τη συνεργασία που υπήρξε  τα χρόνια αυτά.

Θεωρώ πολύ σημαντικό γεγονός, την προσωπική γνωριμία και επικοινωνία με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, όχι μόνο στη Ρόδο, αλλά και σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων μου. Τα χρόνια αυτά ήταν εξαιρετικά δύσκολα για τον κλάδο των μηχανικών και μαζί μοιραστήκαμε αγωνίες , προβληματισμούς και  προκλήσεις  για την άσκηση του επαγγέλματος και για το μέλλον μας.

Από τη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, προσπάθησα, χωρίς να υπολογίζω προσωπικό χρόνο και  προσωπικό κόστος, για την ενεργό προάσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των συναδέλφων, τη λήψη πρωτοβουλιών για τα σημαντικά θέματα του τόπου μας, τη συστηματική ενημέρωση των μελών μας, την ανάπτυξη συλλογικών δράσεων, καθώς και  την ανάδειξη του ρόλου του μηχανικού στην κοινωνία. Η προσπάθεια αυτή ήταν συλλογική, μετείχαν  πολλοί συνάδελφοι όχι μόνο από την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ,  τους οποίους όλους ευχαριστώ θερμά.

Στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων στα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ, προσπάθησα να υπάρχει όσο το  δυνατόν, μεγαλύτερη σύνθεση των απόψεων μεταξύ των παρατάξεων, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές. Γι’ αυτό άλλωστε, στα έξι αυτά χρόνια, οι αποφάσεις που ελήφθησαν με οριακή πλειοψηφία, ήταν ελάχιστες. Προφανώς, δεν ισχυρίζομαι ότι όλα έγιναν αλάνθαστα ή ότι δεν υπήρξαν παραλείψεις.

Θεωρώ, επίσης, πολύ σημαντικό το γεγονός ότι  παρά τη δυσκολία των θεμάτων που αντιμετωπίσαμε την περίοδο αυτή, για τις επιλογές του ΤΕΕ Δωδεκανήσου ουδέποτε κατηγορηθήκαμε ότι εξυπηρετούμε οποιουδήποτε τύπου σκοπιμότητες, ακόμη και από αυτούς, που ενδεχομένως δεν συμφωνούσαν με τις επιλογές μας.

Για τις διαδικασίες συγκρότησης των οργάνων του ΤΕΕ, που έγιναν στις 10-03-2017 καθώς και το τι προηγήθηκε, το μόνο που θα ήθελα να αναφέρω σε ότι με αφορά, είναι  ότι θέματα που σχετίζονται με ζητήματα αρχών και την προσωπική  αξιοπρέπεια, δεν μπαίνουν σε ζυγαριά για την ανάληψη ή διατήρησης  οποιασδήποτε θέσης. Συναίνεση, λοιπόν, σε «τεμαχισμό» και «μοίρασμα» της θητείας για τη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ, δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτώ.

Για να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη συνέχεια, πιστεύω ακράδαντα ότι η λύση δεν βρίσκεται στις ατομικές επιλογές, αλλά κυρίως στη συλλογική δράση και συλλογικές διαδικασίες που θα ενεργοποιήσουν ευρύτερα τους συναδέλφους.

Για την επόμενη θητεία του ΤΕΕ Δωδεκανήσου (2017-2019), θεωρώ ως ελάχιστη ηθική υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους που  εμπιστεύτηκαν και  τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 30-11-2016 τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ,  καθώς και σε όσους μετείχαν και στήριξαν  τα ψηφοδέλτιά μας σε αντιπροσωπεία και πειθαρχικό, την ενεργό και γόνιμη παρουσία μας στα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ιάκωβος Γρύλλης
Μέλος της ΔΕ του ΤΕΕ Δωδεκανήσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ